Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

Naprava za odvajanje prhe je pomembna za zagotavljanje udobnega postopka pranja in izogibanje uhajanju vode do tal. Tuš kabine so zaslužno pridobili veliko popularnost, vendar zato, da ne postanejo vir trajnih težav, mora biti njihova povezava pravilno, ob upoštevanju vseh nianse delovanja. Obstaja več možnosti za zagotavljanje pretoka, izziv pa je, da izbere optimalno obliko, ki lahko zanesljivo traja več let.

Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

Narava problema

Odtok za tuš kabino je standardna vodovodna naprava, ki omogoča hitro in popolnoma odstranjevanje vode iz notranjosti kabine, kar je preprosto potrebno za normalen proces pranja. Kdo želi prhati pod tušem, ko so noge stalno v umirjeni, onesnaženi vodi?

Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

Tuš kabina se praviloma konča v tleh s paleto, ki je zasnovana za zbiranje padajoče vode in izključuje njen pretok v tla prostora. Ta element je lahko obrobljen z nizko ali visoko mejo, kar je ovira.

Višja je, bolj verjetno je, da zbrati vso vodo. Vendar pa je prekomerno visoka meja težko preči, zlasti za otroke in starejše. Zaradi tega je treba izbrati optimalno višino pladnja za tuširanje, ob upoštevanju udobnosti vseh družinskih članov.

Odtok v prho je skozi ustrezno luknjo na paleti, in za usmerjanje vode vanj, površina je izdelana s potrebnim nagibom. Načeloma je odtočna luknja lahko nameščena na različnih področjih - v sredini, v kotih ali na robu palete.

Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

Odtočna luknja

Kadar je opremljen sistem za odvajanje odpadne vode, se pojavijo določene zahteve: hiter pretok celotnega odtoka v kanalizacijski sistem, brez stagnacije znotraj palete; izključitev vračanja odpadne vode na paleto; odstranitev neprijetnih vonjav iz kanalizacije. Poleg tega je treba zagotoviti preprosto storitev, vključno z ob pojavu blokad.

V nekaterih primerih (pogosteje v lastnih hišah) ni palete pod tušem. Nato se drenažo izvede neposredno v talne obloge, oseba pa se tušira na rešetki, skozi katero se voda brez akumulacije zlahka odpre v izpustno luknjo. Načelo delovanja sistema je podobno spodnji različici.

Konstruktivni elementi

Na splošno je odtočni sistem za pladenj za prho ali tuš brez palete sestavljen iz naslednjih elementov: naprave za sprejem vode, cevi za odvajanje v kanalizacijo in potrebnih povezovalnih elementov.

Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

Odvodni sistem

Naprava za sprejem odpadne vode je nameščena neposredno na odtočni odprtini in mora zagotoviti, da so izpolnjene naslednje zahteve: tesnjenje spoja, preprečevanje vračanja vode in odstranjevanje vonja. To vlogo je zaupano sifonom z drugačno zasnovo hidravličnih ključavnic.

Da bi se odločili, katera možnost je treba izbrati, je treba razumeti, katere naprave se lahko sploh uporabljajo. Razlikujejo se naslednje osnovne vrste sifonov:

 1. Sifon s steklenicami. Ta vrsta je znana mnogim v podložkah in lupinah, kjer je glavna sorta. Ta konstrukcija se lahko uporablja tudi za obravnavani primer, zlasti za tuš kabino z nizko paleto. V obliki, sifon je podoben steklenici, vratu katere se povezuje odtočna luknja. V spodnjem delu strani je cev, ki se povezuje z cevjo, ki gre v kanalizacijo. Spodnji konec je opremljen z navojnim pokrovčkom, umazanija pa jo lahko odstranite. Glavna prednost te zasnove je enostavnost namestitve in vzdrževanja. Kot pomanjkljivost je opaziti precejšnjo višino naprave, kar povzroči precejšnje dviganje palete kabine.

  Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

  Sifon tipa steklenice

 2. Tip sifonskega kolena (cev). Ta konstrukcija je oblikovana z upognjeno cevjo v obliki črke S ali U. Preprost sifon nastane s S-obliko krivljenja plastične cevi in ​​ga drži v tej obliki s sponami. Glavna prednost je možnost zmanjšanja višine naprave, hkrati pa čiščenje postane bolj zapleteno, kar je še posebej očitno pri uporabi valovitega elementa.

  Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

  Sifon v obliki črke S

 3. Odtočne lestve. Najpogosteje se uporablja za nizke palete ali tuš kabine brez njega. V jedru je cev, ki se konča z mrežico, ki je nameščena na odtočni luknji. Višina takšne naprave ni manjša od 7-8 cm.

  Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

  Drenažna lestev

Kanal se namesti za odvajanje vode iz sprejemne naprave. V standardnih sistemih je najpogosteje poseben, ki je opremljen ob steni kopalnice ali na strani tuš kabine z eno stranjo. Kabine se lahko dokončajo s pripravljenimi kanali, dolgi 1-1,5 m, s položenimi ravnimi in nagnjenimi črtami. Komplet kanala vključuje: pladenj za praznjenje, rešetko in drenažo.

Vrste palet

Glavni element sistema za odvod je pladenj za prhanje. On je tisti, ki zagotavlja zbiranje vseh odpadnih voda in skozi njegovo odtočno luknjo usmerja v kanalizacijo. Izbira tega elementa je v veliki meri odvisna od udobja celotnega postopka pranja.

Tuš pladnji so lahko iz jekla, nerjavnega jekla, litega železa, plastike, keramike in umetnega kamna. Gotovi izdelki imajo zahtevano obliko in zagotavljajo želeni naklon proti izpustni luknji.

Trenutno so najbolj priljubljene akrilne palete - praktično in dovolj močne. Pomanjkljivost je veliko tveganje za praske. Povečati zanesljivost plastike, ojačene s steklenimi vlakni ali ojačitvami kovin.

Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

Akrilna pladenj

Samonosilne palete so izdelane v obliki betonskega estriha z zanesljivo hidroizolacijo. Skodle so oblikovane z vlivanjem betona, opeke ali kamnitih elementov. V proizvodnem procesu je treba nemudoma namestiti drenažni sistem, ki zagotavlja potreben naklon.

Potrebna orodja

Pri nameščanju in priključevanju na kanal za tuširanje bo potrebno orodje in potrošni material. Podnožje je narejeno z ulivanjem betonskega estriha, zato je potrebno pripraviti orodje za pripravo raztopine, betonska dela in hidroizolacijo:

 • gradbeni mešalnik;
 • lopata;
 • dimenzijska kapacitivnost;
 • lopatico;
 • večja;
 • polifunkcionalni;
 • lopatica;
 • nož;
 • škarje.

Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

Orodje za betonske estrihe

Kabina je povezana z uporabo:

 • Bolgari;
 • električni vrtalniki;
 • perforator;
 • Izvijač;
 • brusilni stroj;
 • žice za kovino;
 • naprava za upogibne cevi;
 • izvijači;
 • klešče;
 • podpredsednik;
 • ključi matice, konca, vodovodne instalacije in razveze;
 • Dleto;
 • dleto;
 • kladivo;
 • kiyanki;
 • čopič za čopiče;
 • lopatico.

Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

Orodja za priključitev kabine

Naslednji materiali bodo potrebni za potrošni material:

 • montaža pene;
 • silikonska tesnilna masa;
 • FSM trak;
 • manšete;
 • lasnice.

Nadzor kakovosti in potrebne meritve zagotavljajo nivo zgradbe, merjenje traku, kovinski ruler, kotiček.

Faze namestitve

Od pravilne povezave tuš kabine do kanalizacijskega sistema bo v prihodnosti odvisno njegovo nadaljnje brezpogojno delovanje. Če sestavite kupljeni, popolnoma opremljeni model z lastnimi rokami, strogo upoštevajte priporočila navodila. Vse spoje je treba skrbno zapečatiti s posebnimi tesnilnimi sredstvi na osnovi silikona.

Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

Tesnjenje sklepov

Na prvi stopnji se pripravi osnova za paleto in zagotovi vhod v kanalizacijski dvižnik. Najbolje je, da se iz kopalne kadi pripravi kanalizirana kanalizacija, ki ima ustrezno pristranskost za zagotovitev pretoka.

Če je tuš nameščen na popolnoma nepripravljenem mestu, se delo začne z vgradnjo črpalke v kanalizacijski kanal s pipo na prho, raven namestitve pa mora biti pod talno površino.

Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

Nadalje je v podnožju kabine nameščen poseben odtočni kanal ali cev, ki povezuje odtočno odprtino palete z odtekom kanalizacijskega čepa.

Pri polaganju mora biti za pretok tekočine predviden ustrezen naklon. Za sifon se v betonskem estrihu osnove želene velikosti oblikuje utor. Pomembno je, da se višina sifona pravilno izračuna, ob upoštevanju možne nastavitve višine nog na paleti.

Neposredna povezava tuš kabine s kanalizacijo se izvede v tem vrstnem redu:

 1. Sifon se zbira v skladu z navodili.
 2. Pladenj za prho se obrne, sifon je v sestavljenem stanju pritrjen na drenažni luknji. Gumijasto tesnilo je nameščeno na mestu spoja.
 3. S prilagoditvijo višine stopal je paleta izravnana. Mesto mora biti postavljeno strogo vodoravno.
 4. Odvodna gibka cev, ki se razteza od sifona, je priključena na izpustni sistem (vod ali cev). Spoj je varno zatesnjen s silikonsko tesnilno maso.

Pravilni sistem za izpiranje enote tuša

Tuš postaja vse bolj priljubljen in ga veliko ljudi želi imeti v svojem stanovanju. Montaža je mogoče v celoti izvesti z lastnimi rokami, upoštevajoč zahteve navodil in priporočil strokovnjakov. Pravilna in kakovostna montaža odtočnega sistema zagotavlja dolgo in udobno delovanje prhe.

Video navodila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

38 − 33 =