Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina je jedna od najpopularnijih kuhinjskih opcija. Kuhinja nije samo mjesto gdje se pripremaju jela, nego i lice domaćice. U našoj zemlji je uobičajeno primati goste u kuhinji jer je to najodbriji, najtopliji (i po atmosferi) dio kuće. Da, i popravci obično počinju iz kuhinje. Vodovod, podovi, prozori - ovdje se koriste tradicionalni materijali, ali ukrašavanje zidova zahtijeva posebnu pozornost. Uostalom, kuhinja je mjesto gdje mogu biti prskanja masnoća, ulja i pare, te povećane vlage. Stoga, zidovi moraju biti zaštićeni dodatno.

Je li moguće koristiti tekuću pozadinu u kuhinji

Postoje vrlo suprotna mišljenja o tome je li moguće koristiti tekuću pozadinu u kuhinji, mnogi pregledi sugeriraju da to nije preporučljivo. U principu, ova vrsta žbuke (i tekuće pozadine se odnosi na ovu vrstu materijala za završnu obradu) ne može izdržati zagađenje, vlagu i kuhinjske mirise, no postojanje pomoćnih alata i tehnologija može lako prilagoditi taj hirovni materijal u složenim kuhinjskim uvjetima.

Tekuća pozadina nije prikladna za završetak cijele kuhinje. Bolje je obrezati radni zid s tradicionalnim pločicama ili mozaikom.

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina slabo je u dodiru s vodom: kuhinja ima veliki rizik od prskanja zidova s ​​raznim tekućinama. Slijedom toga, pozadina će biti razmažena

Da bi se gips prikladan za kuhinju, obrađuje ga bilo kojim lakom na akrilnoj bazi. A onda će pozadinska slika prestati upijati mirise, a ako je potrebno, mogu se oprati.

Ako se pozadina nanosi na zid koji je daleko od radne površine, tada neće biti potrebna ni dodatna obrada: prljavo ili oštećeno mjesto jednostavno se može namočiti od prskalice, očistiti i zamijeniti ulomak.

Savjet: pri kupnji materijala poželjno je povećati količinu jednog paketa. To može biti korisno za daljnje manje popravke u kuhinji.

Tehnologija primjene tekuće tapete u kuhinji

Tekuća pozadina je mješavina ljepila, boja i glavne komponente - celuloze. Smjesa je u početku suha i mora se razrijediti vodom prije uporabe. Općenito, tehnologija nije komplicirana, za nekoliko minuta bit će svladana svima.

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Prije nanošenja tekuće pozadine, zid mora nužno biti napunjen

Rad se provodi u nekoliko faza:

 1. Kao što je temeljnije moguće, očistite cijelu površinu od prethodnih premaza i tretirati ih od onečišćenja. Sve duboke pukotine i duboke rupe moraju biti ožbukane, manji nedostaci će izravnati pozadinu.
 2. Dijelovi od metala prekriveni su bojom kako bi se izbjeglo hrđavo mrlje.
 3. Za liječenje svih područja zahvaćenih gljivicom, za to se koriste antiseptici. Nakon što se površina osuši.
 4. Zidovi moraju biti napunjeni. Vodonepropusni premaz pomoći će zaštiti zidove od žutih mrlja.
 5. Pažljivo slijedite upute, razrijedite smjesu. Osim toga, u smjesu se dodaje voda, a ne obrnuto. Dobro promiješajte tako da nema grudica. Onda je stavljen na stranu za oticanje. Nakon što se smjesa ponovno promiješa.
 6. Kao alati morate kupiti: tvrdi nož za kavu, valjak za boju (to bi trebalo biti teško). Mali dio smjese se nanosi na površinu i izravnava. Sloj ovisi o sili pritiska, ne smije biti veći od 3 mm. Ako se smjesa nanese sa špatulom, zidovi će biti glatki, ako je specijalni valjak strukturan.

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Točna količina vode po jednoj vrećici suhe smjese može se naći u uputama za tekuću pozadinu

Preostala razrijeđena, ali neiskorištena smjesa prevučena je preko filma, pričekajte da se osuši (3 dana), a zatim se pakira i skladišti na suhom mjestu.

Tekuća pozadina u unutrašnjosti kuhinje (video)

Kako izraditi crteže iz tekuće tapete u kuhinji

Samo lijepljenje tapeta - dosadno, ali za stvaranje individualnih dizajn crteža - stilski vrlo zanimljiv. Prvo, trebate izraditi crtež i primijeniti ga na zid (ili strop) pomoću oznake.

Ako umjetnički talent nije dovoljno - koristite računalne predloške i matricu. Možete ih sami izraditi, zatražiti nekoga tko je talentiraniji ili iskoristiti one dostupne na internetu.

Prije stvaranja slike, potrebno je očistiti i premazati površinu, a zatim:

 • Materijal tražene boje nanosi se tako da strši izvan navedenog ruba za 1 mm.
 • Zatim je mini lopatica izrađena od gume (za manju sliku, prikladnija lopatica, morate raditi s rubom alata), sav materijal lagano je gurnut iza ruba crteža, pa se stvara kontura.
 • Sada moramo pričekati da se cijeli element isušuje, a zatim se pridružimo sljedećem dijelu slike. Tako je cijela površina ispunjena u fazama.
 • Ako unutrašnjost preuzme uzorak s jasnim crtama konture, onda se može staviti oznaku na već suhu pozadinu. Najkreativniji dizajneri pomoći će mu kuglice, metalizirane niti, šljokice, kuglice itd.

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Rezultat se može vidjeti tek nakon potpunog sušenja tekućine pozadine

Pojedinačno uređenje kuhinjskog ukrasa može biti ograničeno samo maštom. Uostalom, možete miješati različite boje, čak i najneobičnije, stvarajući apstraktne ili futurističke slike. Kada miješate boje, možete dobiti najviše nepredvidljive nijanse. Jedini nedostatak - konačni rezultat možete saznati samo kada se smjesa posve osuši. Različite i strukture pozadine. Na glatkoj površini možete stvoriti obrasce reljefa. Zatvorena lopatica može stvoriti različite bendove i valove. "Igranje" teksture i debljine aplikacije, stvaranje rubnjaka i raznih učinaka: mramor, kamen, opeke itd.

Drugi način stvaranja slike na zidu je aplikat. Ljepilo na vrhu površine već je završeno tekućom pozadinom.

Ali ovdje ima nekoliko nijansi:

 1. Pozadina s bojom prilikom nanošenja bojiti će donji rub aplikacije.
 2. Postoji mogućnost namakanja donjeg sloja tapeta, a kod pritiskanja dolazi do deformacije.
 3. Ako dizajn zidova nije profesionalan, možete upotrijebiti naljepnicu za aplikaciju. Na tržištu suvremenih materijala, mnogi od njih imaju različit raspon cijena.

Upozorenje vlasnicima mačaka: dorada tekućim zidnim papirom sigurno će zadovoljiti vaše kućne ljubimce. Za njih će biti najveći i najudobniji "stroj za ogrebotine". Ovdje možete pomoći samo neograničeno strpljenje s redovitim popravcima ili prirodnim uzgojem životinje.

Druga verzija tekuće tapete biti će smjesa uz dodavanje svile. Nije samo lijepa, već je luksuzna. To daje dojam završetka skupih tekstila. Ali takav materijal nije najveći proračun. Finiranje će koštati, kao i izgled - vrlo skupo.

Tekuća pozadina u kuhinji: recenzije

Komentari potrošača koji koriste ovu vrstu ukrašavanja na zidovima njihovih kuhinja u većini su smanjeni na jedan: tekući pozadina u kuhinji - to je moderan, lijep i praktičan.

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina se može očistiti usisavačem

 • "Nakon sušenja, mrlje žute su se pojavile na pozadini. Stručnjaci su predložili - prije nanošenja potrebno je koristiti specijalizirani premaz. Obično se prodaje na istom mjestu kao pozadina. I tako je bilo potrebno snimiti i obnoviti sve. Sudeći prema drugim kritikama, problem je vrlo hitan. "
 • "Željeli smo obnoviti kuhinju tako da je lijepa, originalna i umjereno skupo. Prijatelji su vidjeli završetak tekućom pozadinom. Pročitajte informacije, recenzije i odlučite ih isprobati. No stavili su zaštitni lak na vrhu pozadine. Djelovanje je bilo nevjerojatno. Zbog toga ćemo pokriti druge prostorije. "
 • "Postoje dvije inačice tekuće tapete: dekorativna žbuka - kada se osuši postaje teško i teško je primijeniti. No pozadina s svilenim vlaknima može nanijeti djeci. Jednostavno su mekane, ugodne na dodir, ali su skuplje. "
 • "Tekuće pozadine imaju više pluses od bilo koje druge slične prevlake. Ako dijete želi slikati na zidovima, oživjeti ih i dovesti ih u njihov izvorni oblik vrlo je jednostavno. "
 • "Želite li mišljenje graditelja / finishera? Oni koji mogu samo stvrdnuti, s tekućinom tapete lako će se nositi. Primjenjuju se od ugla do drugog kuta na cijelom zidu. Mora se završiti odjednom. Procijedite dva paralelna zida u jednom danu, a potom susjedni slijedeći zidovi. Zidovi koji nisu lakirani u vlažnim područjima lako su prekriveni plijesni, a nemoguće je ukloniti iz tekuće tapete. "

Crtanje tekuće tapete s vlastitim rukama (video)

U korištenju bilo kojeg materijala možete pronaći svoje prednosti i nedostatke, ali kada ukrašavate tekućom pozadinom, obratite se lako zaobilaznim. Ali aplikacijska tehnologija je tako jednostavna da ga ni stručnjak ne može svladati. I još lakše nego zalijepiti papirnatu pozadinu. Sve pogreške se lako uklanjaju, kao i nedostatke i bilo koji drugi brak. Ne trebaju nikakav kit ili izravnavanje - tekuća pozadina lako može sakriti sve male zidne greške. Toplinska i zvučna izolacija bit će dodatni bonus prilikom kupnje. I oni su otporni na vatru, ne stvaraju šavove i ne izgaraju se na jakoj sunčevoj svjetlosti kad se nanose. Briga za njih je jednostavna: ako se tapeta obradi lakom - možete jednostavno obrisati vlažnom krpom, ako nema vakuuma. Vijek trajanja u odsustvu mehaničkih oštećenja je 10 godina.

Primjeri tekuće pozadine u kuhinji (fotografija)

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Tekuća pozadina u kuhinjskoj fotografiji: recenzije, interijeri, nedostaci, je li moguće koristiti slike s pozadine, ljepila, video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 54 = 64