Krpa za pranje poda: kako pravilno oprati podove

Krpa za pranje poda: kako pravilno oprati podove

Krpa za pranje poda: kako pravilno oprati podove

Ispravno odabrana krpa za pranje poda uvelike olakšava postupak i pomaže u kvaliteti. Takva naizgled jednostavna operacija, kao što je pranje podova, ponekad uzrokuje da domaćica donese ozbiljne odluke.

To je zbog osobitosti podnog obloga, a krpa za pranje poda postaje jedna od najvažnijih i najvažnijih predmeta, čija upotreba utječe na kvalitetu čišćenja. Kako bi se osiguralo da su sve radnje bile uistinu učinkovite i da ih nije potrebno prerađivati, trebate učiniti sve u fazi, polako i pažljivo razmišljati kroz niz akcija.

Priprema za čišćenje

Krpa za pranje poda: kako pravilno oprati podove

Prije početka čišćenja trebali biste pripremiti sve što vam je potrebno tijekom rada:

 • krastava je seksualna;
 • brišući četkom;
 • krpe za prašinu.

Sve ove stavke bit će korisne u provođenju visokokvalitetnog čišćenja prostora.

Prije pranja podova, važno je obratiti pažnju na kvalitetu materijala koji se koristi za izradu podnog obloga.

Krpa za pranje poda: kako pravilno oprati podove

Tkanina za pranje mora apsorbirati vodu dobro i izvući

Očistite i operite površinu na kojoj se linoleum može nanositi jako namočenom tkaninom, ali kako bi se popravio red u prostoriji gdje je laminirana ili parketna ploča položena na pod, potrebno je napraviti posebnu krpu za pranje podova. Posebnost ove završne obloge je da zahtijeva pažljivo rukovanje tijekom mokrog procesiranja i ispravan izbor krpe za pod.

Tkanina iz koje je napravljena treba lako stisnuti i osigurati da ograničena količina vode udari u površinu.

Unatoč činjenici da je ploča od laminata i parketa, izrađena od suvremenih materijala, otporna na vlagu, prekomjerna vlažnost uzrokuje deformaciju i oticanje podnog obloga. Značajke krpe kvalitete za pranje poda:

 • sposobnost apsorpcije vode;
 • brzo i kvalitativno čišćenje;
 • sposobnost podnošenja pranja stroja;
 • jednostavna ekstrakcija.

Razmišljajući o tome što treba oprati, domaćice uspoređuju mogućnosti i karakteristike širokog raspona materijala, uključujući pjenaste gume, tkanine i mikrofibre.

Prilikom odabira treba obratiti pažnju na određena svojstva tkanina, karakteristična za različite materijale.

Krpa za pranje poda: kako pravilno oprati podove

Ispiranje različitih podnih obloga

Krpa za pranje poda: kako pravilno oprati podove

Crijep će izdržati spužvu ili četkicu

Svaki materijal koji se koristi za izradu završnog sloja na podu zahtijeva posebnu pažnju. Crijep se lako rukuje spužvom natopljenom toplom vodom i deterdžentom. Takav tretman neće štetiti crijepu i potpuno eliminirati čak i najjače onečišćenja.

Krpa za pranje poda: kako pravilno oprati podove

Nerijetko se parket opere hladnom vodom

Ispiranje podnog parketa najbolje se izvodi rijetko, koristeći samo hladnu vodu za ovaj postupak i nakon završetka tretmana, temeljito obrišite podove suhom krpom, potpuno uklanjajući vlagu.

Takvim čišćenjem otopina za čišćenje se ne koristi kako bi se izbjegao negativan učinak na parket ili parket. Svakodnevno čišćenje u sobi s parketom obavlja se usisavačem, nakon čega vam je potrebna lagana vlažna krpa.

Operite pod, na kojem se može postaviti linoleum i hladnu i toplu vodu. Otopina pripremljena za vlažno čišćenje može biti sapunom, specijalnim sredstvom ili solom.

Važno je ne dopustiti jaku pjenjenje, jer je teško ukloniti pjenu s takve površine, osim toga, nakon čišćenja, podovi mogu ostati ljepljivi i prašina će se brzo nakupljati i prljavština će se formirati na njima.

Laminat se može prati samo hladnom vodom, a ne jako vlaženje krpe. Nakon završetka čišćenja, spolne lamele treba temeljito obrisati, uklanjajući ostatke vlage. Ovaj postupak se vrši najviše jednom mjesečno, ali istodobno svakodnevno zamotajte pod ili ga očistite usisavačem.

Faze čišćenja

Krpa za pranje poda: kako pravilno oprati podove

Nemojte zaboraviti stisnuti krpu prije trljanja

Koliko brzo oprati podove? Prilično je jednostavno, ako koristite pravi alat i ne odustajte od nekih operacija.

Ironično, nisu svi domaćini znali pravilno oprati podove s grbom.

I nakon svega, na prvi pogled, ovaj vrlo jednostavan postupak može uzrokovati oštećenje pokrivača poda, što može dovesti do njegovog popravka. Na tajnama pranja poda pogledajte ovaj zanimljiv video:

Da biste izbjegli poteškoće, morate slijediti neka pravila:

 1. Započnite s čišćenjem u sobi od brušenja ili čišćenja podnog obloga usisavačem. To će ukloniti s površine sitnih krhotina koje, kada se ogrebnu, oštećuju integritet materijala.
 2. Gospodarica, koja je barem jednom ispirala podove spužvom, navlažila je u vodi uz dodavanje deterdženta, savršeno zna koliko je teško ukloniti pjenu s površine. Stoga, ako je potrebno, obavite čišćenje posebnim spojevima, koristite meku krpu koja se lako ispirući i iscijedi, uklanjajući sapun.

  Krpa za pranje poda: kako pravilno oprati podove

 3. Prije no što počnete mokro čišćenje, potrebno je napustiti teritorij podizanjem stolica i uklanjanjem tepiha.
 4. Pranje treba započeti s udaljenog kuta, a pokreću se mopovi, uzimajući u obzir značajke poda. Ako je teksturirani laminat, onda bi svaki pokret trebao nalikovati na 8, ako je linoleum - krma bi trebao kretati u jednom smjeru.

Ne smijemo zaboraviti da tijekom čišćenja trebate obrišite postolje i, ako je moguće, pomaknite namještaj da biste uklonili prašinu i prljavštinu ispod sofe i ormara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

66 + = 71