Katero ozadje lahko izberete za neenakomerne stene

Katero ozadje lahko izberete za neenakomerne stene

Črkovanje ozadij v ruskih domovih je še vedno težav, še posebej, če poskrbite za lepljeno površino. Stene v naših standardnih stanovanjih zelo redko imajo majhno število napak in imajo ravno površino, najpogosteje nasprotno.

Če se popravljalna dela prilagajate s primerno stopnjo resnosti in začnete preurejati, potem morate poskrbeti za izravnavo sten. To delo bo povzročilo velike finančne in časovne stroške, ki nam ne ustrezajo vedno. Poleg tega je neodvisen popravek geometrije sten skoraj nemogoč.

Katero ozadje lahko izberete za neenakomerne stene

Ozadja z geometrijskimi figurami temne barve

Proizvajalci ozadij že dolgo poznajo to težavo in so pripravljeni ponuditi svoje rešitve, nekatere vrste ozadij se lahko res lepijo na površje z nekaterimi napakami, ozadje pa se zapre.

Oglejmo si najpopularnejše vrste ozadij, namenjene lepljenju na neenakomernih stenah.

Duplex - težek papir

Če se zavežete, da boste lepili preprosto papirnato ozadje, bodo vse napake takoj vidne, vendar obstaja posebna vrsta ozadja za papir, ki se imenuje duplex.

Duplex ozadje je sestavljeno iz dveh gostih plasti papirnatega traku, pritisnjenih skupaj. Imajo lep vtis in vzorec.

Katero ozadje lahko izberete za neenakomerne stene

Poleg okolju prijaznosti, gosto papirnato ozadje s pogostim ponavljajočim se vzorcem, prikrivajo neenakost sten

Ozadje ozadja izgleda kot list iz kartona.

Ozadje te vrste je popolnoma lepilo na neenakomerno površino sten, ker se ne morejo popolnoma držati. Vratno krilo vedno drži obliko, ki skrije izreze in trne na steni.

Stroški takšne ozadje papirja so majhni, lahko si privoščijo vsakega človeka na ulici. Toda, če niste zadovoljni z dekorativno stranjo te možnosti, potem bodite pozorni na vzorce vinil.

Vinil - trajen in svetel

Vinilne tapete sodijo v dražji segment trga ozadij. Izvedejo se v več variantah, ki v določeni meri izpolnjujejo zahteve različnih prostorov v stanovanju ali hiši.

Katero ozadje lahko izberete za neenakomerne stene

Na svetlem ozadju površinske nepravilnosti niso tako opazne

Debela struktura in globoka tekstura vinila vam omogočata, da na steni skrijete več napak. Poleg tega lahko vinil posnema teksturo naravnih materialov za dodelavo, ki nam niso vedno na voljo.

Če upoštevamo veliko skupino ozadij, ki se priporočajo za lepljenje na stene slabe kakovosti, potem obstajajo tri smeri.

Foamed vinyl je najcenejša in najpreprostejša različica, ki jo proizvaja veliko domačih in tujih tovarn za ozadje. Zahvaljujoč debelini platna, ozadje odlično skrijejo napake na površini, toda dekorativni premaz ni najbolj trpežen in trpežen.

Katero ozadje lahko izberete za neenakomerne stene

Pena iz penjenega pene v tesnem pregledu

Če izberete ozadje za neenakomerne stene, lahko začnete s to vrsto, poskusite pobrati barvo in šele potem poiščite dražje možnosti. Z estetske strani je penasti vinil mnogo lepši in prijetnejši od papirnega dupleksa.

Pralni vinil - debela in mehka plast vinila lahko skriva majhne stene v kuhinji, poleg površine teh ozadij je enostavno očistiti. Edina "ampak" je, da na sijajni površini ozadja lahko vidimo velike izbočine stene, tako da preden se zalepite, jih poskusite znebiti, bolje je pustiti votline ali udrtine.

Katero ozadje lahko izberete za neenakomerne stene

Okrasni vinil za kuhinjo, ki je pred pranjem

Vinil vročega žigosanja je najtanjša vrsta ozadij vseh predstavljenih. Vratno krilo je zelo močno in masivno, ima globoko teksturo, ki v celoti lahko skriva neenakomerne stene. Vinilne tapete, ki jih proizvaja vroče žigosanje, se ne bojijo vlage, lahko prenesejo redno mokro čiščenje.

Pomemben trenutek pri izbiri slike - poskušajte storiti brez sijaja, ker pri upogibanju ozadja utripa v mestih izbokline ali votlega.

Stroški zvitka takšnih ozadij so že pomembni, ker imajo, prvič, večjo standardno dolžino in, drugič, sodijo v dražji visokokakovostni segment trga ozadij.

Katero ozadje lahko izberete za neenakomerne stene

Trajne in teksturirane ozadje uvožene proizvodnje popolnoma zakrivajo napake sten

Vinil vročega žigosanja je vodilni pri izdelavi ozadij številnih tovarn, zato je v večini brezhibno kakovost. V to vrsto se uporabljajo roke in netkane podlage, ki so sposobne držati težko in masivno krpo na steni.

Flizelin - sodoben material, ki združuje vlakna tkiva in celuloze, proizvaja tudi ozadje.

Barvna netkana ozadja

Celota papirja in tkanine, vam omogoča, da ustvarite edinstveno materialno, močno, težko kakovost. V primeru dodajanja dekorativne vinilne podloge dobimo polno ozadje, vendar brez dekorativne komponente je flis pripravljen za uporabo.

Za slikarstvo se proizvaja v celoti netkana ozadje. Glede na to, da material popolnoma drži svojo obliko, je takšna ozadje primerna za neenakomerne stene. Poleg tega, po lepljenju na ozadju za barvanje, uporabimo plast barvnega materiala, ki še bolj skrije vse napake.

Za prodajo flizeline ozadje za barvanje velikih zvitkih širine meter in 25 metrov dolžine, imajo belo barvo in nekaj ornament.

Katero ozadje lahko izberete za neenakomerne stene

Tekstura ozadja za slikanje

Barva netkane ozadje proizvajajo barve na vodi in akrilnih podlagah, emajli na topilih niso primerni, ker lahko raztopijo površino. Barve so obarvane v pravo barvo, v vsakem primeru pa bo pobarvana površina mat, zato se ne bo osredotočila na neenakost stene.

Stroški valja netkane ozadje za slikanje so približno primerljivi z zvitkom penastega vinila širine meter.

Če ne želite lepiti ozadja, vendar morate zidu dati dekorativni videz, nato pa vam bo pomagal pri uporabi tekoče ozadje.

Tekoča ozadja - dekorativni omet

Na velikem območju stene je uporaba tekočih ozadij upravičena, če obstaja cel oblak majhnih napak. Tekoča mešanica bo zapolnila vse votline in rahlo izravnala majhne izbokline, vendar se verjetno ne bo spopadala z velikimi težavami.

Tekoče ozadje odporno na obrabo in trajen, v velikih kontaminiranih prostorih bo odličen premaz za stene.

Katero ozadje lahko izberete za neenakomerne stene

Dekorativni omet zelene barve

Tukaj je nekaj možnosti za izbiro ozadij za neenakomerne stene, nato pa bomo objavili majhen nabor pravil za izbiro vzorca in barve.

Pravila za ujemanje barv in vzorcev

Ne izberite risb z geometrijskimi oblikami ali črtami, saj bodo v krajih napak sten očitno prišlo do izkrivljanj, ki bodo neizogibno pritegnile pozornost sodelavcev.

Izberite slike z visoko gostoto pokritosti, trdne ozadje, ozadje z naključno raztresenimi odtisi.

Katero ozadje lahko izberete za neenakomerne stene

Odličen ornament za skrivanje največjega števila stenskih napak

Barva je najbolje videti na nasičen, morda celo svetlo, bo težko ujeti izkrivljanje platna.

Če si v notranjosti podpornik tihih barv, uporabite svetle ozadje na neenakomernih stenah, kot če bi ustvarili naglas. V tem primeru se bo več pozornosti osredotočila na tihe ozadje, pritrjene na ravne stene.

Če povzamem, lahko zaključite naslednje: ne skrbite za neenakomerne stene, prav tako je enostavno, da izberejo lepo ozadje, drugačno kakovost in ceno. Če imate zelo omejen proračun - izberite duplex, če so zahteve nekoliko večje - debelo in lepo vinil, in če nameravate barvati stene v eni barvi, potem pa seveda netkani. Dekorativni omet, samo pripravljen postati zaključna plast za stene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

89 − = 88