Podna izolacija za beton pod estrihom: kako i što izolirati

Podna izolacija za beton pod estrihom: kako i što izolirati

Podna izolacija za beton pod estrihom: kako i što izolirati

Izolacija za pod ispod estriha beton je među najpopularnije materijala s obzirom na činjenicu da pruža kvalitetnu i učinkovitu izolaciju, pridonosi očuvanju topline koja beton ne može držati za dugo vremena.

Vodeći građevinski i popravni radovi, mnogi potrošači razmišljaju o tome kako izolirati betonski pod. Proučavaju detaljan opis i tehničke karakteristike raznih grijača, odabiru najkvalitetniji. Zagrijavanje betonskog poda osigurava učinkovito čuvanje topline u stambenom ili poslovnom prostoru, posebno ako se nalazi na prvom katu.

Značajke izbora

Zagrijavanje betonskog podova zahtijeva pravi izbor izolacijskih materijala.

Podna izolacija za beton pod estrihom: kako i što izolirati

Potrebno je obratiti pozornost na takve tehničke karakteristike kao što su:

 • gustoća;
 • snaga;
 • ekološka kompatibilnost;
 • trajanje operacije;
 • otpor vlage;
 • vodopropusnost.

Podna izolacija za beton pod estrihom: kako i što izolirati

Zbog teških opterećenja na ovojnici, toplinski izolacijski materijal valja odabrati povećanu snagu

Materijal izabran kao grijač za betonsku podlogu, treba biti vrlo jak, budući da je većina kat je podvrgnut velikim opterećenjima, a time i izolacija ispod podne obloge poda mora biti isto tako da izdrži visoki tlak.

Gustoća ovisi o težini toplinske izolacije, i na razini poroznosti - kvalitetu toplinske izolacije.

Kvalitativna izolacija poda ispod estriha mora imati nisku propusnost vlage (sposobnost apsorpcije vlage) i visoku otpornost na vlagu.

Podna izolacija za beton pod estrihom: kako i što izolirati

Ova kvaliteta je od velike važnosti ako se toplinska izolacija betonskog poda gradi u kupaonici ili na balkonu.

Podna izolacija za beton pod estrihom: kako i što izolirati

U slučajevima gdje se izolacija betonskih podova izvodi u dnevnoj sobi ili spavaćoj sobi, uredu ili hodniku, ne treba posebno paziti na ovu karakteristiku.

Velika je važnost vezana uz ekologiju toplinske izolacije, posebice kada se radi o opisanom radu u dječjim i spavaćim sobama.

Raznolikost toplinskih izolacijskih materijala

Podna izolacija za beton pod estrihom: kako i što izolirati

Ispod crnog estriha ide gline

Zagrijavanje betonskog poda vrši se u nekoliko varijanti. Izaberite toplinsku izolaciju, ovisno o tome kakav će se estrih postaviti na vrh. Ako je smjesa cementa i pijeska, potrebne su ploče koje su karakterizirane velikom čvrstoćom i gustoćom.

Dakle, među materijalima na tržištu, s kojima se provodi izolacija betonskog poda, sljedeće su vrlo popularne:

 1. Mineralna vuna, koja je lagana, niske gustoće i topline. Još jedna prednost je pristupačna i niska cijena. Za mineralnu vunu, vlaga je posebna opasnost. Nakon kontakta s vlagom se znatno smanjuje razinu toplinske izolacije kvalitetama. Dizajn zahtijeva pričvršćivanje drvene lag između kojih su izolacijske ploče koje su složene, te mora biti položena na vrhu njih vodootporni, koja slaganje se provodi uz preklapanje ljepljenje šav građevinske moistureproof traku.

  Podna izolacija za beton pod estrihom: kako i što izolirati

  Styrofoam je lagan i jednostavan za instalaciju

 2. Ako je izolacija poda s glitterdite ispod estriha, tada se punjenje ove tvari provodi za raspored grube estrihe, što je s pravom priznato kao lagano. U rješenju za to, umjesto zdrobljenog kamena, dodaje se slitina za izolaciju poda. Napunjavanje se vrši sloja od najmanje 10 cm na prethodno izrađenoj vodonepropusnoj izolaciji, za koju se može koristiti bitumenska mastika. Poravnajte ovaj sloj s estrirom, a na njoj je postavljena mreža za ojačavanje, debljina štapa u kojoj je 5 mm. Sada dolazi izgradnja grube armaturne estrihe. Prije izolacije poda s glitterdite, potrebno je označiti zidove na zidovima u razini kuće pomoću uređaja za niveliranje. Na perimetru prostorije na zidovima zalijepljena trakasta traka. Grubo obrađivanje dobiva snagu ne manje od 7 dana, nakon čega možete početi lijevanje standardnog estriha. Takva se izolacija izvodi na tlu, ali tako i betonski podovi.
 3. Zagrijavanje poda s ekspandiranim polistirenom ispod estriha jedna je od najpopularnijih i najpopularnijih metoda. Polifon je vrlo pristupačan, jednostavan i jednostavan za obradu i ugradnju. Koristi se za vrijeme zagrijavanja poda ispod estriha na tlu. To je rad s strane topline ili kućišta gdje je pod ostao na dnu, a na njoj je postavljena toplinska izolacija.

Redoslijed izvođenja radova

Svi materijali su postavljeni na površinu u određenom slijedu. S obzirom na karakteristike takvog materijala kao što je pjena, morate voditi brigu o rasporedu visokokvalitetnih i učinkovitih hidroizolacija.

Podna izolacija za beton pod estrihom: kako i što izolirati

Izolacija ispod podnog sloja položena je na sustav "višeslojnih pita". Svaki sloj u njemu igra svoju posebnu ulogu, a najmanji kršenje slijeda dovest će do prijevremenog uništenja strukture.

Prvi korak je briga o pripremi površine baze. Betonski podovi se čiste od zagađivača, ispunjavaju sve otkrivene pukotine i pukotine s ugrađenom pjenom ili uobičajenom smjesom pijeska i cementa. Nakon skrućivanja taloženih otopina, njihov višak se odsiječe i nastavlja se postaviti vodonepropusnost. Za glavne greške tijekom izolacije estriha pogledajte u ovom videu:

Podna izolacija za beton pod estrihom: kako i što izolirati

Ruberoid je položen kao vodonepropusni sloj

Prvi sloj hidroizolacija - web materijala (obično se krovni pust) položi preklapaju. Svi šavovi su premazani bitumenskim mastiklom. Na obodu sobi na zidovima zaklopke se lijepi traka, a zatim na vrhu ovog sloja se postavljaju trake koje služe obje zastoje i mačka, koja će biti izgrađena i izolacija.

Udaljenost između njih ne prelazi 50 cm, tamo su položene ploče ekspandiranog polistirena tako da je njihov gornji rub na razini s rubom šipke.

Podna izolacija za beton pod estrihom: kako i što izolirati

Nakon završetka instalacije možete nastaviti postavljati drugi sloj hidroizolacije.

Sada, u tu svrhu koristiti polietilenski film koji, kao i krovište materijal je položena preklapaju, ali dimenzioniranje moguće je koristiti ljepljive trake gradnje koji je vrlo otporan na vlagu.

Ojačajte dizajn armaturne mreže, odabirom čiji promjer šipki doseže 5 mm. Da bi se dobila jaka i izdržljiva konstrukcija, na filmu se ugrađuju posebni plastični plastični makusi, zbog čega se otopina estriha prodire ispod mreže.

Izlijte smjesu cementa i pijeska. Maslac može biti vlažan ili suh. Odluku donosi vlasnik kuće. Na izolaciji betonskih podova u garaži pogledajte ovdje:

Briga o stvaranju visokokvalitetnih toplinske izolacije betonski pod ispod estriha, ne zaboravite o prisustvu visokog stupnja slojeva „kolača” i promatrati dosljednost u njihovoj izradi. Izbor izolacijskog materijala ovisi o tome tko će biti angažiran u obavljanju posla, ali svakako uzeti u obzir osobitosti konstrukcije i usmjeriti prostoriju u kojoj se obavlja izolacija. Moderni izolacijski materijali jamče kvalitetnu izolaciju i prisustvo ne samo parna brana, već i punu hidroizolaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

20 − = 14