Kako zapreti razpokano WC školjko

Kako zapreti razpokano WC školjko

V sodobnem svetu je težko predstavljati življenje brez toaleta, odtočne cisterne in drugih ugodnosti sanitarne tehnike. Seveda potrebujejo pravočasno skrb. Toda, tako kot vse na svetu, lahko vodovod včasih prekine, potem pa ga je treba popraviti. Ne počakajte, da se vaš WC končno zruši.

Kako zapreti razpokano WC školjko

Shematski diagram odtočnega rezervoarja.

Takoj, ko je še najmanjša napaka, razpok, ne odlašajte pri popravilu, ampak začnite delovati.

Potem bo vaša kopalnica trajala zelo dolgo in v dobrem stanju.

Če je stranišče razpoka

Kako zapreti razpokano WC školjkoPopravilo stranišča, na prvi pogled, se morda zdi težko, tako da mnogi samo pokličite mojstra, ki bo naredil vse, vendar bo zagotovo vzel od vas nekaj denarja. Morda se zdi, da je to edini izhod, še posebej, če se prej niste srečali s takimi težavami. Ja, in mnogi samo ne vem, kaj lahko lepite stranišče. Ampak ne naredite naglih sklepov. Poskusite sami odstraniti razčlenitev, še posebej, če je težava, da je vaša školjka ali rezervoar razpokan. Navsezadnje se lahko lepljenje zlije. Glavna stvar je, da ne bo panike in lepo opravljate delo.

Torej, če ste se soočili z dejstvom, da je vaš WC počil, potem morate najprej natančno ugotoviti, kje je prišlo do okvare. In ne upoštevajte nujno, koliko denarja ostane v vaši denarnici in se spomnite, kje je trgovina z vodovodom v bližini, ker to težavo odpravite sami s pomočjo improviziranih orodij. Upoštevajte trenutke, ko imate razpok na stranišču, odtočni rezervoar ali če se je od njih odlomil kos keramike. Vse to je mogoče popraviti, če se temu primeru približate.

Risba straniščne školjke.

Če pride do razpoke na stranišču, ga je treba čim prej zapreti. Prvič, da ne postane še večja, in drugič, da voda ne pušča. Za zapečatenje razpoke, ki je nastala na stranišču, morate imeti lepilo. Biti mora vodoodporen. Uporabite lahko tudi hladno varjenje ali silikonsko tesnilno maso. Poiščite brusni papir in lopatico. Dobro je, če imate gradbeni sušilnik za lase.

Ko najdete vse, kar potrebujete za popravilo, lahko odprete neposredno in nadaljujete. Vzemite gradbeni sušilnik za lase in segrevajte razpoko. To je treba storiti ne le od zunaj, ampak tudi znotraj. Takšni ukrepi so potrebni, da presežna vlaga izhlapi. Površino moramo razmastiti z obeh strani. Za to uporabite aceton ali topila. Nato previdno obrišite površino z epoksi smolo. Potem lepite plastične trakove na obeh straneh in počakajte, da je vse suho. In že na samem koncu je treba uporabiti vodotesno lepilo na razpok.

Ampak se zgodi, da se je kos keramike enostavno oddaljil od stranišča. Potem boste potrebovali lepilo, ki mora biti vodoodporen. Nanesite tanko plast na zdrobljenem kosu lepila, ga potisnite do mesta, od koder se je odtrgal, po štirih urah pa se bo zataknil. Nato obdelajte sklep, ki ste ga oblikovali, kiti za šive ali epoksi smolo s polnilom. Po tem je bolje, da to mesto očistite z brusnim papirjem.

Reševanje problema z odtočnim rezervoarjem

Če je problem, da imate razpokan odtočni rezervoar, morate natančno določiti, kje je crack. Običajno se pojavijo na stenah školjke. To je posledica dejstva, da stene najpogosteje povzročajo mehanske učinke. Ko se odločite za popravilo cisterne, je potrebno paziti, da je voda blokirana in da v njej ni vode. Nato morate skrbno odprati pokrov rezervoarja (ker ga zlomite, ga skoraj ne najdete) in ga popolnoma osušite. In šele po tem, ko se lahko s pomočjo tesnilne obloge spoprimejo in počakate, dokler se ne izsuši.

Sedaj morate poskusiti odtočno cisterno. Če želite to narediti, poskusite zbrati vodo v njej in počakajte, da je rezervoar poln. In po tem, lahko vidite, ali teče ali ali vaša prizadevanja niso bila zapravljena. Ampak, če po vseh svojih dejanjih cisterna pušča, potem bo v tem primeru treba spremeniti. To se zgodi redko, v bistvu ga je mogoče popraviti samostojno, tudi če je razpokan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

77 − = 75