Prostornina litega železa v litrih

Prostornina litega železa v litrih

Bath je bistveni del sodobnega stanovanja ali hiše. V zadnjih desetletjih so proizvajalci razširili obseg tega izdelka ne samo v kakovosti in velikosti, ampak tudi v uporabljenih materialih. Ampak, kot kaže čas, priljubljenost litega železa med kupci ostaja na isti višini.

Prostornina litega železa v litrih

Velika prednost litega železa je njena moč in vzdržljivost.

Pri proizvodnji te opreme proizvajalci strogo upoštevajo zahteve GOST-a, hkrati pa uvajajo modne predloge za oblikovanje, ki ustrezajo potrebam kupcev.

Kopeli iz litega železa so časovno preizkušeni, tako da mnogi potrošniki raje uporabljajo to vrsto sanitarne opreme iz tega materiala.

Hkrati mnogi ljudje, ki izberejo kopalno opremo, ne vodijo po velikosti kopalnice, temveč po količini.

Običajno je kapaciteta posode iz litega železa 100-120 litrov, takšne mere veljajo za optimalne za stanovanja srednjega razreda. Zato se s pojavom na potrošniškem trgu sanitarne opreme iz drugih materialov proizvodnja kopalnic iz litega železa ni zmanjšala, ampak se je povečala. Pomanjkljivost je ena - teža enega takšnega vsebnika doseže 140 kg.

Prednosti kopeli iz litega železa

Prostornina litega železa v litrih

Dimenzije litega železa.

  • trdnost in trajnost;
  • dobro ogreti in ohrani potrebno temperaturo za dolgo časa;
  • Pri zaposlovanju vode v posodi iz litega železa ni nepotrebnega hrupa.

Značilno je, da proizvajalci proizvajajo kadi iz litega železa pravokotne, ker taka zapleteni modeli trdi, da bi kakšno drugo obliko. Čeprav lahko potrošniški trg po želji najde te izdelke iz iste kovine in drugih oblik. Volumen litrov litega železa v litrih je odvisen posebej od vsakega modela izdelka. Standardni modeli so dolge 150, 160, 170 in 180 cm, širina 650, 700 in 750 cm, vendar v gradbenem trgu med predlaganimi sanitarnih izdelkov najdete nestandardnih modelov velikosti. - 1200-2000 mm v dolžino.

Nekateri kupci se odločijo za kopanje, ne osredotočajo se na dimenzije, ampak na zmogljivost. To pomeni, da so predvsem zanima koliko vode v litrih ima določen model. To ima svojo logiko. Konec koncev, danes ima skoraj vsaka hiša ali stanovanje nameščene vodomere. Da bi jasno razumeli, koliko vode bo porabljena za vodne postopke, se izračuna prostornina zmogljivosti. Ob poznavanju prostornine rezervoarja bo vsak lastnik že pripravljen za določene mesečne stroške in morda tudi prihranek pri stroških vode.

Izračun volumna kopeli iz litega železa

Prostornina litega železa v litrih

Možne velikosti litega železa.

Izračunajte volumen kopeli iz litega železa na dva načina:

  1. Z vedro napolnite rezervoar z vodo, pri tem upoštevajte število vedra. Preostanek je mogoče meriti z litrom. Nato naredite preprost aritmetični dodatek. Vendar je ta metoda predolga in primerna za že nameščeno litino.
  2. Druga možnost je hitrejša in ne tako zahtevna. Za izračun prostornine litega železa je potrebna le dimenzija posode.

Dolžina je na primer 150 cm, širina 65 cm in višina 50 cm. Kot je znano, 1 liter vode ustreza 1 dm3, to je 1 liter = 10 × 10 × 10. S pomočjo teh podatkov lahko nadomestite svoje kazalnike. Rezultat je naslednji: 15 x 6,5 x 5 = 487,5 dm³ (l). Na ta način, če poznate natančne dimenzije, ne da bi upoštevali noge in okvirje, lahko izračunate zmogljivost katere koli posode.

Ta izračun obsega je primeren tudi za nestandardne oblike, na primer okrogle ali ovalne kopeli. Toda v tem primeru je potrebno vedeti, kakšna je zmogljivost okroglega ali ovalnega posoda iz litega železa. To pomeni, da se najprej površina izračuna po že znani formuli, nato pa dobljeno vrednost pomnožimo z višino ali globino posode.

Na primer, dolžina enega kroga semiaxis kopeli je 50 cm, druga dolžina - 60 cm, višina - 40 cm območje leži na naslednji formuli :. 3,14 x 50 x 60 = 9420 Dobljeno število se pomnoži z višino: 9420 x 40 = 376.800 cm3. Če se ta številka pretvori v litre, je kapaciteta okroglega litega železa 376,8 litra. S pomočjo te formule lahko izračunate volumen vsakega rezervoarja, tudi bazena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 7 = 1