Kako namestiti vhodna vrata

Kako namestiti vhodna vrata

Pravilno dobavljena vhodna vrata zagotavljajo ne samo varnost lastnosti, temveč tudi zmanjšajo izgubo toplote (zaradi segrevanja okvirja) in zmanjša slišnost, kaj se dogaja zunaj hiše ali stanovanja. Najprej je treba vedeti, da je namestitev vhodnih vrat z lastnimi rokami mogoča. In lahko naredite vse, čeprav je platno težko, je lažje delati skupaj. V sami tehnologiji ni nič zapletenega, vendar je treba pred začetkom namestitve poznati več funkcij, ki jih je treba poznati sami.

Priprava na namestitev

Pred začetkom namestitve odstranite stara vrata. To je treba storiti previdno in poskušati ne poškodovati odpiranja. Potem bo hitro vstopila vhodna vrata.

Kako namestiti vhodna vrata

Nekatere vrste jeklenih vhodnih vrat

Odstranitev starih vrat

Najprej odstranite krilo vrat. Če je model z odstranljivimi tečaji, se vrata odprejo, se pod spodnjim robom rezila položi lomilka, pri dviganju vrat pa se odstranijo s tečajev. Če tečaji niso zložljivi, jih morate odviti. Začeti bolje z dnom.

Po odstranitvi pobočij odstranite ozadje, odbijte omet ali kit. Naloga je določiti, kako je škatla pritrjena, da bi našli točke pritrditve. Če je vratna kutija kovinska, je običajno sidro, kosa ojačitve. V sklepih jih je bolgar prekinil. Ko so vsi pritrdilni elementi odrezani, se stara škatla iztisne ali izbriše. Ampak s tem postopkom vam ni treba pretirano truditi: tako lahko škatlo tako uničite, da bo potreben popravilo.

Kako namestiti vhodna vrata

Pri demontaži je potrebno odrezati stare pritrdilne elemente

Če je škatla starih vhodnih vrat lesena, je vse lažje. Bočne stebre je mogoče približno približno sredi, nato pa po tem, ko se dvignete, odprejo odprtino. Po odstranitvi stranskih sten se preprosto odstranijo prevec. Tudi brez težav je odstranjen prag.

Priprava odprtine

Po odstranitvi starih vrat je vrata pripravljena za namestitev. Najprej odstranite vse dele kita, opečne drobce itd. Znebite se vsega, kar lahko pade. Nato ocenite odprtino, ki je privedla do rezultata. Če so velike praznine, so napolnjene z opeko, zasajene na cementni malti. Majhne luknje je mogoče prezreti. Če so razpoke, jih je bolje rešiti z rešitvijo.

Kako namestiti vhodna vrata

To se zgodi po razstavljanju vrat

Odstraniti je treba obstoječe pomembne izbokline, ki lahko ovirajo namestitev. Lahko uporabite kladivo in dleto ali mlinček z rezilom.

Previdno preverite stanje tal pod okvirjem vrat. V starih zgradbah na tem mestu je zgrajen leseni žarek. Pogosto je že gnil, razpadel. Če je tako, jo izbrišite.

Če je videz palice še vedno celota, preverite stanje lesa s šiltom. S trdnim naporom se nekajkrat drži v lesu, potem ko ga stresa nekajkrat, vzemite ven. Zato preverite v različnih delih vrstice. Če vstopi s težavami, na plitki globini, luknja ostane majhna, potem je vse v redu. Če ne - prihaja z lahkoto, od nihanja se zruši in / ali se razkrije, se je les zrušil. Prav tako ga je treba odstraniti.

Kako namestiti vhodna vrata

Izgubiti vse nepotrebne

Prostor je napolnjen z istim nosilcem (obdelan z impregnacijo od razpada), položen z opeko. Vrzeli so napolnjeni z rešitvijo.

Kot posledica vseh teh dejanj mora biti vrata bolj ali manj enakomerna. Tako lahko enostavno namestite nova vhodna vrata.

Montaža kovinskih vrat

Kot vhodna vrata najpogosteje dajo jeklo (kovina). Okvir vrat, okvir vrat in zunanja površina vratnega krila so izdelani iz kovine. Za zagotovitev zahtevane stopnje toplotne in zvočne izolacije se platno položi z zvočno izoliranim materialom. S stropa sobe se lahko vhodna vrata zašijo s kovino ali pa so lahko pločevina (proračunska različica).

Kako namestiti vhodna vrata

Struktura kovinskih vrat

Na okvirju po obodu vestibule (včasih na vratnem krilu) je postavljena gumijasta izolacija. Opravlja dve funkciji: služi za zapečatenje in zmanjša trdnost zvoka, ki se pojavi, ko se vrata zataknejo. Izkaže se zanesljiva, topla in "tiha" vhodna vrata.

Priprava vrat

Ker je težko preboditi kovinska vrata, takoj naročite vrata s ključavnico. Prišli ste na komplet, ki vključuje že nameščeno ključavnico. Ločeno, ročaji prihajajo. Tukaj jih je treba namestiti na mestu, privijte z vijaki. Pred namestitvijo morate preveriti delovanje ključavnic in ključavnic. Vse bi moralo delovati brez težav in težav. Če je vse v redu, lahko nadaljujete z namestitvijo vhodnih kovinskih vrat.

Kako namestiti vhodna vrata

Priprava jeklenih vrat za vgradnjo: preverimo delovanje ključavnice, izoliramo polje z mineralno volno

Če so vrata nameščena z izstopom neposredno na cesto (npr. V zasebni hiši), je okvir vrat od zunaj nameščen z grelcem. Uporabite lahko rezano kameno volno. Vstavi se v okvir in drži sila elastičnosti. Pomembno je pomanjkljivo: higroskopično je, zakaj vrata lahko rjajo od znotraj (če stojijo kot izhod na cesti in niso tesno zategnjene). V večnadstropnih zgradbah to ni kritično: na vhodu ni padavin. Druga možnost je, da peno ali peno napolnite s peno. Ne bojijo se vlage, vendar je toplotna izolacija normalna.

Da bi zagotovili, da barvna prevleka škatle med namestitvijo in nadaljnjimi zaključnimi deli ne bo poškodovana, se na okolico prilepi z barvnim trakom. Odstrani se po tem, ko so na pobočjih na vratih. Če pride do žic skozi okvir vrat, je čas, da namestite vgrajene - kos plastične cevi ali valovite cevi, skozi katero bodo te žice prišle v notranjost.

Vgradnja notranjih vrat je opisana tukaj. O vgradnji drsnih vrat preberite tukaj.

Namestitev v opečnato in betonsko steno

Udobno je postaviti vrata, v katerih je mogoče odstraniti platno. Pred montažo se odstrani s tečajev. Okvir vrat se vstavi v pripravljeno odprtino. Na dnu je nameščen na montažne blazinice z višino 20 mm. Svobodno bi morala vstopiti v odprtino.

Kako namestiti vhodna vrata

Okvir vrat postavimo na montažne obloge

Če spremenimo debelino blazinic, želimo, da spodnji okvir ostane strogo na ravni. To se preveri z uporabo gradbene ravni. Postavimo ga v vodoravno ravnino, nastavimo ga navpično: tako, da stojala ne odstopajo naprej ali nazaj, ampak stojijo strogo navpično. To se preverja tudi z ravnjo, samo naprava z mehurčkom je na kratkem delu instrumenta. Druga možnost je, da preverite z vodo.

Kako namestiti vhodna vrata

Preverimo, ali je okvir vrat poravnan navpično

Po tem, ko je polje točno izpostavljeno, je založeno s pripravljenimi klini. Lahko jih odrežemo iz lesa in kupite plastiko. Klini so vstavljeni na dolge police trikotnikov, na vrhu - dva. Namestiti jih morajo v bližini pritrdilnih elementov, ne pa jih prekrivati.

Kako namestiti vhodna vrata

Primer klinične namestitve

Po namestitvi klinov se ponovno preveri, ali je prav: v vodoravni in navpični ravnini. Ne bi smelo biti nobenih nepravilnosti.

Nato se prične namestitev okvirja kovinskih vrat v odprtino. Obstajajo dve vrsti montažnih lukenj: jeklene očesce, ki so zavarjene do škatle in skozi montažno luknjo (dejansko sta dve: na zunanji plošči nekoliko večjega premera in v notranji plošči manjšega).

Kako namestiti vhodna vrata

Dve vrsti montažnih lukenj

Ni razlike v načinu namestitve. Samo okvirji z luknjami v telesu škatle lahko namestite na tanjših stenah. To je lahko pomembno, če je vgradnja vhodnih vrat v panelno hišo: v njih ni vedno mogoče postaviti vrat z zatiči.

Pritrditev skozi luknjo

Pritrdite vhodna vrata železa do sidra ali kosov jeklene armature s premerom 10-12 mm. Premer pritrdilnih elementov je izbran za razpoložljive luknje. Če se uporablja sidro, mora njihova glava preiti v zunanjo luknjo in se "zatakniti" v notranjo luknjo. Premer ojačitve mora sovpadati s premerom lukenj. V vsakem primeru so predvrtane luknje.

Vzamemo udarec, vaja in sidro. Vrtalni kos je enak premeru kot pritrdilec. Njegova dolžina mora biti najmanj 30 cm. Če želite natančneje določiti, na kakšni globini je potrebna vrtanje, je na vrtalnik pritrjen lepljiv trak. Označuje razdaljo, ki je nekoliko večja od zahtevane globine.

Kako namestiti vhodna vrata

Vrtanje označite za dolžino sidra

Začne se namestitev pritrdilnih elementov na strani tečaja. Pri vrtanju je pomembno, da namestitveno polje ne premikate. Najprej vrtajo od zgoraj.

Kako namestiti vhodna vrata

Luknje izvrtajte z vrha, od strani tečaja

Namestite sidro, ga dokončajte s kladivom. Da bi ga utopili na notranji rob škatle, vstavite izvijač v reže in izvlecite s kladivom. Potem, ko je bilo sidro gnano, je z izvijačem še nekaj navojev. Preverimo, ali je polje premaknjeno na delovnem mestu - vzemimo nivo in preverimo vse.

Kako namestiti vhodna vrata

Sidrno gremo globlje

Podobno namestite tudi strojno opremo. Prav tako preverite, navpično in vodoravno. Če krilo vrat ni težko, lahko že na tej stopnji preverite, kako pravilno je polje izpostavljeno. Če želite to narediti, obesite vrata in preverite, kako natančno so "sedeli", ali so kakšna izkrivljanja, razpoke in druge težave, koliko se ključavnice in ključavnice ujemajo in delajo normalno.

Če je platno iz debelega jeklenega jekla, tehta približno sto kilogramov, očitno ni dovolj dveh pritrdilnih elementov. Nato namestite vse pritrdilne elemente na strani tečajev, kot tudi eno s strani ključavnice. Po namestitvi vsakega spenjalnika se preveri navpičnost in vodoravnost škatle. Nato previdno obesite platno in preverite, kako "hodi". Če je vse v redu, so pritrdilni elementi še vedno nameščeni. Ne - potrebno je odstraniti že nameščene pritrdilne elemente in izpostaviti okvir na nov način.

Kako namestiti vhodna vrata

Postavimo sidro v okvir vrat na vhodnih vratih od spodaj, preverjamo navpičnost stojala

Po preverjanju platna spet odstranite, nato pa zategnite že nameščene sidra. Nato so dali vse, kar je potrebno na strani tečaja, nato na strani gradu. Ko je vse dokončno nameščeno, postavite vratno krilo na svoje mesto.

Sedaj morate zapolniti vrzel s peno. Za vgradnjo vhodnih vrat z lastnimi rokami je bolje, da ga vzamete z majhnim faktorjem širitve: lažje je delati z njim. Polimerizacija pene je bila normalna, votlina, ki jo bomo napolnili z vodo iz brizgalne pištole (navadnega gospodinjstva). Potem se vse počasi napolni s peno.

Izpraznite celotno širino okvirja vrat: potem ne bo udaril in zvočna izolacija bo boljša. Pri nameščanju železnih vrat vam ni treba skrbeti, da je škatla odklenjena: togost kovine je takšna, da so sile za razširitev pene še zdaleč ne zadostne. Ker lahko velikodušno zbledi.

Kako namestiti vhodna vrata

Montažne vrzeli iztisnejo peno

Samo, če je pena udarila v platno, jo je treba nemudoma odstraniti z vlažno krpo. Po 5 minutah ga ne boste izbrisali. Medtem ko je mokro - očiščeno brez sledi. Potem je treba strgati, vendar to ne gre brez bolečine: sledi bodo ostale. Polimerizacija pene se konča po 24 urah. Potem lahko predpostavimo, da je postavitev vhodnih vrat z lastnimi rokami prekinjena. Ostanki ostanejo na pobočjih na vratih.

Montaža škatle z očesci

Če so na škatli zvarjene plošče - očesci - škatla je postavljena popolnoma enako: na blazinice. Potem je izravnana in zagozdena. Nato sta dve možnosti:

  • V očeh so nameščene luknje. Nato so pod njimi izvrtane luknje. Izrežite kos ojačitve, vstavite v luknjo in zamašite.

    Kako namestiti vhodna vrata

    Montaža z okovjem

  • V očeh ni lukenj, ampak so iz debele kovine - debeline 3 mm in večje. Nato se ob plošči (predhodno vrtanje lukenj) premaknejo dva kosa ojačitve, pri čemer je plošča zvarjena.

    Kako namestiti vhodna vrata

    Zvarite na dva kosa ojačitve, vezanih v steno

Pri nameščanju po tej metodi je treba položaj škatle natančneje preveriti: ga je mogoče enostavno premakniti iz mesta. Če ne popravite, bodo vrata slabo delovala.

Kako prilagoditi vhodna vrata iz kovine in plastike, ki se tukaj glasijo. 

Vgradnja vhodnih vrat v leseni hiši

V leseni hiši se vsa okna in vrata ne montirajo neposredno na steno, temveč skozi ohišje ali okno. Okno je leseni žarek, ki je pritrjen na okvir (iz hloda ali lesa - ni pomembno). Povezuje se s povezavo tipa "spike / groove" in ga drži sila elastičnosti. Okvir vrat je že pritrjen na to vrstico.

Kako namestiti vhodna vrata

Namestitev vrat v leseni hiši: najprej izdelajte ohišje

To je potreben ukrep. Konec koncev, lesena hiša nenehno spreminja svojo višino. Prvih pet let sedi - zaradi krčenja in pečatenja zasilnih šivalov. V prvem letu se vrata in okna sploh ne pojavljajo: prevelike spremembe. V drugem letu so premiki postali manj izraziti, vendar so vedno prisotni. Zato je nemogoče trdno pritrditi vrata: jih je mogoče zatakniti ali upogniti, ali pa bodo motile normalno krčenje okvirja.

Za to se na vratih razreže utor. Izdelujejo ohišje iz vrstice v obliki črke "T". Širina žleba mora biti nekoliko manjša od debeline čepa: za dobro vzdrževanje. Vstavite ga v konico, kladite s kladivo. To je vse. Nobenih drugih pritrdilnih elementov.

Opomba: višina stojal je veliko manjša od višine odprtine: po vgradnji preklopnika mora ostati najmanj 3 cm pri kompenzacijski vrzeli. Pokrit je z mineralno volno. To je potrebno tudi, da krčenje vrat ne izkrivlja.

Kako namestiti vhodna vrata

Vgradnja vhodnih vrat v leseni hiši v odseku

Po namestitvi ohišja je na njej pritrjena škatla. Uporaba sidranja tukaj karkoli. Potrebujete močne vijake ali vijake. Tudi pod njimi nujno vrtati luknje, vendar je vrtalni del nekoliko manjši od premera. Opomba: pritrjevalec vzdolž dolžine ne sme priti do stene (na zgornji sliki je vidna).

Ta videoposnetek prikazuje, kako narediti ohišje, ki tvori utor v odprtini.

Ta videoposnetek prikazuje drugačno vrsto proizvodnje okna: v odprtini se tvori trn. Z motorno žago se vse izkaže hitro, vendar je ta raven lastništva na voljo le nekaj.

Tukaj je opisana vgradnja vrat bližnjih vrat.

Vgradnja vhodnih vrat v aerated concrete

Še en gradbeni material s funkcijami je aerated concrete. Ne nosi udarnih obremenitev, ker pritrditi vhodna vrata kot opečna stena ne deluje: samo padajo. Izhod je naslednji: izdelava okvirja iz kovinskega vogala, ki bo podprt na steni s pomočjo opore.

Kako namestiti vhodna vrata

Okvir za montažo kovinskih vrat v hišo iz gaziranega betona

V tem primeru so skakalci, ki združujejo dva vogala, narejeni na mestih, kjer se nahajajo pritrdilni elementi - zatiči ali pritrdilne luknje. In na teh preklopnih vratih bodo vrata zadrževala.

Značilnosti namestitve in oblikovanja kovinskih vrat - v videu.

Druga metoda namestitve je manj pogosta. Zahteva manj časa in materialov. Ampak kako zanesljiva bodo vhodna vrata, nameščena na takšno tehnologijo - ni znana. Čeprav ni podatkov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 87 = 92