Kako obnoviti pohištvo: polirani, furnirani, leseni

Kako obnoviti pohištvo: polirani, furnirani, leseni

Staro pohištvo je izgubilo nekdanji sijaj? utrujen, ampak odvrzi žal? Vse to je mogoče popraviti: izboljšate lahko videz, tako da nihče ne bo pomislil, da pohištvo že več let. Restavriranje pohištva z lastnimi rokami je krepko delo. Ampak ni nič super zapleteno storiti. Nekateri načini so tako preprosti, da se lahko vsakdo spoprime (zagotovo ne gre za starine).

Obnova lesenih površin

Ne glede na to, kako skrbno se obdeluje pohištvo, se pojavijo praske, praske in madeži. Preprosto jih je mogoče odpraviti. Glavna stvar je vedeti, kako in kaj.

  1. Če je lesna površina samo izgubila sijaj, poiščite izdelek za nego lesa, ki vsebuje oranžno olje. Vzemite čisto gobo, jo rahlo namočite in 20-30 sekund, pečite v mikrovalovni pečici. Razpršite izdelek s pištole za brizganje, nato ga obrišite z vročo gobico (roke naj bodo v gumijaste rokavice s pršenjem znotraj).

   Kako obnoviti pohištvo: polirani, furnirani, leseni

   Vroča gobica in medij z oranžnim oljem bodo obnovili sijaj lesenega pohištva

  2. Če na drevesu nastanejo madeži, madeži, jih lahko poskusite z drgnjenjem kože banane. Z manjšimi poškodbami pomaga.
  3. Resnejši pomanjkljivosti zahtevajo resne ukrepe. To so retuširni označevalci (v prodajalnah, ki prodajajo pohištveni pribor), denaturiran alkohol in vosek. Najprej očistimo površino (detergent za posodo, razredčeno v vodi - najboljši način). Posušen po čiščenju lesa obrišite z alkoholom: navlaženi tampon in tri osvetljena mesta. V večini primerov je barva obnovljena. Pri globokih praskah alkohol ne obnavlja barve, barva se obarva z markerjem ustrezne barve. Za lajšanje površine je vrh prekrit z voskom in poliran z mehko krpo.

   Kako obnoviti pohištvo: polirani, furnirani, leseni

   Take spremembe so možne z uporabo označevalca, alkohola in voska

  4. Če želite izenačiti majhne nepravilnosti, lahko uporabite datoteko za nohte. Lažje je delo s skrbnim delom kot šprica.
  5. Če je les lokalno otekel od vlage: dajte puščano posodo, hitro se znebite napake in nevtralizirajte njegove učinke z mešanjem soli in oljčnega olja. Kašitsu povzroči poškodbe in trpi v krožnih gibih. Pustite 20-30 minut. Sol draži vodo, oljčno olje pa vrne vlakna na elastičnost.
  6. Če je sekanje, ne morete storiti brez kiti. Primeren je za les in avtomobilsko industrijo. Najboljši način je, da kupite svetlobo in jo dodate po potrebi. Kamen se izravnava, na sosednji površini se namazi malo kita. Po sušenju je vse dobro izravnano z majhnim žitom.

Morda boste želeli prebrati kakšne police so na steni (z risbami). 

Obnavljanje poliranja

Obnovitev sloja laka je zapletena zadeva. Vsako obnovo pohištva se prične s čiščenjem in razmaščevanjem ter popravilom premaza iz laka. Detergent uporabljamo za posodo, razredčeno v vodi: varno in zanesljivo. Po sušenju nadaljujte s posodobitvijo poliranja.

 • Na temnem pohištvu lahko praskamo z jodom, dosežemo želeno barvo s številom plasti ali jo razredčimo z vodo. Če so označevalci pohištva, jih lahko uporabite.
 • Globoke praske, ki so bele, zato jih ne barvajte. Obstajajo še druge metode:
  • Naredite mast iz 4 delov raztaljenega voska in 3 delov terpentina. Ta pasta se nanese na poliranje in se namaže z mehko krpo.
  • Če imate kremo za čevlje ustrezne barve, jo lahko vklopite in nato polistite s krpo.

   Kako obnoviti pohištvo: polirani, furnirani, leseni

   Praske so pobarvane, potem je premaz obnovljen

 • Kraji neznanega ali znanega izvora odstranijo čisti bencin. Mehka krpa je omočena in tanka. Za posebej težke primere se lahko zahteva večkratno zdravljenje, vendar pa prej ali slej odstranite morebitne madeže. Potem je vse polirano do sijaja z mehko krpo. Obnovitev bo pomagala mešanico lanenega olja in denaturiranega alkohola.
 • Če so madeži iz vroče-belih krogov iz skodelic ali drugih predmetov, jih utrjujemo z alkoholom. Ponovite lahko tudi večkrat. Ko je madež izginil, se površina obnavlja z mešanico lanenega olja in denaturiranega alkohola.
 • Posebno globoke madeže iz vročega je lažje odstraniti z mešanico sušilnega olja in alkohola. Ta sestava razširi madež, dokler popolnoma ne izgine. Nato zmešajte z alkoholom in polirajte s krpo.

Samo osvežite bledo lakiranje na pohištvo lahko pripravite z lastnimi rokami mešanice:

 1. Dva koščka lanenega olja in terpentina in del kisa. Vsi mešani, naneseni s tamponom, čaka, dokler se ne absorbira in polira.
 2. Zmešajte v enakih delih olja in piva, in ta sestava obrišite pohištvo. Potem ko jo je absorbiral z drgnjenjem.
 3. Bolj površina bo, če bo pivo kuhano s kosom voska, se ohladi in rahlo nanaša na pohištvo. Ko se spojina absorbira, se površina podrli v sijaj.

Še nekaj receptov v videu.

Kako odstraniti poliranje iz pohištva

Pogosto je dovolj, da odstranite poliranje: ne najbolj moden je konec. Sodobno pohištvo je pogosto naslikano z neprozornimi ali barvnimi barvami, površina pa je mat. V vsakem primeru morate odstraniti poliranje. Obstaja več načinov. Ker so laki v sestavi drugačni, ga je treba izbrati z izkušnjami. Toda ena od metod bi morala delovati.

 1. Odstranite stari lak iz pohištva lahko mehansko. Če je mlinček - postopek bo šel hitreje, če ne, vzemite brusni papir z veliko zrno in očistite plast laka pred videzom lesa. Nato vzemite fino zrno in mletite na ravno površino. Mehansko odstranjevanje ne deluje vedno. Včasih tudi s stroji za brušenje ni rezultat: poliranje se ne očisti, ampak se začne topiti in smrdi. Potem se taktika spremeni.
 2. Vzel bo kos starega stekla. Daj rokavice in jih prelomite v več drobcev. Ostri robovi, ki so nastali, očistite pokrov na les. Če so vreznine in žlebovi, jih je primerno strgati z ostrimi robovi. Po odstranitvi glavne plasti poliranja, nyzhdachkoy z drobnimi zrnami prinaša gladko stanje.

  Kako obnoviti pohištvo: polirani, furnirani, leseni

  Pogosto obnovitev pohištva z lastnimi rokami zahteva stroge ukrepe: nekatere vrste poliranja je mogoče le strgati steklo

 3. Če ne želite delati s steklom, obstajajo kemične metode. Obstajajo že pripravljena sredstva za odstranjevanje poliranja. Delo z njimi je lahko na prostem ali v osnutku: izhlapevanje je škodljivo. Kako odstraniti poliranje - na paketu morate prebrati. Sredstva so različna in trajanje in vrstni red obdelave sta lahko različni.

Kako barvati poliran pohištvo

Če je bilo staro pohištvo pripravljeno za barvanje, ga je treba očistiti iz prahu, obrišite z vlažno krpo in pustite, da se posuši. Po izravnavi vsega s kiti, izravnajte morebitne nepravilnosti, počakajte, dokler se ne izsuši. Vzemite brusilko in ponovno pokrijte prvi medij, nato pa majhen zrn. Nato z nanosom premazujte in počakajte, da se posuši.

Kako obnoviti pohištvo: polirani, furnirani, leseni

Uporaba laka s čopičem ob ponovnem poliranju pohištva

Primerka se kupi za barvo, ki jo bodo uporabljali, ali barvo lahko raztopite z združljivim topilom in jo pokrijte namesto tal. Po sušenju lahko barvate.

Barvate lahko z valjčkom ali čopičem. Ponavadi je potrebno več plasti: ne poskušajte takoj uporabiti veliko barve, saj lahko pride do prog. Bolje je uporabiti več tankih slojev. Tako bo površina gladka in trdna. Drug trik: za enotno barvanje, sloji se uporabljajo v različnih smereh - vzdolž, nato čez. To velja za nanos laka.

Pri nekaterih vrstah lakov je lažje delati, ko so topli. Rahlo segreti in nato nanesejo s pištolo ali ščetko. Pri segrevanju morate biti previdni: pari lahko izbruhnejo.

Po vrstnem redu obarvanosti: najprej obarvajte notranje površine, robove in sklepe, nato pa pojdite na zunanjo površino. S takim zaporedjem je manj možnosti, da bi se umazali ali dotaknili pobarvane površine in jo pokvarili.

Če je lak gladek, brez napak in ga je treba poslikati, lahko naredite brez odstranitve tega sloja. Obstajajo posebna tla za kompleksne površine. Pomagajte jim na površini in po sušenju barvajte. Imajo komponento, ki prodrejo celo v sloj laka. Ker bo barva dobro uporabljena in dolgo časa držati. Ampak ta tla imajo minus: so draga. Toda v bistvu prihranite čas.

Nekatere skrivnosti barvanja lesa (vključno s ščetkanjem in barvanjem v dveh barvah) je v članku »Kako barvati oblogo«. V videoposnetku si oglejte več skrivnosti gladke uporabe akrilne barve.

Če obnovitev ni prinesla pričakovanega rezultata, lahko spremenite videz? Tukaj je opisano, kako prenoviti pohištvo na nov način.

Kako obnoviti furnir

Furnirano pohištvo zahteva poseben pristop. Sredstva so v bistvu enaka, metode so drugačne. Na primer, če je po furniranju furnir otekel, v brizgo za enkratno uporabo vnesite lepilo PVA, prebodite mehur, vstavite lepilo v votlino. Zgoraj položite kos debele tkanine in položite tovor. Če je površina neenakomerna (konveksna ali konkavna), se kot obremenitev uporablja vreča z gosto tkanino s segretim peskom.

Kako obnoviti pohištvo: polirani, furnirani, leseni

Takšna škoda na furnirju je obnovljena v dveh fazah. Najprej se odpravi napenjanje, potem ko je opraskan in je premaz popravljen

Če je furnir prilepljen v alkoholno lepilo, se napihnjeni del lahko vrne na svoje mesto z likanjem skozi krpo z vročim železom. Ampak ne pregrevajte železa: furnir se lahko raztegne. Stopnja ogrevanja je srednje.

Če likanje skozi suho krpo ne pomaga, poskusite ponoviti operacijo z mokro (mokro in dobro ga stisnite). Obstaja možnost, da se bo les razvil in postal bolj elastičen. Če želite zanesljivo pritrditi pretisni omot, lahko tam vstavite PVA in jo nato segrejete z železom.

Če je oteklina razpokana, jo lahko tudi poskusite zatesniti s segrevanjem (skozi krpo). Če se ne bi izognili, odstranite odebeljeno kos. Ne odrežite, namreč prekinite: na furnirju so napake po obnovi manj opazne od kosov. Zato prekinite zaostali del. Od mesta škode in kosu furnirja očistite staro lepilo (papir za brusilnike ali nohte - odvisno od velikosti). Nato popravilo furnirja na pohištvenem standardu: zamazan z lepilom PVA, položimo, poravnamo napako, položimo debelo tkanino na vrh in pustimo, da se breme osuši.

Kako obnoviti pohištvo: polirani, furnirani, leseni

Ta peeling furnirja je verjetno odstranjen z enostavnim likanjem z železom

Praske in sledi obnove na furnirju se odstranijo, pa tudi na les: barva nad oznako pohištva s primerno senco. Če je praska globoka, se nanese malo stopljenega voska, da se obnovi pohištvo (lopatico). Po sušenju se vosek podrgne, če je potrebno, uporabite brusni papir s tanko zrnato površino, po tem pa je obnovljen kos prekrit s plastjo laka.

Obnovitev pohištva z lastnimi rokami zahteva potrpljenje in natančnost. Postopno in metodično ukrepati: zamazati, čakati na sušenje, razjedati, ponovno zamazati itd. Včasih je potrebno preizkusiti več metod: poškodba je drugačna, pa tudi materiali, ki se uporabljajo pri izdelavi (lepilo, laki itd.). Vendar bo pohištvo izgledalo veliko bolje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 7 = 1