Kako se tuširati v kopalnici z lastnimi rokami – strokovni nasveti

Kako se tuširati v kopalnici z lastnimi rokami – strokovni nasveti

Vodni postopki zavzemajo pomembno mesto v življenju. Za njihovo izvedbo je tuš v kopalnici roke. Lahko se namesti v apartmaju in v zasebni hiši. Včasih je nameščen tudi v kopeli. Lepo je, da to storite sami in potem se ponosite na to.

Kako se tuširati v kopalnici z lastnimi rokami - strokovni nasveti

Postopek namestitve tuš kabine

Naredite tuš z lastnimi rokami, ki jih lahko. To zahteva material, orodja in čas. Ta naprava prihrani prostor v kopalnici in daje prostor popolnoma nov videz. Kabina je na paleti in brez nje. V sobi z majhno širino je primerna naprava s steklenimi vrati brez palete.

Kako se tuširati v kopalnici z lastnimi rokami - strokovni nasveti

Tuš kabina

Izgleda precej estetsko prijeten, vendar ga je težko sestaviti. Bistvo je, da je treba uporabljeno vodo preusmeriti v kanalizacijski sistem. To zahteva cevi, ki se nahajajo pod izpustno luknjo. V sodobnih apartmajih to ni vedno mogoče. Potem morate namestiti paleto.

 1. Na stropu se vedno izvaja hidroizolacija, da je tla zaščiteno pred vlago.
 2. Stene iz lesa po obdelavi s hidroizolacijsko spojino je treba izravnati z vodotesno mavčno ploščo. Od navadne oblike se odlikuje z zeleno barvo.
 3. Plastične cevi so nameščene vzdolž katerih bo uporabljena tekočina šla v kanalizacijski sistem.
 4. Od zgoraj je vse tlakovan. Položen je z rahlim nagibom proti odtočni luknji. Če je mogoče, se ta opravila izvajajo v tleh ali neposredno na dnu palete. Po odtočni opremi je možno namestiti tuš kabino z lastnimi rokami.

Kako se tuširati v kopalnici z lastnimi rokami - strokovni nasveti

Tuš pladenj

Paleto je mogoče kupiti v trgovini v končnem obrazcu. Za namestitev ne potrebujejo posebnega znanja in veščin. Edina težava, ki se lahko pojavi med namestitvijo, je gradnja podij. Naj bo to najlažji iz opeke. Po namestitvi palete je skupni prostor opremljen s posebnim robom. Taka paleta industrijske proizvodnje ima svoje prednosti:

 • njegova namestitev je enostavna in hitra;
 • obstaja možnost prilagajanja višine s pomočjo posebne zasnove nog;
 • končna obloga je vključena v dostavo;
 • ga je mogoče montirati neposredno na leseno podlago, obdelano s hidroizolacijskimi sredstvi.

Pripombe potrošnikov o delovanju kadi s prho so zelo dobre. Ampak kabino je treba izbrati previdno. Potrebno je preveriti pritrditev sten in vrat, naključnost lijakov s kanalizacijskimi cevmi v hiši. Ne morete kupiti celotne kabine, temveč samo njegove posamezne dele. Sodobni proizvajalci ponujajo tako priložnost in ponujajo različne modele:

 • polikarbonat;
 • steklo;
 • steklena vlakna;
 • plastike.

Kako se tuširati v kopalnici z lastnimi rokami - strokovni nasveti

Če želite namestiti opremo, potrebujete nekaj orodij:

 • vrtalnik ali perforator;
 • izvijač ali izvijač;
 • vijaki, lopatice;
 • kladivo, klešče;
 • lopatico, rezalnik za ploščice;
 • posoda za mešanico, raven,
 • plumb, merilni trak, svinčnik.

Za namestitev kabine bodo potrebovali nekaj materialov:

 • visokokakovostni cement;
 • pesek, opeka;
 • pipe, mešalniki;
 • tuš glava;
 • sanitarna oprema;
 • cevi, sklopke.

Odseki so običajno pritrjeni na osnovo, tako da jih je mogoče enostavno zapreti in odpreti. Če jih sami namestite, ste lahko popolnoma prepričani v kakovost dela.

Namestitev različnih vrst kabin

Namestitev tuš z rokami v kopalnici z majhno površino - zabavno precej drago. A za to, da z nakupom le nekatere podrobnosti bo veliko cenejši, vendar pa lahko veliko več. Skupni material za opremo prostora za prhanje je keramična ploščica. Ta material se ne boji vode, je dovolj močan in zanesljiv, njegova življenjska doba se meri v desetletjih.

Kako se tuširati v kopalnici z lastnimi rokami - strokovni nasveti

Tuš kabina iz keramičnih ploščic

O higieni tega gradiva in o kateri ni vredno govoriti. Za tuš kabino so stene kopalnice skupaj s tlemi obložene s keramiko. Če je paleta, potem je tudi ploščice. Zidane stene in bodo stene kabine. Šele ostati, da naredite vrata ali drugo pregrado.

Delo bi se moralo začeti s hidroizolacijskim nadstropjem na kopalnem področju. Za to je potrebno očistiti površine od starih premazov do samega betona. Bitumenski mastiks ali drug sodoben material se nanese na betonsko podlago. Vsem materialom je treba uporabiti vsaj 3 sloje. Spoji med stenami in tlemi je treba dodatno lepljati s trakom netkanih tkanin. Hidroizolacijski sloj je prekrit s estrihu, ki je narejen na osnovi cementa. Estrih se lahko dodatno ojača s kovinsko mrežo.

Nato je potrebno ustrezno napeljati kanalizacijske cevi, tako da uporabljena voda vstopi v kanalizacijski sistem brez ovir. Odtočne cevi morajo biti izolirane z zapečatenim tesnilom. Ta kraj je bolje nameščen blizu stene nasproti vhoda. Stene kabine se lahko zložijo iz steklenih blokov ali iz trpežnega stekla. Domači tuš je pripravljen. Lahko poskusite.

Nekaj ​​opozoril o namestitvi

 1. Pri izdelavi stopnic, ki se uporablja opeko, aerator betona in drugih polnil. Na vrhu je položen še en sloj betonskega estriha s pobočjem proti odtoku.

  Kako se tuširati v kopalnici z lastnimi rokami - strokovni nasveti

  Paleta iz opeke

 2. Dokončanje kokpita, popločanega s ploščicami, se zmanjša na fugiranje površine s posebno mešalno mazalko. Bolje je uporabljati kot fugirno sanitarno tesnilo. Zmožen je zaščititi prostor pred vlago in glivicami.
 3. Kabina mora imeti razsvetljavo. Ta tuš je opremljen s svetlobno napeljavo. Odprto je oddaljenost od vodovodnih cevi v skladu z ukrepi požarne varnosti. Vgradnja drugih naprav lahko zahteva posvetovanje s strokovnjaki z izkušnjami in znanjem.
 4. Pri vratih ponavadi uporabljate list akrila ali stekla. Vrata iz akrila so enostavna za obdelavo. Vsa dodatna oprema kupite v trgovini. Steklena vrata imajo visoko krhkost in travmatično nevarnost. Ampak obstaja način, da se zaščitite tako, da na površini stekla nalepite poseben film, ki ne dovoljuje, da se steklo razreže na majhne koščke. Lahko naredite vrata iz kosa kaljenega stekla. Ampak ta metoda stane veliko denarja. Akril (preden ga imenujemo pleksiglas) vam omogoča, da izdelate tudi zakrivljena vrata. Uporabljajo se v drsnih modelih tuš kabine. Izvedejo jih s pomočjo gradbenega sušilnika za lase, šablone in vodnikov.

  Kako se tuširati v kopalnici z lastnimi rokami - strokovni nasveti

  Steklena tuš kabina

Sklepi o temi

Kopalnica je na voljo v skoraj vseh apartmajih in v nekaterih privatnih hišah. Toda pogoji kopalnice niso vedno primerni za najemnike. Želim imeti lastno dušo s tušem, ki sem jo naredil sam. Sodobni materiali so sposobni spoprijeti s to nalogo. Tuš lahko zbirate iz steklenih blokov in steklenih plošč, iz plastike in polikarbonata.

Kako se tuširati v kopalnici z lastnimi rokami - strokovni nasveti

Barva materialov je lahko zelo različna. V trgovini lahko kupite komplet za svoj denar in ga zberete, lahko kupite samo del kompleta in s svojimi rokami lahko naredite vse ostalo. Takšna kabina bo veliko cenejša. Glavna stvar je, da dobro vodotesnost tal in sten.

V kabini mora biti osvetljena. Za to so žice potegnjene dlje od vodovodnih cevi. Žarnice so bolje uporabljati za tuš kabine. Izdelane so s parnimi in vlagastimi lastnostmi. Prav tako lahko namestite in radio, ki se prodaja v specializiranih trgovinah. Kabina je opremljena z majhnimi predmeti, kot so držalo za brisače, police za milo in detergente, ogledala.

Video navodila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 16 = 22