Kako izbrati dizajn kuhinje v kombinaciji s dvorano

Kako izbrati dizajn kuhinje v kombinaciji s dvorano

Stare stanovanjske površine so znane za vse z majhnim prostorom, majhnimi kuhinjami in istimi razporeditvami. Kuhinja, ki je v kombinaciji z dvorano, je eden od načinov za raznolikost stanovanja, zaradi česar je bolj harmonično. V hruščovih je to edina možnost, ki bo povečala prostor. Konec koncev, v majhni sobi družina s 5-6 ljudmi težko prilega. Notranjost kuhinje, skupaj s dvorano, ki ni omejena na vrata in stene, izgleda zelo elegantno in nenavadno.

Kako izbrati dizajn kuhinje v kombinaciji s dvorano

Fotografija 1. Dvo nivojski tlak je mogoče izdelati z dodatkom dodatnega estriha.

Ta metoda je našla svojo uporabo ne le v majhnih apartmajih, ampak tudi v bolj prostornih, pa tudi v hišicah in studijih. V tem primeru je kombinirana dnevna soba s kuhinjo ustvarjena ne za povečanje prostora, temveč za udobje in lepoto.

Prednosti in slabosti kombiniranja

Združevanje kuhinje in dvorane ima eno samo željo po razširitvi meja prostorov. Ko začnete s prenovo stanovanja, je treba upoštevati eno stvar: kuhinja mora biti kuhališče, dnevna soba pa se uporablja za počitek. Potopite se v notranjo obliko takšne sobe, je zaželeno, da ne zmedemo ničesar. V kuhinji, skupaj s dvorano, potrebujete natančno razdelitev in distribucijo funkcionalnosti.

Ponovni razvoj prostorov ima svoje prednosti:

Kako izbrati dizajn kuhinje v kombinaciji s dvorano

Fotografija 2. Zasnova stropa na več ravneh je narejena iz mavčnih plošč.

 1. Gospodar hiše v kuhinji ni več treba sami. Na recepciji obiskovalcev je mogoče opraviti enostaven pogovor in oddati jedi.
 2. Če je v družini majhen otrok, bo kuhinja s dvorano omogočila mami, da pazi na njega. Če imate otroka šolske dobe, potem lahko mirno kuhate in hkrati nadzirate postopek priprave domače naloge.
 3. Kuhinja in dnevna soba vidno naraščata. Ni nujno, da narišemo območno območje, kjer je bila stena. Povečate lahko ozemlje delovnega mesta ali razširite dvorano.
 4. V kuhinji ni potrebe za nakup televizorja. Za kombinirani prostor je en velik plazemski zaslon popoln.

Ne pozabite, da se lahko odločitev za združitev kuhinje s dvorano spopada z nekaterimi težavami:

 1. Ni priporočljivo, da se mokro kuhinjsko območje premakne v dnevno sobo.
 2. Za vsako prenovo stanovanja morate imeti dovoljenje ZTI. To bo pomagalo preprečiti slabe posledice. Zelo pogosto v hišah stare gradnje imajo sosednje stene nosilno funkcijo. Njihovo uničenje lahko pripelje do dejstva, da preprosto ostaneš brez strehe nad glavo.
 3. Tudi ob prisotnosti dobrega osnutka je težko izogniti dišavam kuhanja hrane v rekreacijskem prostoru.
 4. Umazane posode v umivalniku lahko uničijo celoten vtis v notranjosti.

Zasnova kuhinje v kombinaciji z dvorano

Kako izbrati dizajn kuhinje v kombinaciji s dvorano

Slika 3. Diagram vrat v obliki luka.

Notranja zasnova v primeru rušenja predelne stene med prostorom mora biti ločena tako vizualno kot tudi funkcionalno. Obstaja veliko možnosti za razlikovanje delovnih področij. Najbolj priljubljene rešitve so:

 • dvonivojski pod (slika 1);
 • strop na več ravneh (fotografija 2);
 • lok (slika 3);
 • bar števec (fotografija 4).

Večstopenjska tla izgleda zelo izvirna. Korake lahko naredimo z uporabo različnih barv ali tekstur. Notranjost z več nivojskim tleh je dosežena s prelivanjem estriha enega koraka nad drugo. Toda v tej različici obstajajo pomanjkljivosti. Koraki so lahko nevarni za majhne otroke ali starejše.

Druga možnost v oblikovanju je uporaba stropa z različnimi ravnmi. Takšna zgradba nastane iz mavčne plošče. Tehnologija izvedbe je enaka kot pri gradnji lažnih stropov. Ta metoda ne omejuje funkcionalnosti, ne povzroča motenj in izgleda zelo lepo.

Ločevanje rekreacijskih površin in kuhinje s pomočjo loka je bolj ekonomično in lažje izvedljivo. Za oblikovanje lahko uporabite mavčno ploščo.

Kako izbrati dizajn kuhinje v kombinaciji s dvorano

Fotografija 4. Shema palice.

Bar števec je najbolj priljubljena rešitev. Notranjost z uporabo je primerna za mlade družine, ki želijo narediti glasne zabave. V tej različici stojnica bora predstavlja mejo dveh prostorov. Ne omejuje funkcionalnosti dnevne sobe in kuhinje. Njegova zasnova se uporablja kot dodatna delovna površina, miza za čajno zabavo ali robnik, kjer lahko postavite namizno opremo. V prisotnosti bara lahko kupite zložljivo veliko mizo in jo postavite le, ko je pritok gostov.

Stilske rešitve

Notranjost dvorane s kuhinjo lahko naredite v slogu, ki vam je ljubše. Izberete lahko design z strogim hi-tech brez nepotrebnih podrobnosti in s številnimi tehnologijami ali pa se boste ustavili v svetlobni državi. Za oblikovanje prostora je veliko stilov. Vsak od njih je privlačen na svoj način.

Notranja oblika kuhinje z dvorano vam omogoča kombiniranje različnih stilov, vendar je treba narediti zelo previdno.

Če boste ostali na vintage stilski rešitvi, potem morate kupiti pravo pohištvo. Moral bi biti dovolj grob s prisotnostjo stegov. Če je pri njej taka, kot da ni prešla skozi eno generacijo, potem ste na pravi poti. Vintage slog je značilna uporaba vseh odtenkov mlečnih izdelkov, bež, mehka oranžna. Ustvari kontrast omogoča temno rjavo barvo. Notranja oblika v tej rešitvi bo dvorano s kuhinjo zračno in lepo.

Za ljubitelje svetlobe in čistosti je primeren skandinavski slog. Bogat je z svetlimi barvami in lakonskim pohištvom. Poskusite dati prednost naravnim materialom. Če jasna oblika ni za vas, potem se lahko ustavite pri oblikovanju v provansalskem slogu. Ima tudi mehke pastelne odtenke, ki so usklajeno povezani z rezbarjenim pohištvom. Zelo zanimivo bo videti stene ozadja s kontrastnim vzorcem.

Zoning Space

Kako izbrati dizajn kuhinje v kombinaciji s dvorano

Fotografija 5. Zoning kuhinja se lahko opravi s talne obloge različnih materialov.

Ne pozabite, da imaš kuhinjo in hodnik eno posteljo. Notranjost kuhinje ne sme biti nekaj posebnega in ni vezana na dnevno sobo. Ločevanje con se lahko doseže s pomočjo učinkov. Mešanje elementov različnih stilskih odločitev je dovoljeno, vendar mora prevladovati ena od njih. Če okrasite notranjost v provansalskem slogu in kuhinja bo v visokotehnološkem, to ne bo zelo prijeten vtis. Vse bi moralo biti v harmoniji med seboj.

Zelo pogosto se uporabljajo različice z zasnovo tla za območje kuhinje, ki je v kombinaciji z dnevno sobo. Če ne želite priti v prostor z različnimi particijami, je ta možnost optimalna. Talna ločitev pomeni drugačno barvno raztopino, ki tla poda z različnimi materiali. Torej, v kuhinji lahko položite keramične ploščice, v dnevni sobi pa lahko uporabljate parket ali laminat (fotografija 5). Zanimivo je razčleniti po računih in risbah.

Učinkovito izgleda drugačno dekoracijo stropa in sten dnevne sobe v kuhinji. Ta rešitev lahko dopolnjuje zunanjo cono. Notranji dizajn kuhinje je lahko v hladnih barvah, dvorana pa je napolnjena s toplimi odtenki. Zanimivo je pogledati kontrastno barvno raztopino.

Pohištvo služi tudi kot odlična možnost za prostorsko območje. Velika kavča z visokim hrbtom se bo popolnoma obvladala s to nalogo. Glavna stvar je, da izgleda harmonično poleg kuhinjskega pohištva. Če hrbtna stran prepušča veliko želje, lahko za to funkcijo uporabite stransko mizo ali omarico.

Razdelimo svetlobo

Vsa dela, ki so povezana s pretvorbo razsvetljave, je priporočljivo opraviti med popravilom. To bo prihranilo čas in denar. Osvetlitev kuhinje, skupaj z dvorano, mora biti avtonomna. Zaželeno je, da delovno območje opremimo s fluorescentnimi lučmi. Pri kuhanju bo prižgana svetla luč. To ne bo slabo, če bi izgledali kot stenske obloge.

V sobi za goste bo prostor za lestenec, vgrajene točkovne luči in talno svetilko v bližini oblazinjenega pohištva. Treba je upoštevati, da je treba vsa osvetlitev prostora opraviti v enakem slogu. Če delovna površina zahteva svetlo razsvetljavo, bo v dvorani ustrezna prigušena svetloba. Dober dodatek lahko služi kot težka zavesa na območju gosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 83 = 93