Dielektrični roboti in galoši

Dielektrični roboti in galoši

Pozdravljeni dragi bralci mesta "vse-elektrichestvo.ru". O dielektričnih rokavicah smo že govorili in zdaj je čas, da se pogovorimo o dielektričnih nabojih za električarja.

Dielektrični roboti in galoši

Dielektrični roboti za električarje

Danes dielektrični čevlji vključujejo:

  • dielektrični roboti;
  • dielektrične galoše.

Dielektrični roboti in galoši

Dielektrični galoši 1000 voltov

Običajno se dielektrične galose uporabljajo za zaščito osebe pred napetostjo ali korakom.

Pomembno je vedeti! Stopnja napetosti je napetost med dvema točkama na površini zemlje, za katero se domneva, da je enaka dolžini človeškega koraka.

Dielektrični roboti in galose so le dodatna izolacijska sredstva v odprtih in zaprtih električnih instalacijah. Za električne instalacije je danes dovoljeno uporabljati samo zaščitno obutev, ki ustreza vsem zahtevam GOST-a. Dielektrične robote dovoljujejo uporabo vseh razredov napetosti. Dielektrične galoši se lahko uporabljajo samo v električnih instalacijah do 1000 voltov. Oznaka glede na zaščitne lastnosti:

  1. Bots - Ev.
  2. Galoši - En.

Dielektrični roboti in galoši

Vsi dielektrični robovi imajo rever

Barva dielektričnih čolnov in galosov se običajno razlikuje po barvi drugega čevlja, ki je izdelan iz gume. V dielektričnem botu boste opazili rever. Višina bota mora biti najmanj 16 cm.

Izvajanje testov

Preverjanje tega zaščitnega čevlja se praktično ne razlikuje od preverjanja dielektričnih rokavic. Dielektrične robote in galose v kopeli morajo biti nameščeni vodoravno. Raven vode mora biti od 45 do 55 mm od roba glave in 15-20 mm od roba galosov.

Dielektrični roboti in galoši

Izvajanje testov

Preizkus dielektričnega bot

Preskusna napetost za dielektrični bot mora biti 15 kW. Trajanje testa je ponavadi približno 1 minuto. Tok, ki prehaja skozi robove, ne sme biti večji od 7,5 Ma. To zaščitno obutev je treba pregledati enkrat na tri leta. Po preskusu je treba vse podatke o inšpekcijskem pregledu zabeležiti v posebnem dnevniku.

Preskušanje dielektričnih kalupov

Za dielektrične galose je preizkusna napetost 3,5 kV. Trajanje preskusa mora biti tudi 1 minuto. Tok, ki prehaja skozi robove, ne sme presegati 2 Ma. Za prenos tega varnostnega atributa mora biti 1 čas na leto. Po preverjanju morajo biti vsi podatki tudi zapisani.

Pogoji uporabe

V vsaki sobi z električnimi instalacijami morajo biti prisotni roboti in galoši. Pred nadaljevanjem njihove uporabe je treba opraviti inšpekcijski pregled. V postopku inšpekcije bodite pozorni na naslednje dejavnike:

  1. Preizkusi žigov.
  2. Poškodba mehanike.
  3. Onesnaževanje.
  4. Obloga obloge.

Zdaj veste, zakaj potrebujete dielektrične robote in galose. Če imate v času študije nekaj vprašanj, jih lahko v pripombah razpravljate. Upamo, da so te informacije koristne in zanimive.

Priporočeno branje: bolgarščina za električarja Makita 230.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

43 − 42 =