Slatki papar na balkonu: rastući, pravi pristup

Slatki papar na balkonu: rastući, pravi pristup

Slatki papar na balkonu: rastući, pravi pristup

Paprika - izbirljiva biljka: to je razlog zašto se može lako uzgaja u balkoneKogda zime dolazi, sve nije dovoljno vitamina, koji se nalaze u voću i povrću, s izuzetkom onih ljudi koji uzgajaju paprike i ostalo povrće na balkonu. Tehnološki, raste prilično jednostavan postupak. Najvažnija stvar je pravilna skrb, očuvanje temperaturnog režima. Kako bi narasli papriku na balkonu, dovoljno je upamtiti jedno jednostavno pravilo - ovo je biljka koja voli ljubav i blago ljubav. Dakle, u zimi treba voditi brigu o dodatnim zagrijavanjem lođom i balkonom, tako da biljka normalno razvijena, rastao i počeo donositi plodove na vrijeme.

Pepper na balkonu: uzgoj

Kako rastiti papar iz sjemena?

Slatki papar na balkonu: rastući, pravi pristup

Prije sadnje, papar bi trebao biti hranjen oko dva puta

Da biste to učinili, slijedite sve upute u nastavku korak po korak:

 1. Za uzgoj paprike na balkonu i dobivanje dobre žetve, sjeme se nalazi u prvom desetljeću veljače (na zatvorenom balkonu).
 2. Ako soba nije ostakljena, optimalno vrijeme iskrcaja je prvo desetljeće svibnja.
 3. Sjeme se polaže na vlažnu krpu i ostavi 2-3 dana u blizini bateriju, dok t zraka ne smije biti manja od 200 s.
 4. Mora se osigurati da se tkivo cijelo vrijeme navlaži.
 5. Da biste to učinili, mora se prskati raspršivačem.
 6. Temperatura vode nije manja od 300 ° C.
 7. Sjeme će klijati 3 dana.
 8. Nakon toga moraju biti posađene u zemlju.

Uzgoj slatkog crvenog i žutog papra provodi se u običnim posudama. Trebat će vam kontejner 10x10 cm. Veličina lonca igra važnu ulogu. Pepper voli slobodu, pa se ne može posaditi u male posude.

Kao tlo mogu se upotrijebiti gotovi supstrati tla, na primjer "Exo", "Rajčica i paprika". Ili pripremite sami tlo. Za to su sljedeći sastojci uzeti u istom omjeru: travnato tlo, treset, humus humus.

Slatki papar na balkonu: rastući, pravi pristup

Najbolje je kupiti primer s aditivima: tako će rezultat biti kvalitetniji

Svakako prođite kroz kipuće vode zemlje kako biste uništili štetne mikroorganizme. Prije stavljanja paprike na balkon, u lonac treba umetnuti klin za nožnjak, kako ne bi ozlijedio rizoma u budućnosti.

Dubina sjetve sjemena nije veća od 10-12 mm. Posude se stavljaju na toplom mjestu na balkonu. Zimi, uz biljke treba biti grijač za održavanje željene temperature, na niskim temperaturama, papar ne može uzgajati. Prvi izbojci pojavljuju se nakon 11 dana. Vodene biljke svakih 3 dana s toplom vodom. Za naznačenu veličinu lonaca, 1 žlica vode dovoljna je za jedno navodnjavanje.

Vrlo je važno zapamtiti da je slatki paprika vrlo termofilna pasmina, tako da je temperatura zraka i vode vrlo važno pri uzgoju.

Kada se pojavi 5. lista na svakoj biljci, ostaju jaki pojedinci, slabiji su transplantirani u drugi spremnik. Budite oprezni s rizoma! Pepper ne voli štetu. U jesen će biti moguće žetve plodova. I, da uzgajate papriku na balkonu možete i crveno i žuto.

Kako rastiti papar na balkonu

Da biste narasli ukusnu papriku, potrebna vam je dobra skrb i ovo pitanje treba ozbiljno pristupiti. Pepper nije samo termofilni, već higrofilni biljka i treba redovno zalijevanje. Produljeno suho razdoblje će dovesti do pada jajnika. Do vremena cvjetanja, biljka se posuti svježim raspršivanjem iz zdjelice jednom svakih 3 dana. Tijekom plodanja, zalijevati jednom u 3 dana.

Slatki papar na balkonu: rastući, pravi pristup

Sjeme mora nužno biti tretirano protiv gljivičnih infekcija prije nego što su posađene u tlu

Kultivacija će biti normalna ako je biljka oplođena:

 1. Tijekom mjeseca biljka treba primiti najmanje 50 grama fosfora i kalijskih gnojiva.
 2. Važno je zapamtiti da paprika ne podnosi kalijev klorid.
 3. U proljetnim mjesecima treba dodati jednom tjedno, amonijev nitrat 30-35 g.
 4. Gnojivo bi trebao biti u gornjem sloju tla.

Jedan od znakova nedostatka kalija - kosa počinje sušiti, a listovi se zbog toga okreću. Ako postoji nedostatak dušičnih spojeva, listovi postaju dosadni, dobivaju sive boje. Nedostatak fosfora čini lišće ljubičastim, papar počinje polagano rasti, plodovi dozrijevaju neravnomjerno, tijelo ima teško područje. Nedostatak magnezija se izražava u mramornoj boji.

Ako uzgoj prati pad biljnih cvjetova i jajnika, to znači da paprika dobiva previše dušika.

Jedna od učinkovitih mjera, koja je usmjerena na povećanje prinosa - "prishchipka" (uklanjanje točke rasta). Zahvaljujući tome dolazi do rizoma stimulacije, većina hranjivih tvari ide na plod, a ne na ostale dijelove biljke u razvoju. Pepe papar iznad 5 internoda u vrijeme kada biljka raste. Ovi dijelovi se uklanjaju škarama.

Kako rastu gorak papar na balkonu

Uzgoj gorke paprike na balkonu također nije teško. Sjeme se sije u pari smjese: ledina tlo - 5 komada, humusa - 2 dijela pijesak - 1 dio supstrata kokos - 3 dijela. Za gnojidbu tla koristi se dolomitni brašno (50 g).

Slatki papar na balkonu: rastući, pravi pristup

Preporučena temperatura za uzgoj gorke paprike - 15-17 stupnjeva

Tlo ne smije biti kiselo, inače se sjeme ne može klijati. Prosječna uzgoj uključuje zalijevanje biljaka tri puta tjedno, ne više od 80 ml vode, inače će razviti plijesan gljivice, što uništiti biljke.

Dubina sjetve je 10 mm, sjeme se sadi prije sredine veljače, balkon mora biti dodatno izoliran.

Neki obrtnici rastu na balkonu obje biljne vrste. Ali glavna stvar je promatrati udaljenost između njih. Udaljenost između lonaca slatkog i gorke paprike mora biti najmanje 3 m, jer ako se ovo pravilo prekrši, paprika će postati gorka. Čim plodovi postanu crveni, izrezani su i sušeni.

Štetu i korist crvenog papra (video)

Briga za slatki papar na bocu

Uzgoj paprike na balkonu zahtijeva provedbu određenih pravila - pravodobno navodnjavanje, povezivanje postrojenja i osiguravanje temperature. Budući da korijenski sustav papra je površan, potrebno je opstati zemlju s velikim oprezom. Da biste povećali prinos, morate ukloniti papar cvijet u središnjem dijelu, koji raste iz prve grane.

Slatki papar na balkonu: rastući, pravi pristup

Razdoblje sazrijevanja voća varira za različite vrste papra

Oblikovanje biljke izvodi se u 2-3 stabljike, a potrebno je pravovremeno ukloniti sve stepenice i donje lišće.

Možete narasti papar na balkonu bez dodatne rasvjete. To vrijedi i za slatko i gorke paprike. Biljka ima dovoljno dnevnog svjetla. Glavna stvar je da sunčeve zrake u dovoljnim količinama pada na papar zimi i ne pregrijati ga u ljeto.

Povrće preporučuje uzgoj slatkog i gorčinog papra na južnim loggiama i balkonima. Ali u ovim vrućim ljetnim danima potrebno je sakriti biljke od izravne sunčeve svjetlosti.

Paprike se trebaju sakupljati dok sazrijevaju, uzimajući u obzir fazu tehničke zrelosti, jer će doći do kašnjenja u razvoju mladih voća. Važno je - paprika, patlidžan izrezati iz grmlja, a ne i slomljena.

Kako rastu papriku na balkonu (video)

Najprikladnije sorte za uzgoj paprike na balkonu, „Akvarel”, „mangup”, „lisičarke”, „Yarik”, „Otok s blagom”. Ove vrste su najviše otporne na bolesti, štetne mikroorganizme i ekstremne uvjete uzgoja, niske, srednje rane vrste. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

17 − = 10