Upute za postavljanje podrozetnikov u betonskom zidu

Upute za postavljanje podrozetnikov u betonskom zidu

Ugradnja utičnica u betonskom zidu je složena stvar, baš kao i sve što je povezano s električnom energijom, jer je ovdje potrebna posebna briga. Nakon što je odlučio izvršiti ovaj rad, potrebno je strogo slijediti tehnološki proces. Ugradnja novih prodajnih mjesta važan je problem jer nakon svakog popravka ili jednostavno pomicanja namještaja promijenite svoj dom. Radi lakšeg korištenja određenih uređaja, oni se prenose na više "dostupnih" mjesta. Želite li sve učiniti sami, potrebno je znati teorijski minimum, koji ću raspravljati u ovom članku.

Priprema za ugradnju

Kada započnete pripremnu fazu, trebali ste već kupiti električni aparat, a vi ste kupili potrebne materijale, alate i odgovarajuće područje rada.

 

Upute za postavljanje podrozetnikov u betonskom zidu

Obično se mjesta utičnica ne reguliraju u visini, tako da se električni uređaji mogu instalirati gdje god želite, promatrajući samo jedan uvjet: sustavi za grijanje, plin i vodu moraju se ukloniti 1 metar od točke koju ste odabrali za instalaciju. Jedina iznimka je toalet i kupaonica; u njima, u svakom slučaju, ne možete staviti električne utičnice.

Potrebni alati i materijali

Za posao ćete svakako trebati:

 1. Električna utičnica (bolje je uzeti proizvod keramičkim bazama);
 2. Odgovarajuće mjere su montažni okvir;
 3. Proizvodi kabela i vodiča;
 4. Alabaster.

U ulozi odabira:

 • bušiti;
 • dlijeto;
 • lopatica;
 • odvijačem.

Vrste utičnica

Postoji nekoliko glavnih vrsta utičnica. Po vrsti instalacije su: ugrađeni za otvorene i ugrađene za unutarnje ožičenje. Ugrađena upotreba koristi se kada žice prolaze kroz zid. Obično se to događa u apartmanima, jer je ovo sigurnosno jamstvo. Gornja mjesta su prikladnija za drvene kuće, gdje ožičenje prelazi zid.

Zvučnici s zaštitnim zavjesama su dobri u tome što su rupe zaštićene. Kapci se premještaju samo kad je utikač umetnut. Mogu se otvoriti, s određenim pritiskom, kružnim kretanjem itd.

Upute za postavljanje podrozetnikov u betonskom zidu

Priključci s ejektorima prikladni su za korištenje nekoliko uređaja, kada često morate izvaditi utikač i prebaciti na drugi.

Priključak s timerom pogodniji je za djecu i starije osobe. Na njemu možete programirati uključivanje uređaja. Na primjer, možete raditi s čajnikom.

Utičnice s indikatorom. Pomoću pokazatelja moguće je utvrditi postoji li struja u mreži.

Upute za montažu

obilježavanje

Prije svega, nastavljamo označavati oznaku pomoću mjerne trake i olovke na zidu središtu buduće utičnice. Prilikom ugradnje, primijenite sve centre.

Rupa u betonskom zidu

Za daljnje postavljanje podzroetnikov napraviti rupu u betonskom zidu. Da biste olakšali rad, upotrijebite bušilicu i pripremite posebnu krunu. Oni čine rupe dubine od 50 do 60 mm. Zatim umetnite krunicu u perforator iznad betona i već pomoću njegove pomoći odredite buduće dimenzije otvora.

Upute za postavljanje podrozetnikov u betonskom zidu

S dobivenom duljinom, izradite 12 rupa. Drill ih na dubini ugradnje odabranih podrozetnikov (obično, ne više od 50 mm). Pomoću vrha strugala uklonite preostali beton.

Ugradnja električnih ožičenja

Nakon što ste napravili sve rupe i udarili strobes na njih, možete početi instalirati ožičenje. Kabele za napajanje morate priključiti u utičnice. Najbolja opcija: Svakom spojite svoj električni kabel.

Upute za postavljanje podrozetnikov u betonskom zidu

Ugradnja jigova

U ovoj fazi pazljivo pratite stvari koje sam opisao, jer ovisi o trajnosti, pouzdanosti, praktičnosti i, naravno, vašoj sigurnosti.

S obzirom na broj podrozetnikova koji želite instalirati, sakupite odgovarajući blok. Uzmimo dva primjera.

 1. Spojite dvije utičnice zajedno.
 2. Napravite utikače koji su potrebni za ulazak u kabel.
 3. Uklonite višak konektora koji ometaju instalaciju.
 4. Pričvrstite podzheetnik postavljanjem u rupu koja je već formirana. Nakon što pazite da se ne ispadne, ne izbočiti ili savijati, možete nastaviti do sljedeće faze.

Upute za postavljanje podrozetnikov u betonskom zidu

Dalje, idite izravno na gori. Za sigurno pričvršćivanje podgrupa u beton trebate:

 1. Očistite rupu prašine.
 2. Nanošenje s posebnim premazom koji garantira izdržljivost.
 3. Razblažite smjesu od gipsa ili žbuke na gipsnoj podlozi. Zatim stavite smjesu u rupe. U takvim je slučajevima dopušteno koristiti alabaster.

Važno! Morate raditi brzo, jer gips se stvrdne u vrlo kratkom vremenu.

 1. "Pritisnite" podrozetniki s žicama u njima u rješenju.

Zidni ukras

Dalje je potrebno temeljiti, a zatim pokriti sa žbukom znatno usitnjeno, uronjen i utor. Posebno pažljivo morate pokriti sebe podrozetniki. Nakon što se zid osušio, pomičite i pijavite površine tako da sve izgleda ravnomjerno i lijepo.

Nakon toga možete sigurno krenuti u završnu obradu (boja, papirna pozadina itd.).

Video "Ugradnja podzrownnika u betonski zid"

Video o tome kako pravilno instalirati element u betonskom zidu, kao što je junket. Videozapis ima teoriju i praksu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 8 = 1