Kako očistiti papirno ozadje iz umazanije

Kako očistiti papirno ozadje iz umazanije

Za okrasitev zidov danes ljudje vse bolj uporabljajo material, kot ozadje. Danes se platna prodajajo v širokem razponu, vendar ne glede na vrsto ozadja, ki so zlepljene med njihovim delovanjem, so nujno onesnažene.

Kako očistiti papirno ozadje iz umazanije

Za ozadje v običajno stanje je vedno mogoče z improviziranimi sredstvi

Takšna napaka ni razlog za popoln popravilo, saj lahko odstranite vso umazanijo iz ozadja doma, z uporabo improviziranih orodij, preprosto očistite dekorativno površino ozadja za papir. Dovolite nam, da podrobneje preučimo, kakšne vrste onesnaženja obstajajo in katere metode boja proti njih se štejejo za najbolj učinkovite

Načini odstranjevanja madežev iz platna

Če ste za lepljenje zidov uporabljali papirnate ozadje, potem morate skrbno skrbeti za njih. V nobenem primeru ne morejo biti namočene, zato odstranite madež lahko le suha metoda.

Metoda 1

Ta tehnologija za odstranjevanje umazanije iz ozadja velja za najlažje. Za čiščenje preprog je treba uporabiti suho krtačo in jo preiti čez površino platna. Zaradi teh dejanj lahko odstranite delce umazanije in prahu. Na vsakem čiščenju in kot nujnosti je redno izvajanje takšnih dogodkov.

Metoda 2

Če morate odstraniti prstne odtise za ozadje, vam bo to pomagalo rednemu delavcu radirke. Potrebno je ravnati s kontaminirano površino papirja ozadja in vse sledi izginejo.

Kako očistiti papirno ozadje iz umazanije

Enostavna radirka vam lahko pomaga pri zaščiti ozadij

Metoda 3

Ko odstranite mastno madež iz površine ozadja, uporabite to metodo: vzemite beli list papirja, ga pripnite na površino in hodi po njej s toplim železom. Pod vplivom visokih temperatur se maščobno madež absorbira v kos papirja. Če izvedete tak postopek, morate razumeti, da lahko pozitivno učinkujete le, če je kontaminacija sveža. Za odstranitev starih madežev ni bilo zasnovanih nobenih metod. V tem primeru bo treba popraviti še enkrat, kljub dejstvu, da je le eno mesto, v nasprotnem primeru ne moremo očistiti platna.

Metoda 4

Uporabite to metodo za čiščenje onesnaževal, primernih za papirno prevlečene kovinske ozadje. Na njihovi površini je aluminijasta folija z zlatom ali aluminijastim premazom. Takšne ozadje lahko podvržemo mokri obdelavi.

Kako očistiti papirno ozadje iz umazanije

Moderna papirna ozadja z metaliziranim premazom

Da bi odstranili umazanijo iz takšnih krp, je treba upoštevati naslednji načrt:

  • Previdno očistite površino sesalnika in zbirajte prah.
  • Pripravite toplo sesalno raztopino in ga uporabite za gobo.
  • Gobo z umazanijo obrišite. Po tem uporabite suho snov, da odstranite prekomerno vlago.

Odstranitev resnih kontaminantov

Če imate na ozadju svetlo plast prahu, potem odstranite to ni težko. Druga stvar je, če slike vsebujejo resno onesnaženje. Tukaj boste morali narediti posebna prizadevanja in ne morete storiti z enim improviziranim sredstvom.

Kako očistiti papirno ozadje iz umazanije

Na ozadju se pogosto pojavljajo napisi svinčnik, svinčnik, marker

Za učinkovito in hitro čiščenje ozadja težke umazanije je treba uporabiti naslednje spojine:

  1. Kisikovi praški in belila, ki vsebujejo klor. Takšni izdelki lahko zelo hitro in enostavno odstranijo tudi najbolj zapletene onesnaževalce. Vendar se lahko uporabljajo samo na svetlem ozadju brez vzorcev.
  2. Posebne paste in geli, ki ne samo, da očistijo umazanijo iz ozadja, ampak tudi premagajo umazanijo na težko dostopnih mestih.
  3. Citronska kislina in kaša, kuhana na osnovi vode s škrobom. Predstavljena sredstva aktivno se borijo z onesnaževanjem na ozadju, ki je ostala po markerju, kemični svinčnik, sivko, kava, sokovi. Za pravilno uporabo jih je potrebno zdraviti z vato ali gobo, nato pa nežno obrišite onesnaženo površino. Obrišite ozadje, dokler umazan spot ne izgine.
  4. Smukec se lahko uporablja v čisti obliki, vendar mora biti mešanica škroba neposredno na površini, ki se zdravi.
  5. Melaminska gobica je odlična sodobna varianta za odstranjevanje kontaminantov različnih virov. To sredstvo je zelo enostavno in enostavno. Površino je potrebno obdelati z gobo, dokler se umazanija popolnoma ne odstrani iz ozadja.

Ozadje - to je zelo dobičkonosna rešitev za zaključek prostora. Toda med delovanjem platna, če niso prekrite z zaščitno plastjo, postanejo umazani in izgubijo privlačen videz. Bodite razburjeni zaradi tega, to ni vredno, saj z obstoječimi napakami še vedno lahko tekmujete s pomočjo zgoraj navedenih sredstev. Če nobena od opisanih metod nima pozitivnega učinka, najverjetneje boste morali ponovno opraviti popravilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 24 = 29