Kako pritrditi stropno steno do stene in do stropa?

Kako pritrditi stropno steno do stene in do stropa?

Za ustvarjanje domačega udobja pomagajte zavese, zavese, zavese. Za pritrditev teh izdelkov so izdelane pletenice, ki jih je mogoče pritrditi na steno in na strop prostora. Samo vedeti morate, kako popraviti stropnico.

Kako pritrditi stropno steno do stene in do stropa?

Shema fiksiranja rogoznice na strop.

Sodobni izdelki so izdelani iz kakovostnega PVC (polivinil klorida). Njihova zasnova sestoji iz votle pnevmatike z več oblikovanimi žlebovi. Pred končnim izbiranjem kornice morate prebrati navodila za uporabo, kjer je treba navesti največjo težo zaves, ki jo lahko držite. V istih navodilih je treba podrobno določiti, kako popraviti ročni strop.

Prednosti stropnih strešnih stropov

Stropni plašči se razlikujejo od drugih modelov z naslednjimi lastnostmi:

 1. Z njihovo pomočjo lahko pritrdite zavese na ravni stropa, kar je idealno za sobe z nizkimi stropi.
 2. Stropni plašči so značilni relativno poceni in visoki kakovosti.
 3. Sposobnost postavitve do štirih vrst tkanin istočasno odpira priložnosti tistim, ki imajo radi eksperimente s tilom in lambrequins.
 4. Stropni modeli imajo v kompletu vrtljive dele in oblogo baguette.
 5. Tovrstni izdelek lahko namestite na katerikoli razdalji od stene, kar bo omogočilo prosto odpiranje oken.

Izbira korenin za sobo

Kako pritrditi stropno steno do stene in do stropa?

Faze postavljanja venca.

Pri izbiri modela ne bi smeli voditi le estetska stran vprašanja. Izbrati morate ustrezno obliko izdelka. Po zasnovi je strešni vogal enodrečni in večkratni. Namestite ga skozi luknje v samem avtobusu, s pomočjo posebnih obešalnikov in nosilcev. Pri izbiri izdelka je potrebno upoštevati način pritrditve in poznati dimenzije odprtine oken.

Napravo je treba namestiti tako, da se zavese, ki visijo na njej, ne dotikajo ročic oken, in ko so odprti, se okno odpira v celoti. Dolžina venca je običajno izbrana tako, da je od njegovih koncev do okenskega naklona razdalja približno 30-40 cm.

Za obešanje težkih krzn, priporočamo nakup kovinskih in plastičnih izdelkov. Povežite jih na strop bolje skozi luknje, izvrtane v pnevmatiki. Če so zavese načrtovane s tremi plastmi: gosto, lahno talno tkanino in lambrekinom, potem za njih potrebuje stropni vogal za tri vrste.

Namestitev stropne vogalnice

Kako pritrditi stropno steno do stene in do stropa?

Cornice je pritrjen na strop mavčne plošče z metuljem.

To je najpogosteje storjeno v tem vrstnem redu:

 1. Če obdelovanec presega predvideno dolžino, nato pa s konvencionalno žico za kovino, ga je treba skrajšati do zahtevane velikosti.
 2. Treba je sestaviti zasnovo, postaviti na konca dekorativnih čepov, če jo zagotovi proizvajalec.
 3. Sredi avtobusa se vrti luknja za pritrditev na strop. Najprej je narejen globoki vrtalnik z vrtalnikom velikega premera za vijak s samosesalnim vijakom, tako da ga lahko spustite s kapami. Nato se za vijak s samosesalnim vijakom izvrta skoznja luknja manjšega premera. Z orodjem za samoprezanje se preveri natančnost vrtanja.
 4. Na enak način so luknje izdelane vzdolž celotne dolžine pnevmatike. Razdalje med njimi so odvisne od skupne teže zaves. Težje so, več je lukenj. V širokih pnevmatikah je priporočljivo, da imajo luknje dvojno vrsto.
 5. Vrtišče se pritrdi na strop na predvideni točki pritrditve in se na površini izvede oznake skozi izvrtane luknje.
 6. Na označenih mestih se vrtajo luknje za pritrditev moznikov.
 7. Vložki so vstavljeni v luknje v stropu.
 8. V delovnih utorov so vstavljene kljuke za viseče zavese, vtiče na koncih pnevmatike. Vsi ti deli so vključeni v komplet zob.
 9. Zasnova je pritrjena z vijaki. Namestitev končana.

Pritrditev stropne rolete neposredno na stropno površino zaradi nekaterih razlogov ni vedno mogoča. V tem primeru uporabite možnost pritrditve z oklepaji na steno. To je nekoliko lažje, saj imajo nosilci že pripravljene luknje za montažo.

Kako pritrditi stropno steno do stene in do stropa?

Zasnova stropnice.

Stropni vogal je pritrjen na steno, kot sledi:

 1. Celotna konstrukcija je skrbno sestavljena v skladu z zaprtim navodilom.
 2. Nosilci se pritrdijo na steno, označujejo pa se na steni skozi montažne luknje. Če stropni podstavek ovira, ga je treba odrezati.
 3. Na označenih mestih so izvrtane luknje in v njih se vstavijo zatiči.
 4. Kornice se privijejo na steno z uporabo samoreznih vijakov. Če je izdelek nameščen blizu stropa, je s strani popolnoma neviden, da je pritrjen na strop, ampak na steno.

Določitev streh na mavčno ploščo in raztezanje stropa ima nekaj funkcij. Če nameravate uporabiti izdelek za viseče svetlobne tirne zavese na njej, ga namestite na strop iz mavčne plošče ne povzročajo težav. Samo namesto običajnih tipov, ki so bili uporabljeni posebni, namenjeni za suhomontažo. Pogosto jih imenujemo metulji. Število je treba izračunati tako, da je za vsako pritrditev potreben največ 5 kg obremenitve.

Za obešanje težkih zaves pod plastjo mavčne plošče med njegovo vgradnjo so nameščene lesene malte, na katere se bo povezala. Hipoteke so običajno izdelane iz lesene palice, ki nekoliko presega dimenzije pnevmatike. Pridelke brez predhodnega vrtanja lahko pritrdite s konvencionalnimi lesnimi vijaki.

Kako pritrditi stropno steno do stene in do stropa?

Zasnova raztegnjenega stropa s skritimi vogali.

Na enak način je pritrditev stropne ročice na strop napetosti. Pred klicem strokovnjaka, ki opravi vse potrebne meritve, je treba namestiti samo hipoteke. Nato se strop lahko izvede s posebnimi obroči, skozi katere je mogoče pritrditi rogoznico na lesene hipoteke, nameščene na stropni površini. Če je bil spuščeni strop pritrjen pred namestitvijo stropne vogalne plošče, se lahko v tem primeru pritrdi le na steno z uporabo gotovih nosilcev.

Sodobne tehnologije in materiali včasih dovoljujejo vrtanje odprtin na površini stropa za pritrditev venca. Namestitev je mogoče izvesti s pomočjo lepila, ki se imenuje tekoči nohti. Proizvajalci lepila trdijo, da njihovi izdelki nosijo obremenitev 80 kg na kvadratni meter. glejte Za to:

 1. Očistite podlago starega dekorativnega premaza: odstranite staro barvo, pobrežnino, ozadje.
 2. Površino je potrebno previdno izravnati, pospraviti in posušiti.
 3. Nanesite tekoče nohte s tanko plastjo na vogalici v obliki kače in jo trdno pritisnite proti stropni površini.
 4. Za 15-20 minut lahko rahlo prilagodite položaj eave, vendar ga ne raztrgajte s stropa. Po 20 minutah se lepilo začne nastavljati, po 2-3 dneh se popolnoma posuši.

Pritrditev stropnice ni najtežje delo.

V tem primeru lahko vsak gostitelj ročaj, ki lahko drži udarce in izvijač v rokah. Včasih boste morda potrebovali žico za kovino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

12 − = 2