Kako staviti postolje na linoleum: načine polaganja

Kako staviti postolje na linoleum: načine polaganja

Završni dodir procesa polaganja je postavljanje ploče za podrezivanje po cijelom prostoru prostorije. Ovaj element je obavezan jer skriva male pukotine između poda i zidova, ožičenja i ostalih komunikacijskih kabela. Podne obloge donose donji dio sobe uredan i atraktivan izgled, zahvaljujući suvremenim materijalima i njihovoj shemi boja, oblog je odličan element uređenja prostorije. Kako staviti rešetku na linoleum pokrivanje, tako da je služio vlasnicima kuće za dugo vremena, zadržavajući njegov estetski izgled?

Kako staviti postolje na linoleum: načine polaganja

Ploča skriva male pukotine i hrapavosti na podu, stoga je njezin stil tako važan.

Koji rubovi su prikladni za linoleum?

Prije poduzimanja instalacije osnovne ploče, prvo ga morate kupiti. Prilikom odabira ukrasnih traka, trebate uzeti u obzir vrstu poklopca na kojem će se uklopiti. Kada je u pitanju linoleum, najbolja opcija za njega su plastične letvice ili proizvodi izrađeni od laminata. Prozori od PVC-a su dobri jer nisu samo ravni, nego i volumetrijski s unutarnjim šupljinama za postavljanje žica.

Kako staviti postolje na linoleum: načine polaganja

Klizna ploča za linoleum.

Prodaju se zajedno s elementima za povezivanje, tako da nije teško pričvrstiti takve ploče. Drvene letvice također mogu biti urezane u donji dio prostorije, ali njihova ugradnja će biti teža.

Što se tiče boje plastičnih obloge, potrebno je odabrati letvice ili malo tamnije od linoleuma ili malo upaljača. Dobro rješenje bit će kombinacija boje lima s bojom obloge ili namještaja u sobi. Za drvene obloge, boja se odabire na isti način. Kada kupujete PVC slate, trebali biste uzeti robu s jednog mjesta, inače se mogu razlikovati malo u svojim nijansama.

Slaganje plastičnih letvica

Bilo koji postupak se sastoji od nekoliko faza, a sastavljanje plastičnih letvica nije iznimka. Svi radovi će uključivati ​​sljedeće radnje:

 1. Proizvod mjerenja opsega prostorije.
 2. Priprema alata i materijala potrebnih za ugradnju.
 3. Čišćenje zidova od prašine i njihovo označavanje.
 4. Izbušite rupe u zidovima.
 5. Pričvršćivanje letvica na zidove i njihovo spajanje.

Prije svega, vlasnik stana morat će obaviti mjerenje prostorije oko perimetra, kako bi se znalo koliko će ga biti potrebno za postolje.

Kako staviti postolje na linoleum: načine polaganja

Shema za izračunavanje potrebne količine podnožja.

Standardna dužina plastične šipke je 2,5 m, ali je bolje da se materijal s marginom od nekoliko metara. Potrebno je izračunati koliko je potrebno za postavljanje spojnih elemenata (krajnji poklopci, vanjski i unutarnji kutovi, priključci).

Dalje, vlasnik će morati pripremiti sve materijale i alate za rad. Osim letvi i priključnih elemenata, oni će biti:

 • izgradnja usisavača;
 • platno ili četkom.
 • izgradnja ruleta;
 • olovka;
 • čekić;
 • metalna šipka;
 • odvijač;
 • šilo;
 • bušiti;
 • odvijač;
 • vijaka.

Važno je čistiti dno zidova i linoleuma koji se nalaze pokraj njih, od prašine i krhotina pomoću posebnog usisavača, krpe ili četke s mekom pilom. Nakon toga možete nastaviti s oznakom. Bolje je krenuti od kuta. Oznaka je sljedeća. Uzmi dugu šipku i stavi ga na kraj kutu, zatim se postolje nanosi na zid, tako da se kut sobe i kut barova podudaraju.

Prva oznaka izrađena je na udaljenosti od 5 cm od kuta: ovdje će biti otvor br. Zatim je udaljenost od 40 cm izmjerena vrpcom i rupica br. 2 označena olovkom. Na isti način su označena sva ostala mjesta za rupe. Nakon toga, postolje se gura u stranu i počinje bušiti.

Kako staviti postolje na linoleum: načine polaganja

Shema instalacije pribora na postolje.

Bolje je bušiti rupe s perforatorom, ali ako se zid nalazi u kući sa suhozidom, to će učiniti profesionalna bušilica. Kada su rupe spremne, usisivač ili četka treba ponovno upotrijebiti kako bi se uklonili ostali otpad koji se pojavio. Sljedeća faza rada bit će ugradnja plastičnih klinova u rupama. Oni su sazrijevani u zid s čekićem.

Zatim je ugrađena ploča za podrezivanje. U dizajnu plastičnih traka nalazi se kanal za polaganje kabela, nalazi se na prednjoj stijenki odvojive šipke. Prije ugradnje, gornji dio trake (jastučić) se uklanja. Natrag se treba nanijeti na zid, a zatim probiti rupe u njemu. To se lako može učiniti s čavlom, budući da je postolje vrlo mekan. Sve rupe trake moraju se podudarati s klinovima, u koje će kroz otvore biti potrebno umetati vijke, a zatim ih uvijati s odvijačem ili odvijačem. Kada se duljina šipke približi kraju i bez vijaka bit će 1-2 rupe, drugi kraj podnožja će se morati staviti na priključak i samo zatim uvijati zadnje vijke.

Kako staviti postolje na linoleum: načine polaganja

Učinite rupe na letvicama ispod vijaka pomoću igle.

Pored konektora pričvršćen je sljedeći komad ploče od plastike, a njegova ugradnja je slična prvom segmentu. Doći će vrijeme kad će biti potrebno vidjeti dio podnice, budući da će na svom putu biti u kutu prostorije. Za to je pogodna metalna pila za metal. Kraj plastične trake ponovno je umetnut u kutni priključak i nastavlja se montirati na gore opisani način. Na isti način fiksiraju postolje na druge zidove prostorije.

Nakon toga, ispod razine kolotura, pažljivo postavite žice u posebne utore stražnjeg dijela postolja. Kako bi komunikacija bila dobro fiksirana u kanalima, mogu se lijepiti na dva mjesta s dvostranom trakom radi pouzdanosti. Zatim, uske prednje ploče remena spojene su na stražnji dio.

Ugradnja ravnih plastičnih letvica

Instalacija ploče s ravnim pločama razlikuje se od instalacije volumnih traka. Obično je ravni postolje nepropusan na zidove, ali ih je zalijepljen uz pomoć tekućih noktiju. Za posao ćete trebati:

 • razina gradnje;
 • olovka;
 • rulet;
 • pila za metal;
 • ljepilo tekućih noktiju.

Prvo, kao u gore opisanoj instalacijskoj metodi, potrebno je pripremiti tražene trake duljine za cijeli perimetar prostorije, da bi im odabrali uglove. Zatim morate pokušati naginjati letvice na zidove da biste vidjeli jesu li svi materijali dovoljni i jesu li dobro uklopljeni.

Kako staviti postolje na linoleum: načine polaganja

Ugradnja plastičnih plastičnih ploča.

Zatim nastavite postavljati letve na zidove. Da biste to učinili, nanesite ljepilo na čistu unutarnju površinu prve trake s valovitom linijom ili u obliku točkica, a zatim čvrsto pritisnite ploču na zid.

Na isti način dolaze sa svim ostalim dijelovima postolja, ako je potrebno, spajajući njihove dijelove sa kutovima i konektorima. Nemojte odmah istisnuti previše ljepila iz cijevi. Kako ih ne bi pomiješali s postoljem, linoleumom i nepotrebnim dijelom zida. Suhe tekućine nokte oko 12 sati, i konačno otvrdne nakon 7 dana.

Glavni uvjet za takvu ugradnju je da instalirane lamele moraju biti zalijepljene samo na zid i mogu samo dodir linoleum malo. Ako su pričvršćeni samo na pod, a zatim će se smanjiti, što će dovesti do stvaranja praznina između šipke i zidova, jer linoleum će gurnuti postolje daleko od vertikalnih površina. Neki vlasnici za pouzdanost pokušavaju popraviti letvice na zidu i linoleumu, ali ta je radnja također pogreška, jer se stezanje linoleuma pridonosi pogoršanju izgleda plastike: njegovom pucanju i deformaciji.

Kako instalirati drvene letvice i veneers?

Iako plastične trake dobivaju popularnost ne do dana, ali po satu, vlasnik sobe, u prisutnosti želje za linoleum može staviti podnožju prirodnog materijala. Poteškoće u radu s drvenim letvicama uzrokovane su činjenicom da ih je teže prilagoditi ne samo neujednačenim zidovima i podovima prostorije, nego i međusobno. Obratite pažnju na boju ili lakiranje prije postavljanja pločica. Sve ove akcije zahtijevaju dodatno vrijeme i trud.

Kako staviti postolje na linoleum: načine polaganja

Shema korak po korak ugradnje postolja.

Instalacija drvenih traka može se provesti na isti način kao i polaganje rasutog plastičnog materijala. Ista su operacija izvedena: označavanje, obrezivanje, instalacija preliminarnog ispitivanja, bušenje bušotina s perforatorom i pričvršćivanje podnožja na zid s klinovima i vijcima. Ponekad su drvene letvice pribijene na zid, ali vertikalna površina u ovom slučaju također bi trebala biti drvena. Kod ove instalacije bolje je koristiti dlijet kako ne bi pogodili nepotrebni dio osnovne ploče čekićem i ne deformirajte drvenu šipku.

Umjesto krutog obruba, često se koristi furnira, izrađena od nekoliko tankih ploča drveta različitih vrsta (bor, jasen, jasen), lijepljen zajedno. Ovaj materijal ima različitu boju i teksturu te je idealan za takve podove od linoleuma. Na zid i podnu oblogu možete pričvrstiti na nekoliko načina:

 1. Ljepilo (pomoću tekućih noktiju).
 2. Samorezni vijci.
 3. Uz pomoć posebnih isječaka.

Kako staviti postolje na linoleum: načine polaganja

Elementi za pričvršćivanje plastičnih obloge.

Prilikom odabira bilo kojeg načina ugradnje, sve dijelove letvice koje se međusobno spajaju, trebate sa pilom piljenjem pod kutom od približno 45 ° i pažljivo pričvrstiti jedan komad šipke na drugu. Prva dva načina postavljanja postolja od furnira izvode se na isti način kao i ugradnja čvrste ili ravne podne obloge, čiji postupak je gore opisan.

Treća metoda se pričvršćuje za isječke. To su posebni uređaji koji se prodaju zajedno s furnirom. Nakon podešavanja duljine letvica, svaka kvačica treba biti pričvršćena na vertikalnu površinu i pritisnuta što je bliže linoleumu. Zatim ga treba zabilježiti na zidu pričvršćivača i izbušiti rupu za štap u njemu. Nakon umetanja plastičnog tipla u završnu rupu, stražnji dio isječka pričvršćen je na zid s vijkom.

Sljedeća rupa bušena je 40 cm od prvog i učinila isti postupak. Kada su svi potrebni isječci instalirani, potrebne komunikacijske žice mogu se izvući kroz njihov donji dio, a lamele furnira mogu se staviti na vrh isječaka. Ako su sve metode instalacije učinjene ispravno i precizno, lijepe i visokokvalitetne rešetke će dugo molimo svoje vlasnike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

12 − = 5