Kako odstraniti ozadje z obzidja, če jih ni odtrgalo

Pri kozmetičnem popravilu se pojavlja težava pri odstranjevanju starih ozadij. V večini primerov je dovolj, da se namakate površine in iz njih strga. Toda, če se popravilo izvaja v starih stanovanjih, kjer je na stenah lepljenih več slojev ali ko so med lepilom uporabljene močne spojine, materiala ni tako enostavno odstraniti. Zato je pred začetkom dela pomembno, da se naučite, kako odstraniti ozadje z obzidja, če jih s pomočjo znanih sredstev ne odtrgajo.

Kako odstraniti ozadje z obzidja, če jih ni odtrgalo

Zakaj je potrebno odstraniti stari premaz

je treba takoj poudariti, da je v starih stanovanj in zasebnih hiš ne poskušajo iztrgati ozadje na tla, je bolje, samo, da vpijejo zgornjo plast in nato izbrisati, in za preostanek papirja prilepiti nov material. Dejstvo, da so stene v teh področjih precej tanek in se ne razlikujejo ravnosti, tako da, če ste odstranili staro ozadje iz popolnoma sten, je treba ravni površini in izvajajo zvočne izolacije ukrepe.

V vseh drugih primerih je priporočljivo čiščenje materiala. To potrebo pojasnjuje dejstvo, da če ne raztrgate ozadja, lahko novi sloj postane čuden. Takšna olajšava se bo pojavila pri izdelkih katere koli vrste. Poleg tega je pomembno, da se spomnite, da ne morete nositi plasti materiala za nedoločen čas. Prej ali slej bo ta kolač postal tako debel in težek, da bo preprosto padel s površine.

Tudi pod novim premazom se lahko začne razvijati plesni ali glivice. To ne bo negativno vplivalo na pojav zidov, ampak lahko negativno vpliva tudi na zdravje prebivalcev.

Kako odstraniti ozadje z obzidja, če jih ni odtrgalo

Gobe ​​pod ozadjem so resni razlog za odstranitev starega konca

Katera orodja naj se uporabljajo v problematičnih primerih

Preden odstranite ozadje, ki ga ni bilo mogoče odstraniti z vodo in lopatico, je priporočljivo pripraviti enega od naslednjih orodij:

 • ozadje tiger (valj z dolgim ​​ročajem in kovinskimi konicami na glavi) in sredstva za mehčanje lepila tovarne ali doma;
 • generator pare ali železo s funkcijo pare;
 • električni vrtalnik z brusilnim kolesom ali posebnim strojem, lahko uporabite ročne gratice z brusnim papirjem.

Kako odstraniti ozadje z obzidja, če jih ni odtrgalo

Naprave in orodja, potrebni za odstranitev starih ozadij, ki niso standardno odstranjeni

V vseh primerih je potreben polietilenski film za zaščito tal in pohištva ter lepilnega traku.

Pripravljalna dela

Preden odtrgate ozadje, morate narediti več del. Najprej se iz prostorov odstrani vse stvari, ki lahko motijo ​​delo ali trpijo zaradi njih, vključno s pohištvom. Masivne notranje postavke lahko pustite, nato pa jih je priporočljivo pokriti s plastično folijo. Tla naj bi bila prekrita s filmom in na vrhu postavila časopise ali karton, da ne bi zdrsnila.

Po tem je potrebno odstraniti prednje plošče stikal in vtičnic. Če je avtonomna osvetlitev, se prostor odklopi, sicer je treba luknje v stenah zatesniti s pomočjo lepilnega traku. Potrebno je odstraniti vse pritrdilne elemente, nato pa bo ozadje lažje odtrgati površino.

Če se del premaza odstopi od vlažnosti ali zaradi drugih razlogov in ga je mogoče enostavno odstraniti, ga morate odstraniti pred začetkom dela.

Uporaba generatorja pare

Če imate na dosegu roke orodje, lahko tapete iz stene hitro odstranite. Če želite to narediti, napolnite rezervoar z vodo, počakajte, da se aparat segreje, dovodno šobo postavite na steno in pari majhno površino. Medtem ko se ni ohladila, morate začeti kopičenje materiala s lopatico. V posebej težkih primerih je pred odstranjevanjem prevleke priporočljivo poškodovati nož ali trdo kovinsko krtačo, tako da pare bolj prodrejo v ozadje. Isto načelo uporablja železo, opremljeno s funkcijo odstranjevanja.

Kako odstraniti ozadje z obzidja, če jih ni odtrgalo

Odstranjevanje ozadja s generatorjem pare

Malo težje je delati s klasičnim železom. Če želite to narediti, morate navlažiti krpo z vodo, jo naslonite proti steni in jo pritisnite s vročo napravo. Železo je treba držati nekaj sekund, ga odstraniti in nato hitro obdelati obdelano površino.

Pomembno! V tem primeru gre za delo z ogrevalnimi napravami, zato se morate držati varnostnih tehnik in uporabljati osebno zaščitno opremo, vključno z respiratorjem.

Po uporabi teh naprav bo trganje ozadja s stene zelo enostavno. Toda pena prodre v površino in kondenzira, zato je pred nadaljnjimi zaključnimi deli priporočljivo sušiti stene.

Uporaba brusilnikov

Odstranite premaz s pomočjo teh naprav, bo precej težko. Če se ozadje ne zatakne, je bolje uporabiti drugačno metodo.

Kako odstraniti ozadje z obzidja, če jih ni odtrgalo

V posebej težkih primerih se uporablja brusilni stroj za odstranjevanje ozadja

 1. Če se uporablja vrtalnik, je treba za čiščenje površin določiti krog, običajno je videti kot kovinska krtača. Nato postavite respirator, vklopite napravo pri nizki hitrosti in naslonite šobo proti steni.
  Nekateri pritiskite orodje preblizo, tako da je premaz boljši, vendar je napačen - zato je težje delati in obstaja nevarnost poškodb mavca pod materialom.
 2. Namesto vrtanja se uporabljajo tudi brusilniki, so cenejši in enostavnejši. Delo z njimi mora biti enako kot pri vrtanju.
 3. Z ročnim orodjem je zelo težko delati. Za obdelavo ene sobe lahko traja več dni, zato je njihova uporaba priporočljiva samo v skrajnih primerih.

Uporaba tigra ozadja in mehčalcev

Zdaj razmislite, kako hitro odtrgati stare ozadje s pomočjo posebnih snovi. Prodane so v skoraj vseh gradbenih prodajalnah.

Kako odstraniti ozadje z obzidja, če jih ni odtrgalo

Posebno orodje za odstranjevanje ozadja

Za gospodarstvo lahko izdelek naredite sami. To bo zahtevalo vodo in gospodinjski čistilec.

 1. Prah za pranje. 10 litrov vode bo zahtevalo 1 kg prahu, mešanico se zmeša in nanese na stene.
 2. Gospodinjsko milo. Iztrebljen je na večjem ali drugače sesekljan in se zlije s toplo vodo.
 3. Detergent za posodo. Razredčimo jo z vodo v razmerjih 1:50.
 4. Kondicioner za perilo. Razredčeno z vodo 1: 1, dobro nanese z brizgalno pištolo.

Poleg tega lahko pripravite raztopino ocetne kisline ali navadnega lepila za ozadje. Te snovi se ne bodo spopadle s slabimi tovarniškimi tlemi, potem pa je lahko ozadje zelo hitro in enostavno raztrgano.

Kako delati s tigrom in sredstvi za mehčanje

Pred tem so mojstri raztrgali ozadje z noži in drugimi orodji, ki so poškodovali površino, zdaj uporablja ozadje tiger. S svojo pomočjo je celotno območje valjano, s čimer ga perforira. Majhne luknje omogočajo prodor tekočine globlje v ozadje plast in učinkovitejše raztapljanje lepila.

Kako odstraniti ozadje z obzidja, če jih ni odtrgalo

Tiger plašč se običajno uporablja pri odstranjevanju pralnih tapet, omogoča prodiranje tekočin v notranje plasti materiala

Po tem morate pripraviti raztopino in ga nanesti na površino z valjčkom, krtačo ali razpršilom, zato je bolje, da najprej zdravite majhno območje. Čez nekaj časa (od 15 minut do 3 ur) se morate dotakniti ozadja in jih potegniti navzdol. Tukaj je pomembno, da ne brskate: če se trak ni premaknil do konca, boste morali požirati fragment in počakati. Postopoma bodo izbrisane vse ozadje. Potem morate osušiti stene in začeti lahko zaključno delo.

Pozor, prosim! Vsa sredstva za mehčanje lepila so narejena na osnovi snovi, ki škodujejo človekovemu zdravju, zato, če prideš v sluznico, jih čim prej izperite z vodo. Če to ne pomaga in se stanje zdravstvenega stanja poslabša, morate videti zdravnika.

Zdaj je vprašanje, kako enostavno je odstraniti stare ozadje, rešeno. Ta proces ni tako težak, tako dolgo, zato je pomembno biti potrpežljiv in strogo upoštevati zgornja navodila in priporočila proizvajalcev.

Loading...