Oblikovanje ozke otroške sobe

Oblikovanje ozke otroške sobe

Oblikovanje ozke otroške sobe

Če je vaša otroška soba dolga in ozka in ne veste, kako okrasite notranjost, ne obupajte. Sodobni oblikovalci ponujajo veliko število oblikovnih možnosti za takšen prostor. S svojim nasvetom lahko ustvarite prijeten in udoben kotiček za svojega otroka.

Vsaka otroška soba mora izpolnjevati naslednje zahteve:

  • varnost;
  • praktičnost;
  • estetika.

Oblikovanje ozke otroške sobe

Vračanje pomanjkljivosti v vrline

Obstaja več tehnik, ki vam bodo pomagali vizualno spremeniti parametre nestandardne sobe.

Barve

Oblikovalci ne priporočajo uporabe enobarvnih barv v ozki sobi. V ozadju pravilne razsežnosti sobe bo ozadju svetlo senco za kratke stene in trdne barve za dolge. Enak učinek je mogoče doseči z ozadjem različnih tekstur.

Psihologi ne priporočajo, da bi v otroški sobi uporabljali premočno, kričanje ozadje: destabilizirajo čustveno stanje otroka.

Oblikovanje ozke otroške sobe

Foto ozadja s slikami likov risanke (za otroško sobo), glasbenih idolov, pokrajin, prostora (za najstnike) - izvirna rešitev pri oblikovanju sten v sobi za otroke.

Preoblikovanje zasnove ozke sobe je lahko prek barvnih zaves ali zaves na kratkih stenah.

Polaganje talnih oblog

Ozka otroška soba postane vizualno širša, če položite talni material pravokotne oblike, pravokotno na dolge stene. V sobi za otroke lahko kombinirate talne obloge različnih vrst: na primer laminat, pluta in preproga.

Ureditev pohištva

Velik pohištvo v nestandardnih velikostih otrok je najbolje postaviti v bližini kratkih sten, vzdolž dolgih sten pa lahko sprejmejo kavč, posteljo, viseče police.

Z ogledali ali zrcalnimi površinami bo vizualno povečal prostor. Postavite jih na dolge stene.

Oblikovanje ozke otroške sobe

Ne pozabite, da je za zaključek različnih površin v sobi, namenjenem otrokom, potrebno izbrati samo visokokakovostne in varne materiale.

Zoniruem ozko sobo

Otroška soba je soba namenjena ne samo za igre, temveč tudi za učenje in rekreacijo. Zato je treba ustrezno zonirati. Zasnova ozkega prostora za otroke bo ergonomična in udobna, če se posebna pozornost posveti namestitvi pohištva in drugih predmetov v zaprtih prostorih. Harmonosnost notranjosti bo podana tako, da se prostor razdeli na dva majhna dela kvadratne oblike: za to je mogoče zgraditi zidove mavčnih ometov ali namestiti police ali stojala. Tako se oblikujejo dva funkcijska dela: za počitek in budnost. Otroška posteljica je najbolje postavljena stran od vrat, lahko uporabite zaslon ali zaveso, da ločite to območje.

Druga polovica prostora je za igre ali za študij (za starejše otroke). Delovna cona v sobi za najstnika je bolje postavljena v bližini okna: večja je dnevna svetloba.

Otroška soba mora biti opremljena z varnim in ergonomskim pohištvom. Ostri vogali niso najboljša možnost za omejen prostor.

Oblikovanje ozke otroške sobe

Če je prostor namenjen dvema otrokoma, ne morete storiti brez območja: medtem ko en otrok počiva, lahko drugi naredi nekaj (igrati, prebrati). Prihranite prostor omogočajo pograd.

Otrokom ne bi smeli nalagati dodatnega pohištva in notranjih predmetov, saj bi moral otrok imeti čim več prostega prostora. Namesto dodatnega stola položite svetlo podplatje na tla in ga vrgnite na igrače.

Tekstil in razsvetljava za ozko otroško sobo

Idealna izbira za otroke je roll, rimska ali japonska zavesa. Skrb za njih je preprost, ne kopičijo toliko prahu kot klasične zavese. Dodaj v to okno design je lahko dolge zavese bele barve. Preveč tesne klasične zavese bodo prostor še manjše in povzročajo težave pri osvetlitvi.

Oblikovanje ozke otroške sobe

Osvetlitev v vrtcu zahteva poseben pristop. Vsako območje mora biti svetlo. Treba je upoštevati, da svetilke otroka ne slepi. Ozka otroška soba bo popolnoma osvetljena z reflektorji.

Otroke lahko okrasite v različnih stilov. Danes so najbolj priljubljeni slogi minimalizem in provansiranje.

Ne pozabite, da je načrtovanje prostora skupaj s svojim otrokom potrebno načrtovati v skladu s svojimi okusi in preferencami (seveda, če še ni drobna).

Oblikovanje ozke otroške sobe

Temeljito razmišljajte po zasnovi ozke otroške sobe, pokažite domišljijo, eksperimentirajte. In potem se bodo pomanjkljivosti takega kraja spremenile v njegovo dostojanstvo in za vašega otroka bodo ustvarjeni idealni pogoji za ustrezen razvoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

9 + 1 =