Krpe za pranje tal: kako pravilno oprati tla

Krpe za pranje tal: kako pravilno oprati tla

Krpe za pranje tal: kako pravilno oprati tla

Pravilno izbrana krpa za pranje tal močno olajša postopek in pomaga kvalitativno opravljati delo. Tako navidezno preprosto delovanje, kot je pranje tla, včasih povzroči, da gospodinja sprejme resne odločitve.

To je posledica posebnosti talne obloge, tkanina za pranje tal pa postane eden od najbolj potrebnih in pomembnih predmetov, katerih uporaba vpliva na kakovost čiščenja. Da bi zagotovili, da so bila vsa dejanja resnično učinkovita in jih ni bilo treba predelati, morate storiti vse, kar je v fazah, počasi in skrbno razmišljate po zaporedju dejanj.

Priprava na čiščenje

Krpe za pranje tal: kako pravilno oprati tla

Preden začnete čiščenje, morate pripraviti vse, kar boste morda potrebovali med delom:

 • krpo je spolno;
 • pometalni čopič;
 • krpo za prah.

Vsi ti predmeti bodo koristni za izvajanje visokokakovostnega čiščenja prostorov.

Pred pranjem tal se je treba posvetiti pozornosti kakovosti materiala, uporabljenega za talno oblogo.

Krpe za pranje tal: kako pravilno oprati tla

Tkanina za umivanje mora dobro absorbirati vodo in se iztisniti

Očistite in sperite površino, na katero je mogoče položiti linolej z močno navlaženo tkanino, vendar je treba v prostoru, kjer je postavljen laminat ali parket, na tla popraviti poseben krpo za pranje tal. Posebnost tega zaključnega premaza je, da zahteva previdno ravnanje med mokro predelavo in pravilno izbiro krpe za tla.

Tkanina, iz katere je izdelana, je treba zlahka stisniti in zagotoviti, da na površino pride do omejene količine vode.

Kljub dejstvu, da so laminatne in parketne plošče iz sodobnih materialov odporne proti vlagi, prekomerna vlaga povzroči deformacijo in otekanje talne obloge. Značilnosti kakovostne krpe za pranje tal:

 • sposobnost dobro absorbirati vodo;
 • hitro in kakovostno čiščenje;
 • zmožnost prenosa strojnega pranja;
 • enostavno ekstrakcijo.

Razmišljate o tem, kaj naj operejo tla, gospodinje primerjajo zmogljivosti in značilnosti različnih materialov, vključno s penasto gumo, tkaninami in mikrovlakenicami.

Pri izbiri morate paziti na nekatere lastnosti tkanin, ki so značilne za različne materiale.

Krpe za pranje tal: kako pravilno oprati tla

Pralnice različnih talnih oblog

Krpe za pranje tal: kako pravilno oprati tla

Ploščica bo vzdrževala gobo ali čiščenje

Vsak material, ki se uporablja za izdelavo zaključne plasti na tleh, zahteva posebno skrb. Ploščo je enostavno obdelati z gobo, namočeno s toplo vodo in detergentom. Takšna obdelava ne bo škodovala ploščici in bo popolnoma odstranila celo najmočnejše onesnaževalce.

Krpe za pranje tal: kako pravilno oprati tla

Parket opere hladno vodo, redko

Parket za pralni tlak se redko izvaja, le z uporabo hladne vode za ta postopek in po zaključku obdelave temeljito obrišite tla s suho krpo in popolnoma odstranite vlago.

S takšnim čiščenjem se čistilna raztopina ne uporablja za preprečevanje negativnega učinka na parket ali parket. Dnevno čiščenje v sobi s parketom poteka s sesalnikom, po katerem boste morda potrebovali rahlo vlažno krpo.

Operite tla, na kateri lahko položite linolej, hladno in toplo vodo. Raztopina, pripravljena za mokro čiščenje, je lahko z milo, posebnim sredstvom ali s soljo.

Pomembno je, da ne dovolite močnega penjenja, saj je s takšne površine težko odstraniti peno, poleg tega pa po čiščenju lahko tla ostanejo lepljiva in se prah hitro kopiči in na njiju nastane umazanija.

Laminat lahko opere samo s hladno vodo, ne da bi močno omočili krpo. Po zaključku čiščenja je treba spolne lamele temeljito izbrisati, s čimer odstranimo ostanke vlage. Ta postopek se opravlja ne več kot enkrat na mesec, ampak hkrati vsak dan sweep tla ali ga očistite s sesalnikom.

Čistilne stopnje

Krpe za pranje tal: kako pravilno oprati tla

Ne smete pozabiti stiskati mop pred drgnjenjem

Kako hitro oprati tla? To je precej preprosto, če uporabljate pravo orodje in se ne odrekate nekaterih operacij.

Ironično, vsi lastniki ne vedo, kako pravilno spirati tla s čopičem.

In konec koncev, ta zelo preprost postopek lahko povzroči poškodbe talne obloge, kar lahko privede do njegove popravitve. O skrivnostih umivanja tal pogledajte ta zanimiv videoposnetek:

Da bi se izognili težavam, morate upoštevati nekatera pravila:

 1. Začnite čiščenje v prostoru s pometanjem ali čiščenjem talne obloge s sesalnikom. To bo odstranilo s površine majhnih ostankov, ki jih, ko ga opraska, praska, ki krši celovitost materiala.
 2. Ljubica, ki je vsaj enkrat spirala tla z gobico, jo navlaži v vodi z dodatkom detergenta, popolnoma ve, kako težko je odstraniti peno s površine. Zato je potrebno, če je potrebno, čiščenje s posebnimi sestavinami, uporabite mehko krpo, ki je enostavno izplakniti in iztisniti, s čimer odstranite milno raztopino.

  Krpe za pranje tal: kako pravilno oprati tla

 3. Preden nadaljujete z mokrim čiščenjem, je potrebno ozemlje zapustiti z dvigovanjem stojnic in odstranjevanjem preprog.
 4. Pranje naj bi se začelo z oddaljenega kotička in se gibanja čopa izvajajo ob upoštevanju značilnosti talne obloge. Če je teksturiran laminat, mora vsako gibanje spominjati na 8, če bi linolej - čopič premaknil v eni smeri.

Ne smemo pozabiti, da morate med čiščenjem obrisati podnožje in, če je mogoče, premakniti pohištvo, da odstranite prah in umazanijo pod zofe in omarami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

2 + 3 =