Okrasite vrtec z lastnimi rokami: ideje

Okrasite vrtec z lastnimi rokami: ideje

Kazalo: [skrij]

 • Notranje oblikovanje otroške sobe
 • Barvna zasnova otroške sobe
 • Dobre ideje za otroško sobo
 • Panel iz volnenih niti
 • Škatle, omarice in police
 • Uporaba venci za okrasitev sobe

Okrasitev otroške sobe je resnično zadovoljstvo obeh staršev in otrok. Precej majhni otroci še ne razmišljajo o problemih oblikovanja, vendar čudovito, praznično vzdušje ustvarja prijetno vzdušje in dobro razpoloženje. Poleg tega oprema in predmeti, ki napolnjujejo vrtec iz najzgodnejše starosti, oblikujejo estetske želje in prispevajo k razvoju okusa.

Okrasite vrtec z lastnimi rokami: ideje

Pri dekoriranju stene bi morali voditi dva načela: funkcionalnost situacije, pravilno barvno rešitev.

Za otroka v starosti 2-3 let se lahko privlači za izbiro slik in dekor za okraševanje sobe, ki se lahko zanj spremenijo v zanimivo dejavnost, skupaj s starejšimi otroki pa si lahko pomislite, kako lahko z lastnimi rokami dekorirate vrtec.

Notranje oblikovanje otroške sobe

Okrasite vrtec z lastnimi rokami: ideje

Shema velikosti pohištva v otroški sobi.

Okolje lahko vpliva na razpoloženje in ustvarja navade, okus, občutek sloga ali pomanjkanje tega. Razvoj umetniškega okusa vašega otroka bo odvisen od številnih dejavnikov, vključno s tem, kako načrtujete vrtec.

Najprej morate razmišljati o tem, kako okrasite stene, okno in kakšno pohištvo lahko izbirate. Tukaj je treba voditi najprej z 2 načeli:

 1. Funkcionalnost situacije.
 2. Pravilna barvna rešitev.

Otroška soba je glavni življenjski prostor za vašega otroka, mora biti tako dnevna soba, spalnica, igrata soba in študija.

Zato so kompleti otroškega pohištva večnamenski in so zasnovani za prostore različnih velikosti. Sodobna industrija ponuja veliko možnosti, ostaja pa le prava izbira.

Nazaj na vsebino

Barvna zasnova otroške sobe

Okrasite vrtec z lastnimi rokami: ideje

Barvna shema otroške sobe.

Pri izbiri barvne sheme je zaželeno slediti splošno sprejetim zakonom percepcije barv. Percepcija barve pri vseh ljudeh je individualna, psihologi pa opazijo, da se svetle barve oživijo, dajo energijo in mirne barve, nasprotno, pomirjajo. Na podlagi tega se lahko odločite, kaj je bolj primerno za vašega otroka: če je prekomerno aktiven in mobilen, potem ne uporabljajte pri oblikovanju svetle ozadja ali zasičenih barv pohištva, bolje je dati prednost nežnim nežnim odtenkom.

Zanimiv pogled v notranjost kontrastnih barvnih kombinacij. Obstajajo splošno sprejeti vzorci, na primer kombinacija modre in bele barve deluje pozitivno na ljudi, kar prispeva k dobremu pozitivnemu razpoloženju, vendar je kombinacija rdeče in rumene barve nezaželena, ker večina ljudi počuti nadležno za večino ljudi.

Pri izbiri otroških ozadij morate upoštevati te lastnosti zaznave barv. Kot dodatek lahko otroško sobo opremite s fotografskimi ozadji z zanimivo risbo, lahko jih izberete za vsak okus in starost otroka.

Nazaj na vsebino

Dobre ideje za otroško sobo

Okrasite vrtec z lastnimi rokami: ideje

Obstajajo tri glavne smeri za okraševanje prostora: ustvarjanje harmonično prijetno okolje, okraski, namenjeni odpravi motnje v prostoru, razvoj elementov dekor.

Dekoracijo otroške sobe z dekorskimi elementi, izdelanimi z lastnimi rokami, skrbimo ne le za lepoto in udobje, temveč tudi za praktično uporabo nakita. Obstajajo tri glavne smeri:

 1. Ustvarjanje harmoničnega prijetnega okolja, ki razvija estetske naklonjenosti otroka.
 2. Okraski, namenjeni odpravljanju nereda v prostoru - zanimive police, pokrovi za mehke igrače, škatle za majhne stvari in podobno.
 3. Razvijanje in spodbujanje razvoja elementov za dekoracijo dekor.

Prva stvar, ki prihaja v mislih, ko se zastavljamo, kako dekorirati otroško sobo z lastnimi rokami, obarva stene z različnimi slikami, aplikacijami, plakati. Za majhne otroke lahko svetujete že pripravljene posebne slike za stene s slikami majhnih živali, rož in igrač. Takšne volumetrične vinilne nalepke - slike so izdelane z uporabo holografskih vložkov, lahko prinesejo radost svojemu otroku.

Uporaba otroških risb za okrasitev drevesnice ima veliko izobraževalno vrednost. Če risbe svojih otrok pritegnete v okvirje in jih obesite na steno, bo nujno imela željo po ustvarjanju novih "mojstrovin", ki bodo nenehno izboljševali svoje veščine.

Nazaj na vsebino

Panel iz volnenih niti

Okrasite vrtec z lastnimi rokami: ideje

Naprava plošče.

Sami lahko ustvarite izvirne slike. Na primer, za izdelavo slikovne aplikacije volnenih niti za pletenje. Na podlagi preproste ploskve je mogoče narediti zanimiv edinstven okras za otroško sobo. Če želite to narediti, boste potrebovali:

 1. Večbarvni volneni debeli niti.
 2. List iz lepenke.
 3. Lepilo PVA in krtačo za lepilo.
 4. Škarje.
 5. Svinčnik in papir za prenos.
 6. Okvir za sliko.

Ni težko opraviti dela, samo potrpežljivo morate pokazati. Če je vaš otrok stari 4 leta ali več, ga lahko enostavno pritegnete k ustvarjalnemu procesu. Torej, opišite vrstni red ustvarjanja "volnenega" programa.

 1. Na ploščo iz lepenke slikamo s preprostim svinčnikom ali prevedemo iz otroške knjige. Izberite sliko z velikimi, jasnimi elementi.
 2. Rezke za pletenje smo razrezali na majhne koščke.
 3. Lepilo PVA lepimo na kartonsko kartico s pomočjo široke krtače, najprej po konturah risbe in kasneje na druga področja prihodnje plošče.
 4. Najprej z nitmi najprej postavimo konture slike, nato pa jih napolnimo z "barvamo" preostali del slike.
 5. Ko se lepilo dobro posuši, okrasimo ploščo z okvirjem. Tukaj lahko uporabite zaključen okvir ali pa ga lahko naredite sami.

Takšno sliko je mogoče narediti v prvih majhnih dimenzijah, nato pa po pridobitvi določenih veščin izvedemo veliko ploščo in jo obesite na otroško posteljico. Ta topla domača preproga bo otroka segrela čustveno in fizično.

Nazaj na vsebino

Škatle, omarice in police

Okrasite vrtec z lastnimi rokami: ideje

Notranjost omare v vrtcu.

Zelo koristno je, da okrasite vrtec, tako da naredite zanimive škatle za igrače. Ob običajnem kartonskem škatlu iz hipermarketa in lepilnem papirju z dekorativnim zavitijskim papirjem lahko dobite koristno stvar, ki bo postala pravi okras notranjosti. Polje lahko lepljate ne samo s papirjem, temveč tudi s kosi tkanine, ki razkrijejo podrobnosti ploskve iz večbarvnih ostankov. Pokažite svojo domišljijo in čutite izjemen občutek - radost ustvarjalnosti.

Z uporabo čevljev ali drugih gostih škatl lahko lepilo za celotno omarico za igrače in različne malenkosti. Okrasite jih s pisanim papirjem, krpo, dekorativno matiranje, ki se uporablja za okrasitev šopki.

S povezovanjem okrašenih škatel s trakovi ali pletenicami lahko naredite stensko polico za shranjevanje igrač, svinčnikov, ščetk in barv. Ponovili bomo, da lahko vsa ta dela vključujejo otroke in jih morajo vključevati, jim bo dala dodaten razvoj in ustvarila veselo vzdušje v družini.

Nazaj na vsebino

Uporaba venci za okrasitev sobe

S svojimi rokami lahko naredite različne vence - v notranjosti so zelo zanimivi in ​​njihova mobilnost daje občutek mobilnosti prostora. Na primer, lahko izrežete iz materialnih barvnih krogov ali srca, jih navijte na niti in jih obesite na vodoravno prečko. Nastala plošča se lahko postavi na glavo postelje. Za dekle, srca ali cvetje bo ustrezala, in za fant - zobnike, kroži v obliki volana ali kolesa. Fantaziraj, in našli boste veliko zanimivih možnosti.

Garantiranje je mogoče uporabiti kot razstavni prostor za dela mladega umetnika. Vzemite vrv z večbarvnimi žicami, lepo dekorirajte konce vrvi v obliki lokov ali ščetk in obesite na steno. Vsak nov uspešen risalni zatič z ogrinjalom na vrvi, pripomočke in obrt, jim dovolite, da se tam zavzamejo, in dobili boste resnično vernissage otroških del.

Domače dekoracije za otroško sobo ne bi smele biti drage in trpežne, ker majhna oseba raste in njegove potrebe in okusi se zelo hitro spremenijo. Zato je nakit z lastnimi rokami najboljša možnost za okrasitev otroške sobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 80 = 88