Kako popraviti kapljevito pipo

Kako popraviti kapljevito pipo

Celo najbolj zanesljivi žerjavi začnejo pretakati s časovnimi tokovi vode ali kapljicami. Za popravilo pipa vam vedno ni treba poklicati vodovodarja. Večino napak lahko odpravite sami. Ampak, preden popravite kapljevito pipo, morate razumeti njegovo zasnovo in delovni nalog. 

Kako popraviti kapljevito pipo

Dvignite žerjav z lastnimi rokami - naloga srednje zahtevnosti

Vrste

Začnimo z definicijami. Obstajajo v kopalnici in ne v kuhinjskih pipe in pipah. Žerjavi uporabljajo samo vodo, mešalniki omogočajo tudi uravnavanje temperature, mešanje dveh tokov - hladno in vročo vodo. V tem članku bomo govorili o žerjavih in kako jih popraviti. Mešalniki za popravilo so zelo podobni, vendar imajo svoje značilnosti. Mimogrede, lahko preberete o popravilu enosmernih mešalnikov tukaj.

Obstaja več vrst žerjavov za kopalnico ali kuhinjo:

 • ventil;
 • Enoročni vzvod (imenovan tudi vložek ali zastave).

  Kako popraviti kapljevito pipo

  Žerjavi - ček in ventil

Naprava imajo drugačne, tako da je popravilo, tudi z enako poškodbo, bistveno drugačno. Zato se bo vsaka vrsta obravnavala ločeno.

Ventil za samoprepustni ventil

Ventili ventilov lahko imenujemo klasika oskrbe z vodo. In čeprav jih postopoma zamenjujejo novi modeli, so še vedno številni. Njihova notranja struktura desetletja se ni spremenila. Samo oblikovanje se je spremenilo - postalo je bolj raznoliko in rafinirano. Danes najdete oba najpogostejša in zelo eksotična.

Kako popraviti kapljevito pipo

Struktura ventilskih ventilov

Vodoravni žerjavi te vrste se še vedno uporabljajo, ker so preprosti in zanesljivi, ne služijo več let, temveč desetletja. Če celotno "polnjenje" ustrezne kakovosti, vse to v tem času lahko neuspešno, so tesnila. Njihova zamenjava je glavni način popravljanja ventilskega ventila.

Zamenjava gumijaste tesnila

Če se pipa v kuhinji ali v kopalnici še vedno dribira, ko je ventil popolnoma zaprt, je najverjetneje vzrok nepoškodovanega tesnila na ventilu (glej sliko v naslednjem odstavku). Prenehala je tesno pritisniti na sedlo, zaradi česar voda še naprej teče in včasih pipe ne kapljajo, temveč tudi teče. V tem primeru popravite pipe - zamenjajte tesnilo. Če želite to narediti, potrebujete oreh, in še bolje - ključ in komplet tesnil.

Preden popravite kapljevito pipo, izklopite dovod vode (v celoti lahko, lahko le v tej veji, če je mogoče). Poleg tega ni prav, da se prepričajte, da je voda še vedno blokirana. Voda ne teče - začnemo popravljati. Potrebujete ključ ali ključ. Odviti bodo morali telo glave (zgornji del telesa).

Bolje je delati s ključem. Da ne bi poškodovali površine med delovanjem, ga vreti z mehko krpo in nato uporabite ključ. Po odvijanju glave izvlecite ventil. Zdaj lahko zamenjate tesnilo ali namestite nov ventil. Stari podedevaet nekaj ostrega - lahko uporabite izvijač z ravnim rezilom, lahko - šlico itd.

Ko izberete tesnilo, upoštevajte, da je treba robove nagniti okoli 45 °, sicer bo vodna cev pri delu delovala. Če to ni v vašem arzenalu, lahko obrezujete rob z nekaj ostrim - nožem ali škarjami.

Kako popraviti kapljevito pipo

Zamenjava tesnila v pipi na slikah

Če ni ustreznega tesnila, ga je mogoče izrezati iz liste gostega kavčuka (porozen se ne prilega). Debelina pločevine ali tesnila je 3,5 mm, notranji premer je nekoliko manjši od premera palice, zunanji premer ne sme štrleti. Ne pozabite na robove, razrezane pri 45 °.

Po namestitvi tesnila postavite ventil na mesto in privijte glavo. Novi modeli prisotnosti previjanja na nit ne zahtevajo. Poleg tega je previjanje nazaj kontraindicirano - lahko povzroči razpok v telesu. Če popravljamo stari žerjav sovjetskih časov, namakamo tuljavo, namažemo z embalažno pasto, nato zavrtimo. Po tem lahko postopoma vklopite vodo.

Včasih s to tesnilo na ventilu obstaja nasprotna zgodba - voda ne teče ali komaj preide. V tem primeru je tesnilo odletelo s palice in blokiralo pretok vode. Najprej lahko nekajkrat poskusite odpreti / zaprite pipo, in če to ne pomaga - ponovite zgornjo operacijo, to pomeni, da popravite pipa, tako da zamenjate tesnilo. Samo ne pozabite odstraniti starega zlepljenega na sedlo.

Voda izvira iz pod palico

Če pride voda iz ventila, utegnejo biti oljna tesnila izrabljena. Odtočno pipo lahko izpustite iz pod palico na dva načina. Za začetek lahko poskušate več ojačati ohišje glave. Naredite še enkrat z vrtljivim ključem. Uporaba klešč ni zaželena, ker po njih ostanejo sledi. Zategnite glavo čim dlje (ne pretiravajte).

Kako popraviti kapljevito pipo

Struktura ventila petelin

Če je nit čim bolj zategnjena in voda še vedno izteka, je potrebno zamenjati tesnila na polnilni škatli. Če želite to narediti, najprej zategnite pipo do meje, nato znova odstranite glavo žerjava, nekaj z nekaj ostro obrišite in odstranite oba gumijasta obroča, tako da jih zamenjate z novimi.

Voda se ne prekriva

Če se tesnilo spremeni in voda se ne prekriva, se žerjava, ko se vrti, zamaši, je potrebno spremeniti steblo - navoj na njej se razreže. Možnost v tem primeru je dve - zamenjajte samo steblo ali povsem celotno glavo ventila.

Kako popraviti kapljevito pipo

V sedlu se lahko poškoduje

Če se nit ne nosi, je tesnilo novo, toda puščica pušča, preverite sedlo. V njej se lahko pojavi škoda. Formira se postopoma - spere jo voda z visokim pritiskom. Če tesnilo na nekem mestu ni tesno stisnjeno, na tem mestu nastane lupina. Včasih voda spodkopava celoten obseg in tvori ostre robove, ki hitro poškodujejo tesnilo. Promoin in ostri rob je treba odstraniti. Vzemite običajen izvijač in ga povlečete vzdolž roba dolgočasen rob. Enako operacijo lahko naredimo s pomočjo natfila ali drobnozrnatega brusnega papirja. Glavna stvar je doseči čim (kolikor je to mogoče) in nelagodno rob.

Kako popraviti pipa z vložkom

Najpogosteje v kopalnici ali v kuhinji postavijo žerjave z enim vzvodom. Od še vedno imenovanih zastave ali enojnega vzvoda. Za odpiranje / zapiranje vode v njej je posebna naprava - vložek, ker se imenuje tudi vložek.

Kako popraviti kapljevito pipo

Cartridge Crane

V notranjosti vložka sta dve plošči z luknjami. Dno je trdno pritrjeno, zgornji pa je mobilen. Na to je pritrjena palica, in to v zameno - na ročaj. Obrnete ročico, premaknemo palico in premaknemo gibljivo ploščo, ki odpira / zapira vodo in spremeni njen pritisk.

Če je s takšnim žerjavom težava, jo lahko popravite le z zamenjavo vložka. Glavna napaka v njih - začnejo teči - voda izteka ali kaplja pod ročajem. Če želite popraviti trenutni ali kapljični vložek, zamenjajte kartušo. Samo tako.

Zamenjava kartuše

Prva stvar, ki jo morate storiti, je zapreti vodo in odstraniti ročaj. Če želite to narediti, najprej odstranite barvni vtič - zapre vijak. Po odvijanju vijaka se ročaj potegne navzgor in se ločuje od palice. Po odstranitvi ročaja odvijte vpenjalni obroč - drži kartušo. Zdaj je še samo, da ga vzamemo ven.

Potem, skupaj s kartušo, morate iti v trgovino ali na trg, kupite popolnoma enako. Novo se mora ujemati po velikosti, luknje v spodnjem delu pa morajo imeti enako obliko in razporeditev. Na splošno morate najti natančno kopijo.

Kako popraviti kapljevito pipo

Kako razstaviti pipo z vložkom

Montaža poteka v obratnem vrstnem redu:

 • vložite kartušo (strogo navpično, rahlo pomikate okoli svoje osi, tako da izbokline v telesu zadenejo vdolbine na vložku),
 • zategnite matico;
 • nastavite ročaj;
 • privijte pritrdilni vijak;
 • Vstavimo škrbino.

Začetno preverjanje se lahko izvede po namestitvi vpenjalnega obroča. Lahko odprete vodo in preverite, ali pipe ne tečejo zdaj.

Če je pretok vode prešibek

Večina sodobnih žerjavov je opremljena na izlivu z mrežico, ki nosi trdne delce, ki jih lahko vsebuje vodna cev. Če postopoma vodni curek ni postal tako elastičen, pritisk na druge žerjave pa se ni spremenil, razlog je zamašitev tega omrežja. V tem primeru lahko žerjav popravite v nekaj minutah.

Kako popraviti kapljevito pipo

Mrežo je treba očistiti

Odvijte matico z očesom, ki je na koncu izliva. Izperite, očistite luknjane luknje (lahko uporabite iglo ali staro zobno ščetko). Očistite mrežico nazaj na svoje mesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

18 + = 25