Kako narediti vrata v steni

Kako narediti vrata v steni

Včasih je treba rekonstruirati stavbo. Število rekonstrukcij vključuje odprtje sten. Naučili se boste, kako narediti luknjo v steni, tako da ne postane manj močna, vendar je treba poudariti, da bo Svet se ukvarjajo samo z procesne tehnologije, ter priporočila za oblikovanje ponovnega načrtovanja in usklajevanja sprememb v strukturi stavbe z ustreznimi organi v njih se bodo izpusti. Prav tako je treba reči, da lahko prekomerna samozavest pri rekonstrukciji zidov povzroči zelo žalostne posledice. Če demontaža dela stene zavese ogroža samo njegov propad, lahko napačna rekonstrukcija nosilnega zidu povzroči uničenje stavbe.

Kako narediti vrata v steni

Odprtina v steni se lahko opravi z odobritvijo ZTI, da se prepričate, da ne boste zdrobili nosilne stene.

Materiali, ki bodo okrepili steno nad mestom razstavljanja, so profilni jekleni izdelki:

 • kanalske palice;
 • I-žarki;
 • vogali.

Če je debelejša stena, je treba močnejši profil uporabiti za podpiranje prekrivnih struktur. Pri izbiri skakalca je treba upoštevati višino stene, katere obremenitev zaznava. Treba je reči, da je naprava tako na vratih kot na okencu enaka. Odločilni dejavnik je njegova širina (večja je, tem šibka je oblika). Vendar, ko je odprla okno (če je manj kot 1,5 m), pogosto okrepljena le most, in na vratih je treba okrepiti in vertikalna, saj so predmet pogostih mehanskim obremenitvam.

Odprtina na notranji pregradi

Demontaža betonske pregrade

Kako narediti vrata v steni

Odprtina v betonski steni je izdelana s perforatorjem in sankom.

Urejanje vrat v steni, ki ni nosilec, je relativno preprosta. Te particije praviloma nimajo velike debeline. Opečne stene se lahko zložijo in na pol opeke. O tem, kako v njih doseči vrata, bosta napisana tik pod, vendar za zdaj morate povedati o rekonstrukciji predelnih sten iz betona. Potrebovali boste:

 • diamantne brusilke, perforatorja ali žebljičev (čudovito bo, če najdete diamantno rezanje betona);
 • kanalov ali vogalov;
 • orodje za označevanje;
 • varilni stroj;
 • kladivo za sanke.

Morate razmišljati o tem, kje bodo fragmenti betona padli. Če ga nameravate rezati v enem velikem kosu, nato pa pod mestom jeseni morate na njej postaviti prevleko, ki absorbira udarce. V svoji kakovosti lahko deluje in avtomobilske pnevmatike

Kako narediti vrata v steni

Krepitev odprtine v betonski steni.

Najprej se prepričajte, da na steno ni omrežne povezave. Po deaktiviranju površine uporabite konturo bodoče odprtine na površino. Po tem lahko razdelite območje znotraj označenega oboda na več kvadratnih odsekov. Steno lahko razstavite z rezanjem ali vrtanjem površine po progah. Nekatere odlomke bo zlahka premagan s kladivom s kladivom, na drugih pa je treba odrezati ojačitev. V vsakem primeru morate biti dolgo ugasnjeni. Ves šarm v napravi na vratih v betonskem predelu je, da ga je mogoče rezati, ne da bi najprej namestili most, ker je plošča betona monolit. Na koncu razstavljanja odprtine lahko nadaljujete njegovo krepitev. Glede na debelino preseka izberite kanal ali vogale, ki obkrožajo zgornjo prečko in navpično odprtino.

Demontaža opečnih zidakov

Kako narediti vrata v steni

Variante krepitve stene opeke.

Razstavite opečno steno ravno tako, da enostavno ne deluje. Ne, ona preprosto razume zidane, vendar učinki ne bodo, če je privlačnost za zidane 1-2 opeke, dobro, morate namestiti mostiček, ki bo težo samega zidu pred demontažo celotno spletno stran. Kot smo že omenili, lahko debelina particija je le 12 cm. Štancanje zaslonke glede prihodnosti globoko luknjo za most je nemogoče, saj grozi uničenje zidu.

Da bi to preprečili na dveh straneh stene nad stropom, je potrebno narediti šive, katerih globina mora ustrezati širini kota (60 x 60). Njihova dolžina mora presegati širino odprtine za najmanj 1 opeko. Če želite oba vogala obdati v oblikovanih žlebovih, to ni dovolj. Treba jih je določiti. Za to so profili in stena izvrtane luknje za čepe ali vijake, s katerimi bodo zategnjene. Po demontaži opeke med koti so varjeni jekleni trakovi, pritrdilni elementi pa se lahko odstranijo. Vertikalne stene krepijo tudi kanali ali vogali, ki so varjeni skupaj z mostom v eno strukturo.

Kako razdeliti odprtino

Kako narediti vrata v steni

Namestitev mostičnika v podporno steno.

Seveda ste opazili, da se delo na vratih pogosto izvaja na obeh straneh pregrade. V tem primeru se oznaka uporablja z dveh strani. Točnost lahko zagotovite na preprost način.

 1. Na eni od površin se narišejo obrisi odprtine.
 2. Vrtalna luknja 12 mm se vrti skozi luknje na svojih vogalih.
 3. Na hrbtni strani se potegnejo ustrezne črte.

Za betonske tanke stene ta način označevanja ni tako pomemben, saj je v večini primerov mogoče razstaviti v "enosmernem" načinu. Ta metoda je potrebna za razstavljanje opečnih predelov, pa tudi za stene. Samo o tem, kako narediti vrata v slednjem, bo zapisano spodaj.

Zidne odprtine

Kako narediti vrata v steni

Za okrepitev odprtine se uporabljajo kanali, debelina katerih je odvisna od debeline in višine stene

Nosilne stene opeke so praviloma debelejše od betonskih. Za krepitev odpiranja v njih se uporabljajo:

 • kanali 10P in 10U, 12P in 12U, 14P in 14U (odvisno od debeline in višine sten);
 • vijake in vijake od M16 do M24 s podložkami in matice.

Prvič, stari pokrov je odstranjen iz stene pred zidanico. Označena je na njem. Na vogalih vlečenega pravokotnika in na nekaterih točkah vzdolž proge se vrtajo več skozi luknje. Na hrbtni strani se odstranjuje tudi končna obdelava in potegnejo obrisi odprtine.

Zdaj je nad horizontalo na eni strani na udarec potrebujejo Stroebe ustreza velikosti I-žarek ali pragovi dolžino in globino (dolžina mostiček sme presegati širina odprtine ni manjša od 50 cm). Preden namestite profile v njih, izvrtajte luknje za čepe. Kanale morajo biti zategnjene vsakih 50 cm, vendar v vsakem primeru nad odprtino ne smejo biti manjše od 3.

Prvi profil je zasajen v utor malte. Skozi luknje se skozi steno vrti za pritrditev. Po drugi strani se na drugi skakalec izrezuje žleb, po katerem se vanj vstavi kanal. Oba profila sta zategnjena z zatiči, pod maticami katerih morajo biti podložke.

Po demontaži stene je treba še naprej okrepiti mostiček odprtine. S pomočjo varjenja so kanali vezani z neprekinjenim trakom debeline 6 mm debelejšega jekla ali več prečni ploščami vsakih 20 cm. Poleg tega vogali okrepijo navpične in dno odprtine. Profili, nameščeni na nasprotnih straneh stene, so varjeni z jeklenimi trakovi.

Stene betona so tanjše od opečnih. Da bi dosegli vrata, je optimalno, da ga okrepimo z vogali ne manj kot 63 x 5 mm. Na obeh straneh perimetra po odprtini. Vogali se lahko zvarijo skupaj, pridruži plošče in zategnejo lase.

Pri nameščanju mostičnika je potrebno stisniti profile s pritrdilnimi elementi, saj bo pri demontaži betonske stene držala steno.

Shtroby narejen na enak način kot pri nameščanju vogalov v particijah, le za zategovanje profila uporablja pogostejši korak pritrditve. Demontaža zidu se začne z enim od zgornjih kvadratov (delitev v katero je bila napisana zgoraj). Po odstranitvi prvega morate združiti dva vogala skakalca skupaj. Enako je treba storiti, ko odstranite preostale drobce pod prečko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

5 + 3 =