Kako urediti kuću lijepo sa svojim vlastitim rukama. foto

Kako urediti kuću lijepo sa svojim vlastitim rukama. foto

Kako urediti kuću lijepo sa svojim vlastitim rukama. fotoSvaki odgovorni stanodavac pokušava učiniti ovaj komad zemlje što je moguće atraktivnije i udobnije. U tu svrhu koriste se cvjetovi, ukrasni grmovi, prekrasna stabla ili ukrasne građevine i rukotvorine.

Dizajn stilova dacha site može biti vrlo raznolik, sve ovisi o umjetničkom ukusu i inspiraciji vlasnika vile. Cvjetni kreveti su podijeljeni u različite geometrijske oblike, biljke su smještene bilo uzduž linija ili u skupinama.

Ako su biljke u vrtu i staze postavljene uzduž ravnih linija, taj se stil zove geometrijski. Ako su stabla i grmlja posadeni u skupinama, a staze i cvjetni kreveti imaju proizvoljan oblik, taj se stil naziva slobodnim.

Odaberite stil za dizajn prigradskog područja. pravila

Kako urediti kuću lijepo sa svojim vlastitim rukama. foto

Kakav stil odabira za određenu ljetnu rezidenciju? Ovdje se morate pridržavati nekih pravila. Na primjer, svakako treba uzeti u obzir činjenicu da je u malom prostoru, poželjno je koristiti i stilova, jer ste koristeći geometrijski stil pojavljuje nepotrebno pritisak njegovih komponenti na relativno malom prostoru, a ne možete dobiti željeni rezultat sa slobodnom stilu ukras. Stoga se u ovom slučaju preporučuje oblikovanje općih obrisa radi boljeg korištenja zemlje simetrično, te slobodno grupiranje pojedinih dijelova.

Kako urediti kuću lijepo sa svojim vlastitim rukama. foto

Za velike površine dobro je koristiti slobodan stil, u kojemu će besplatni raspored biljaka izgledati prirodnije i atraktivnije.

Prednje vrtno područje (fasada) mora biti zauzeto cvjetnim vrtom i ukrasnim grmljem koji će značajno zaštititi ulaz ulične prašine i buke, a isto tako učiniti ugodnim za oči.

Kako urediti kuću lijepo sa svojim vlastitim rukama. foto

Da biste pravilno ukrasili cvjetnjak u predgrađu, trebate znati da linija vidokruga mora proći duž duljine cvjetnjaka. U ovom slučaju, to će izgledati dobro čak i sa malim brojem cvjetnica u jednom trenutku. Na maloj parceli cvjetni vrt je razbijen ispred fasade ili uz put koji vodi do ulaza. Put mora imati lagano glatko savijanje i biti takve širine da ga dvije osobe mogu prijeći, inače će se postrojenja koja rastu na rubu cvjetnjaka gurnuti.

Ukrasi zemljišta uz pomoć cvijeća

Kako urediti kuću lijepo sa svojim vlastitim rukama. foto

Kako napraviti atraktivnu stranicu vile uz pomoć cvijeća? Na malom cvjetnom vrtu ne smije biti postavljen mnogo različitih vrsta biljaka, bit će dovoljno koristiti nekoliko vrsta koje su nepretenciozne i sačuvale ukrašavanje tijekom cijele sezone. Takve biljke uključuju sljedeće perennials: phlox, krizantema, jaglaca, koji zadržavaju svoju dekorativnost čak i kad cvjetaju. Njima možete dodati gljive od ječma, pero travu i druge ukrasno-listopadne vrste.

Od godišta, poželjno je da se prednost daje biljkama koje dugo dugo toleriraju transplantaciju i cvjetaju obilno. Takve biljke uključuju petunije, snapdragons, asters, strance. Calendula, kosmeja, nasturtium pogodna je za velike masive. Dvogodišnjaci izgledaju dobro na cvjetnom krevetu, a karanfil je turski, glupan, zvono srednje, glupan.

Izvrsno ukrašavanje mjesta će također i lukovice i gomoljaste biljke. Ali oni ne podnose mješovite sadnje, pa je bolje da ih posjedujete u zasebnim skupinama. To su tulipani, narcisi, krčusi, zumbuli, gladiolusi. Nakon iskapanja tuljana od zumbulâ, na njihovo se mjesto zasadaju lijepo cvjetni biljci.

Kako ukrasiti cvjetnjake?

Kako urediti kuću lijepo sa svojim vlastitim rukama. foto

Da bi pravilno ukrasila cvjetnjak, važno je znati da se visoke biljke trebaju saditi u pozadini, a nisko postavljene na prednji dio. Također, pri sastavljanju sastava potrebno je uzeti u obzir zahtjevnost biljaka u osvjetljenju, vlazi i kiselosti tla.

Od velike važnosti je ispravna kombinacija boja. Svaka biljka stajala je na cvjetnjaku i privukla svoju ljepotu, nisam se spajala s drugima na jedno svijetlo mjesto, prije sadnje, trebate odlučiti o izboru boja. Nemojte stavljati veliki broj ružičastog i crvenog cvijeća, plave i ljubičaste ili ljubičaste.

Također je važno uzeti u obzir vrijeme cvjetanja biljaka. Sastav cvjetnjaka će se stalno mijenjati. Neke biljke samo rastu, neki cvjetaju, drugi cvjetaju. Zato morate odabrati biljke čije cvjetanje postupno zamjenjuje cvjetanje sljedećeg, i stoga ćemo imati neprekidno cvjetanje cvjetnih gnijezda.

Kako urediti kuću lijepo sa svojim vlastitim rukama. foto

Prekrasno uređenje vile je okomito vrtlarstvo na mjestu. Možete ukrasiti verandu sa biljkama, terasom, sjenicom, ogradom, pa čak i zidovima kuće. Za vertikalnu vrtlarstvo prigradskog područja koriste se i godišnja penjališta i ampelian biljke i trajnice. Godišnjaci su posađeni svako proljeće na novom mjestu. U zelenoj višegodišnjoj, aerialni dio biljke umire za zimu, samo hibernacije rižosa. Drvene trajnice su potpuno sačuvane do proljeća. Takve značajke biljaka treba uzeti u obzir, odabirom za njih podršku i mjesto gdje će rasti.

Uz vertikalno uređenje, poznate ružne ruže, Amur grožđe, kozja krv, hmelja, aktinidija, lemongrass, curly jagode itd. Neke od ovih biljaka imaju jestivo voće koje ima ljekovita svojstva. Prilikom uzgoja djevojčica grožđa, potrebno je obrezati na vrijeme, inače može potpuno okružiti strukturu blizu koje je posađeno.

Obrt za ukrašavanje

Uz sve ostalo, mnogi će obrtnici pružiti veliku udobnost i živost. Može biti gotovo sve. Možete obratiti obične dosadne stvari u jedinstvene i istodobno ih ne mijenjati, ali ih jednostavno bojite.

Kako urediti kuću lijepo sa svojim vlastitim rukama. foto

Na primjer, obična stara kupka za zalijevanje biljaka pretvara se u nevjerojatnu kravu.

Kako urediti kuću lijepo sa svojim vlastitim rukama. foto

Iz kotača kolica možete izraditi neobičan cvjetnjak.

Kako urediti kuću lijepo sa svojim vlastitim rukama. foto

Iz snaga možete napraviti neobičan dućan za dacha, koji je instaliran u blizini ograde i zasađen biljkama. Dobivamo ugodan kutak.

A to je samo mali dio onoga što možete ukrasiti vilu. Fantastiraj, nadoknadite i vaša će kći biti najljepša!

Značajke njemačke seoske kuće

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

9 + 1 =