Kako lepiti škatlo za ozadje

Vsi ljubimo, da prosimo svoje sorodnike in prijatelje, ki jih občasno darujejo. Obenem pa poskušamo lepo urediti darilo, da bo nepozabno in posebno. Vendar pa ni vedno pri roki paketa ustrezne velikosti ali primerne barvne škatle. Kljub temu iskanje izhoda ni tako težavno. Dovolj je, da najdete škatlo, ki jo lahko pod čevlji, in jo okrasite z ozadjem. Kako lepiti škatlo z ozadjem z roko? Naloga se zdi na prvi pogled zelo preprosta. Vendar, če ne poznate specifičnosti dela, je spopadanje z njim preprosto.

Kako lepiti škatlo za ozadje

Danes se bomo pogovarjali o tem, kako pravilno lepiti škatlo za darila, ne le da dosežemo prijeten rezultat, temveč tudi prihranimo nekaj denarja. Zanimivo je, da poleg tapet, lahko uporabite tudi papir, tkanino, film in druge materiale. Kljub temu pa govorimo o vsem, kar je v redu.

Kaj boste potrebovali?

Torej, začnimo naš glavni razred in se naučimo, kako lepo oblikovati kartonsko škatlo za darila, tako zunaj kot znotraj. Katere materiale in orodja potrebujete pri delu? Tukaj je kratek seznam vsega, kar potrebujete, kar boste morda potrebovali pri dekoriranju škatle z ozadjem:

Seveda, morate vzeti škatlo, ki bo osnova za ustvarjanje čudovite pokrajine. Eden od glavnih pogojev je trdnost materiala. Zaželeno je, da so stene škatle debele, vogali in sklepi pa so povezani z ojačevalnimi elementi. Pakiranje iz majhnih naprav, na primer iz električnega grelca, čevljev itd., Je zelo primerno.

Pozor, prosim! Kljub temu, da je pomemben del embalažnih omar iz sodobne tehnologije izdelan iz valovitega kartona, je ta material zelo primeren. Edini pogoj za njegovo uporabo je, da je pred lepljenjem priporočljivo lepiti robove škatle poleg tega, da v prihodnosti ne bodo poškodovani.

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Izberemo materiale

Seveda, po tem boste morali najti ozadje. Njihovi ostanki bodo ustrezali, vendar pa bodite pozorni, da zagotovite, da so dovolj velike. Kar se tiče materiala, iz katerega so bili narejeni (papir, vinil, krila ali tekstil), to v resnici ni pomembno. Veliko bolj pomembno je risba, slog in stanje površine.

Po tem morate najti pravo lepilo. V tem primeru se zbere skoraj vsaka lepilna sestava z lepilom. Vendar je v tem posebnem primeru najboljša rešitev uporaba dobro dokazanega PVA lepila. To je zelo poceni in lepo lepi papir s kartonom.

No, in nazadnje, če želimo govoriti o potrebnih materialih, je treba omeniti poseben zaščitni lak, katerega glavna naloga je zanesljiva zaščita končnega izdelka pred škodo in udarcem vlage.

Izbira orodij

Praviloma boste imeli dovolj navadnih škarij ali pisarniškega noža. Kljub temu pa lahko za večje udobje uporabite celo vrsto orodij, ki bodo delo naredile hitrejše in bolj priročno. Torej, poleg noža in škarij, boste morda potrebovali: posnetek za začasne pritrdilne elemente, ščetke in ravnilo. Včasih se lahko uporabi kompas. No, zdaj poglejmo podrobneje o samem procesu.

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Shema dela

Kljub dejstvu, da med strokovnjaki za pakiranje obstaja več načinov za lepilo tapiserija na škatle naenkrat, se bomo ustavili na najpreprostejši od njih, saj bo začetnikom, ki bodo to tehniko obvladali brez težav. Tukaj je kratek vodič:

  1. Vzamemo ostanke ozadja, odrežemo kos (to je treba storiti z rezervo) in jo poravnati na delovno površino. Lahko ga pokrivajo časopisi ali filmi o spolnosti ali mizi.
  2. Našo škatlo s čevlji ali gospodinjskimi aparati postavimo na pokrovčke in uporabimo oznake. Izvede se lahko z nožem in z navadnim svinčnikom.
  3. Po tem morate zaviti obrobe škatle z ozadjem in upogniti robove na notranji strani. Pritisni.
  4. Potem odstranite ozadje iz škatle in jih pazljivo odstranite z nožem ali škarjami.
  5. Nato pojdite na lepljenje. Najprej uporabite lepilo na dnu škatle, ga postavite na predhodno povlečeno mesto in pritisnite ozadje v polje.
  6. Po tem položite lepilo na stran škatle, ga pritisnite. Nazadnje, zadnja stvar, ki jo lepimo tiste dele ozadja, ki se nahajajo znotraj.
  7. Da bi takšna darilna embalaža izgledala dobro od znotraj, jo je treba še dodatno okrašiti. Če želite to narediti, ga moramo obrezati s čudovitim papirjem (po možnosti z gostim), prednostno enobarvnim. Kot možnost je primerna tudi plemenita in elegantna tkanina. Optimalne možnosti so materiali, kot so velur, saten, klobuk, tartan itd. Pritrjevanje embalaže je končano, zdaj pa lahko nadaljujete z dekoriranjem.

Bodite prepričani, da si lahko ogledate uporaben videoposnetek, master razred za dekoriranje škatle:

Okrasimo embalažo

Najprej preuči tako zanimivo tehniko nalepk, kot decoupage. Če želite okrasiti po tej metodi, boste morali vzeti nekaj privlačne risbe, lahko pa tudi ne enega. Kot neke vrste dekor lahko uporabite prtičke, s sliko, ki je že izrezana na njih. In na splošno bo naredil vsak tanek papir, na primer cigaretni papir.

Zanimivo je vedeti! V primerih, ko dekorirate dvoplastno ozadje papirja, je po skrbi za njihovo ločitev zarezano na eni od obeh slojev.

Zdaj malo o tem, kako narediti decoupage pravilno. Skoraj vsi se dobro zavedamo, da je bolje videti enkrat, kot da 100-krat slišimo o učenju veščin. Zato vam svetujemo, da se seznanite s tematskim video učenjem, kjer lahko v največjih podrobnostih povejte o posebnostih teh tehnik dekoracije. Torej, gledamo:

Ne glede na to, da se ne bi smeli izključno omejiti na uporabo decoupage. Za rešitev takšnih težav že dolgo obstajajo posebej razviti in preizkušeni alternativni načini dekoriranja embalažnih škatel z namenom njihove spremembe pod darilom. Torej, navedite nekaj prednosti in posebnosti uporabe drugih načinov dekoriranja škatel z ozadjem:

  • Če se odločite, da boste uporabili perilo iz steklenih vlaken ali netkanih materialov, potem ne pozabite, da je takšno ozadje mogoče poslikati. Za pravilno in lepo barvanje steklenih zidov je potrebno uporabiti posebne sorte barv. Najprej govorimo o barvah na alkoholu, pa tudi o vodah. Prav tako je treba opozoriti, da morajo biti v njihovi sestavi akrilni.
  • Poleg tega lahko uporabite dodatno plast posebnega dekorativnega laka, ki ne le pomaga ohranjati površino nepoškodovano, ampak tudi narediti zanimivo. Poleg tega je ta pregledna spojina popolnoma varna za zdravje ljudi.
  • Poleg tega lahko naredite čudovit dekor za pokrov. V ta namen se praviloma uporablja poseben trak iz svetle barve, ki posnema vezani vozel ali majhne čipke.

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Kako lepiti škatlo za ozadje

Pozor, prosim! Če nimate dovolj časa ali domišljije, da ustvarite nekaj zanimivih dekorativnih idej, lahko storite zelo enostavno. Uporabite običajne vinilne nalepke za dekoriranje sten. Dobra stvar je, da jih lahko kupite ne le v specializiranih prodajalnah z ozadjem in spletnih trgovinah, ampak pogosto v rednih supermarketih, v blagu za dom in popravilih.

Sumimo

Torej, kot lahko vidimo, ni tako težko barvati ozadne škatle iz čevljev ali gospodinjskih aparatov, kot se zdi na prvi pogled. Po eni strani vam bo pomagal ustvariti edinstveno in edinstveno darilo, v drugem pa boste prihranili veliko denarja, saj je cena takih obrti blizu nič. Okrasite s staromodnimi tapiserijami in ji dajte drugo življenje!