Orodje za nameščanje očes in njegove značilnosti

Orodje za nameščanje očes in njegove značilnosti

Če doma izvedete namestitev očesnih očes z lastnimi rokami, je mogoče brez posebnega ročnega orodja namestiti očesce, to je, če obstaja drugo ročno orodje. Če želite to narediti, boste zagotovo potrebovali punch za namestitev teh elementov, kar vam omogoča, da luknje v krožni obliki.

Orodje za nameščanje očes in njegove značilnosti

Namestitev očes doma se izvaja s posebnimi orodji.

Namesto udarca uporabite okroglo kovinsko cev, ki je lahko eno koleno stare antene, kladivo s priročno ročico. Vzame se kroglica iz kovine, vzeta, na primer, iz ležaja ali otrokovega magnetnega oblikovalca.

Kako uporabljati ročno orodje pri namestitvi očes

Najprej morate narediti luknjo in jo prestaviti v njo, tako da spustite klobuk na sprednji strani. Obračanje izdelka, podporni obroč je nameščen na hrbtni strani. Ob kroglici iz kovine, katere premer je nekoliko večji od premera dela očesca, ki ima cilindrično štrlečo obliko, jo je treba postaviti na ta del in jo udariti s kladivom. Tam bo izravnana krogelna krogla in pritrditev bloka.

Orodje za nameščanje očes in njegove značilnosti

Naprava za zapiranje očes: a-matrica b - punch c - bat g - zgornja podložka bata 1 - matrična blazina 2 - vodilni del udarca 3 - udarni del punch 4 potezne vzmeti.

Za maksimalno moč, bi morali malo udariti na zakovico s kladivom, vendar ne bi smeli narediti preveč napora, drugače bo uničil vrsto strojne opreme. Če želite uporabiti to metodo, morate imeti izkušnje z vsemi zgornjimi orodji, ki bodo pravilno izračunali vpliv na žogico.

Pri uporabi improviziranih orodij med namestitvijo se sam proces dela nadaljuje zelo počasi. Hkrati je potrebno veliko dodatnih orodij, ki morajo biti na voljo na kmetiji. Namestite dodatno opremo s posebnimi kleščami, ki omogočajo zravnati zakovičasti valjasti del očesca.

Po izravnavi klešč mora vijak za vijake ostati na sprednji strani izdelka, polna gležnja pa je upognjena na nasprotno stran. Uporabiti ga mora kot oporno obročko, ki je njegova druga polovica. Potrebno je, saj lahko postopek širitve pogosto vodi do porušitve valja, to je njegovih sten. Po tem nastanejo razpoke in ostri robovi, ki lahko poškodujejo material tako, da ga raztrgajo.

Da bi preprečili poškodbe tkanine, je potrebno uporabiti poseben obročni substrat, ki je v stiku z materialom, iz katerega je bil izdelan izdelek. To ne bo omogočilo nastanek razpok, prask ali solz.

Uporaba klešč v postopku namestitve očesnih očal je na voljo vsakomur in ne zahteva dodatne veščine pri delu s tovrstnim ročnim orodjem.

Značilnosti ročnega orodja in načinov uporabe

Izberete lahko najpogostejše vrste orodij, ki vam omogočajo namestitev očes. Izvedite namestitev, lahko uporabite:

Orodje za nameščanje očes in njegove značilnosti

V inštalaterju zobnikov Fiskars so na voljo 3 pripomočki za namestitev očes z različnimi premeri.

 1. Namestitveni program Fiskars.
 2. Orodje za ušesce "4-v-1" ali zložljiv kladiv.
 3. Panchhem za namestitev očes.
 4. Klešče za montažo blokov "Micron" NT-2 (proizvajalčeva družba Gamma).
 5. Monter "Kangaro".
 6. Crawydylom.

Namestitveni program Fiskars vključuje orodja, ki vam omogočajo namestitev premerov različnih premerov v številu treh kosov. Uporabljajo se pri delu z različnimi materiali, katerih gostota je do 400 g, na primer med njimi je mogoče razlikovati med naslednjimi:

 1. Papir.
 2. Plastika.
 3. Tanka koža.
 4. Tanka folija.
 5. Felt.
 6. Karton, itd.

Montažer je nameščen na površini materiala s svojim vrhom, kjer je potrebno, z barvo lila. Poskrbite za posebno preprogo, ki ščiti izdelek pred poškodbami. Pri pritrjevanju konice lila morate dvigniti konico s prosto roko s prosto roko, ki ima sivo barvo, kar vam omogoča, da raztezate vzmet, tako da ga sprostite.

Razteza vzmet ne več kot 5 cm navzgor. Po tem se izdelek položi z obrazom skupaj z očesom, ki mora biti poravnana prav tako z delovno luknjo, ko je izdelek obrnjen navzdol. Potem namestite sivo konico inštalaterja in povlecite konico lila. Če je treba, je treba ponovno opraviti delo.

Orodje za nameščanje očes in njegove značilnosti

Klešče za namestitev blokov so priročne in enostavne za uporabo.

S pomočjo udara za namestitev lahko vstavite preceje s premerom 4-5 mm. Pri pestu je pritrditev pritrdilnih elementov, ki omogočajo luknje. Če želite namestiti očesce, zavrtite pokrovček za punch, privijte šobo za punch in naredite potrebne luknje. Po vrnitvi so šobe potisnjene s kleščami.

Celoten sklop "Micron" klešč NT-2 družbe Gamma vključuje 100 številnih blokov, premer pa 4 mm. Za izdelavo klešč se uporablja močan material. Opremljeni so z ročico anatomske oblike, ravnilo, ki vam omogoča, da določite premer bloka, luknjo za luknjo, ki najprej lomi luknje. Nameščanje očes, samo stisnite ročice klešč. Po istem principu so nameščene Kangaro klešče.

Kot pri namestitvi uporabite kladivo

Orodje za nameščanje očes in njegove značilnosti

Postopek nameščanja očes.

Snemljiv kladivo je orodje za vgradnjo, ki ima več vab. Vijačeni so v drugega, nato pa v sam orodje, ki je obenem precej težek in zato primeren za shranjevanje.

S pomočjo demontažnega kladiva, po potrebi namestite očesce velikosti 6 mm ali več. Med namestitvijo kladivo povzroča veliko hrupa, kar je negativen trenutek pri uporabi, še posebej, če se uporablja pozno zvečer. Pozitiven učinek dela je mogoče doseči z namestitvijo očesca na katerikoli razdalji od roba izdelka.

Najpomembnejša točka v procesu dela je navzočnost trde površine delovnega mesta, saj bo grommet drugače ne bo pravilno nameščen. Uporabite snemljiv kladivo, ki sledi strogo v skladu z navodili:

Orodje za nameščanje očes in njegove značilnosti

Ročno stiskalnico za namestitev očesca se uporablja pri namestitvi očesnih očescev v kožo ali občutek.

 1. Najprej so označena mesta, kjer so nameščeni bloki.
 2. Pri pripravi trdne, ravne površine položite papir ali drug material z oznako na njej.
 3. Po tem se udarna glava položi v pravokotno lego, na njej pa s kladivom nanesemo vrsto kapi.
 4. Po polaganju udarca preverite luknjo.
 5. Če ne obstaja, se s pomočjo kroglaste konice namestitveni program večkrat iztisne ali utripa.
 6. Obrnite izdelek, vstavite očesno luknjo s sprednje strani in jo nato spustite navzdol.

Na zadnji stopnji mora biti trnka inštalaterja vstavljena v nogi očesca, ki je sploščena in se s kladivom dotakne.

Ročno orodje "Impulse" za izdelavo izdelkov z očesci

Orodje za nameščanje očes in njegove značilnosti

Za namestitev očes različnih premerov uporabite različne priloge.

S pomočjo orodja Impulse lahko namestite očala tako doma kot v industrijski proizvodnji. Orodje prebija izdelke za očesce s premerom 10 mm, ki so potrebni za goste tkanine, vključno s ponjavami. Z orodjem Impulse lahko delate na tkaninah velikega formata, če so nameščeni na mizo ali na tla.

Če želite namestiti očesce s tem orodjem, je zelo preprosto, ga lahko držite s priročnim ročajem, ki ga držite v levi roki. Če želite orodje postaviti v delovno stanje, se sprožilni ročaj privije v poseben steblo. Kvaliteta orodja je odvisna od optimalnega položaja sprožilca.

Med namestitvijo lahko sprožilec nastavite s pomočjo nastavitvenega vijaka. Z notranjim šesterokotnikom, integriranim v orodje, lahko preprosto izvedete vse potrebne prilagoditve. Sam nastavitveni vijak je nameščen v navojni luknji sprožilca in ga privijačite.

Orodje je opremljeno z magnetnim kolutom, ki je potrebna za namestitev očesnega dna, katerega obroč mora biti vstavljen v matriko. Nato je treba instrument postaviti pod material. S pomočjo ostrih dvigal lahko z roko premikate z enim udarcem.

Ko uporabljate "Impulse", potegnite ročico za sprožitev s prstom po pravilni namestitvi orodja. Na očesu je treba uporabiti enega ali dva udarca, ki sta tesno stisnjena do materiala, ker se bo blok razširil. Če pride do izkušenj, bo po prvem potezu dosežen pozitiven rezultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 29 = 34