Kako popraviti zatvarače vrata vlastitim rukama

Kako popraviti zatvarače vrata vlastitim rukama

Danas, popravak zatvarača vrata vlastitim rukama je na snazi ​​sviju, glavna stvar je proučavanje pojedinosti. Glavna funkcija zatvarača vrata je automatsko zatvaranje vrata, to omogućuje osobi da ga ne zatvara, jer se zatvara. Da bi uređaj radio dulje vrijeme, potrebno ju je ispravno postaviti.

Kako popraviti zatvarače vrata vlastitim rukama

Podešavanje bliže vratima.

pramenovi

Ako postoji stalan problem otvorenih vrata, može se lako riješiti postavljanjem bliže vratima. Nakon instalacije takvog uređaja, automatski će se zatvoriti, bez napora. Takvi uređaji često se instaliraju u trgovinama, uredima i drugim poslovnim ustanovama. No postoje slučajevi korištenja kućanstava. Pogotovo ako je instalirano teška metalna prednja vrata.

Kako popraviti zatvarače vrata vlastitim rukama

Izgradnja zatvarača vrata.

Zahvaljujući takvim uređajima, ona će biti zatvorena glatko i tiho. Postoje modeli koji ga mogu popraviti u otvorenom položaju, ta se funkcija naziva zadržavanje. U ovom slučaju, neće biti potrebno podupirati vrata.

Mehanizam djelovanja kašnjenja se koristi ako se vrata moraju otvoriti neko vrijeme, nakon čega će se ponovno zatvoriti u uobičajenom načinu rada. Takve prilagodbe koriste se u kućanstvu ili podređenim prostorijama. Posebno je prikladno kada se trebate učitati, nakon nekog vremena se vrata opet zatvaraju i ne morate truditi.

Svaka od vrsta mehanizama može se ugraditi na bilo koja vrata - unutrašnjost ili ulaz. Prilikom odabira uređaja, vrlo je važno razmotriti širinu noža i njezinu težinu. Podešavanje bliže vrata zahtijeva posebnu pažnju, budući da ovisi o kvaliteti zatvaranja.

Princip mehanizma je da osoba vrši određene napore prilikom otvaranja vrata, koja se nakuplja ugrađenim mehanizmom, nakon čega se mehanizam vraća na prethodni položaj i time zatvara vrata.

Na temelju dizajna takvih instrumenata može se podijeliti u dvije glavne skupine:

  • ručica - konstrukcija je opremljena pogonom koljenastog vratila;
  • Ridgeless - imati cam drive.

Kako popraviti zatvarače vrata vlastitim rukama

Vrste ugradnje bliže vratima.

Prva verzija dizajna preuzima prisutnost proljeća i hidrauličkog sustava, napunjenog uljem. Zahvaljujući hidrauličkom sustavu, izvršena je deprecijacija. Kada se na mehanizmu detektira curenje ulja, bliže vratima moraju se podesiti, jer je to prvi znak poremećaja cijelog sustava. Ventili koji se nalaze u sustavu, reguliraju brzinu protoka tekućine iz jednog pretinca u drugu i tako postavljaju brzinu zatvaranja vrata.

Pravilno rukovanje i podešavanje bliže brane jamstvo je njegovog normalnog rada i dugotrajnog roka trajanja. Osnovno pravilo, koje se odnosi na sve vrste, vrata moraju biti zatvorena sama. Nemojte ga povlačiti ili ga držati, pokušavajući pomoći da se brže ili sporije zatvorite.

Ako je takav mehanizam instaliran, ne bi trebao biti trajno u otvorenom položaju ako uređaj nema potrebnu funkciju. Ako ima djece u sobi, ne smijete im dopustiti da voze. Izbjegavanje takvih trenutaka, moguće je znatno produljiti pojam korištenja bližih vrata bez provođenja popravka.

Glavne vrste popravaka

Jedan od uobičajenih kvarova zatvarača vrata je curenje uljnog sastava.

Kako popraviti zatvarače vrata vlastitim rukama

Vrata su bliža u rezu.

Unatoč velikom nepropusnosti kontejnera u kojemu postoji sastava opruge i ulja, još uvijek je moguće curenje. Najčešće takva kvar nastaje zimi. Ako sastava ulja teče, rad mehanizma će se pogoršati, kao rezultat toga, vrata će se zatvarati oštro i bučno.

Kada se pojave prvi znakovi propuštanja, vrijedi pregledati uređaj i brtviti oštećenje. Potpuno otkloniti slom je gotovo nemoguće, ali s točnim radom posla može se produljiti život bliže vratima. Ako je mjesto curenja ulja značajno, tada se popravak neće izvršiti, morat ćete kupiti novi uređaj.

Drugi kvar, koji se može pojaviti u mehanizmu, je poremećaj rada sklopa poluge. Ovaj element gradnje je na otvorenom mjestu, stoga nije teško procijeniti kvar. Ako su vrata prisiljena da se čvrsto zatvore ili drže na njemu, moguće je izazvati zavoje i izobličenja mehanizma.

Ako je štap lagano oštećen, možete pričvrstiti položaj pomoću uobičajenog stroja za zavarivanje. U slučaju da je veza za pričvršćivanje prekršena, morat ćete kupiti novu originalnu stavku. Kupite samo original, jer samo on može stati u obliku, veličinu i način pričvršćivanja.

Neovisno podešavanje brtvljenja vrata

Podešavanje bliže vrata može se sami izvršiti. Kako bi se izvršili takvi popravci, potrebno je pripremiti alate koji će biti potrebni u tom procesu.

  • Hex tipke;
  • ključevi;
  • odvijač;
  • kliješta.

Prilagodljivi mehanizam mora se najprije pogledati izvana. Također je potrebno provesti inspekciju kako bi se držala cijela struktura vrata, odnosno privući pažnju na neusklađenost. Takav fenomen može ometati normalno funkcioniranje vrata bliže.

Popravak ozbiljnih oštećenja uređaja nije moguće jer takav mehanizam ne podrazumijeva analizu pojedinačnih dijelova i kasnijeg montaže. To je zbog činjenice da je nakon kršenja pečata nemoguće vratiti. No unatoč tome, vrata bliže mogu se podesiti ako je neispravnost mehanizma zanemariva i može se ukloniti prilagodbom.

Vrata ureda, trgovina i drugih javnih institucija stalno se podvrgavaju visokoj razini iskorištavanja, što može dovesti do toga da će se sustav vrata bliži. Da bi sustav pravilno radio, potrebno je provoditi redovite inspekcije i uspostaviti ih. Dovoljno je nekoliko puta godišnje, posebno u izvan sezone.

Glavna svrha podešavanja je promjena brzine zatvaranja. Da biste to učinili, koristite odgovarajući alat za podešavanje razine kompresije opruge. Za to su odgovorni prvi ventil i odgovarajuća matica. Brzina se podešava zakretanjem matice u smjeru kazaljke na satu i obrnuto. Takva rotacija može biti izvedena ne više od dva, ograničenje je postavljeno od strane proizvođača.

Drugi ventil na mehanizmu odgovoran je za letjelicu kada je list vrata u položaju 10-15 ° od okvira vrata.

Vrlo je važno regulirati rad mehanizma s pojavom zime i ljeta, to je zbog sadržaja ulja mehanizma. U hladnom vremenu postaje viskoznije, a vrata se sporije spuštaju, a ljeti je drugačija situacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 47 = 51