Remont balkona s svojimi rokami v panelni hiši: pravilna priporočila

Pri gradnji novih panelnih hiš so balkoni v njih izdelani v skladu s standardnimi predlogami in najpogosteje nimajo posebne privlačnosti. Razlikujejo se po številnih oblikovnih značilnostih, pomanjkanju dekorativne zaključne obdelave, nekateri med njimi niso niti glazirani. Za te in druge osebne razloge je vredno razmisliti o možnostih rekonstrukcije balkonske sobe. Če so cene za izvedbo inštalacijskega dela strokovnjakov predragi, potem lahko preprosto opravite popravila sami.

Remont balkona s svojimi rokami v panelni hiši: pravilna priporočila

Standardni balkon hiše

Ocenjevanje stanja balkona v panelni hiši

Z velikim popravilom lože bomo z lastnimi rokami preučili z uporabo panelnih hiš tipa P 44. Platforme imajo značilnosti okostja s standardnih balkonov, videz pa spominja na obliko cikcak. Pravi pristop k rekonstrukciji balkona bo znatno povečal prosti prostor. Tu lahko preprosto postavite garderobo, mizo s stoli in, če je potrebno, lahko organizirate osebno omarico.

Nosilnost balkonskih konstrukcij v panelnih hišah je znana po svoji dolgi življenjski dobi. Gradbeni materiali, ki se ukvarjajo z gradnjo, so redko kakovostni. V panelni hiši tipa P 44 je potrebno popraviti notranje in zunanje obloge.

Remont balkona s svojimi rokami v panelni hiši: pravilna priporočila

Obnovljeni balkon - prijeten kotiček v apartmaju

Zunanja površina

Potreba po zunanji obdelavi balkona za hiše tipa P 44 ni redka. Obstajajo številna osnovna pravila za izbiro materialov za zunanjo dekoracijo:

 • Dovoljeni so samo visokokakovostni materiali s trajnostjo in dolgo življenjsko dobo.
 • Material za zunanjo obdelavo moramo dobro prenašati z vplivi atmosfere in padavinami.
 • Ugodna cena.
 • Enostavna namestitev z lastnimi rokami.

Remont balkona s svojimi rokami v panelni hiši: pravilna priporočila

Zunanji zaključek balkona z valovito ploščo

Najbolj primerna za zgoraj navedena merila so:

 • Kovinski profil.
 • Obloga.
 • Stranišče.

Vgradnja balkonske linije s stransko prevleko

Za popravilo z lastnimi rokami je PVC stranišče (vinil) idealno. Material je lahek, visoka trdnost in zanesljivost, enostavna namestitev. Ta material dobro izgleda na balkonih v hiši tipa P 44. Pred začetkom dela je potrebno pripraviti:

 1. Vinil stranski tloris (število kvadratnih metrov se določi iz prostornine območja plašča + 15-20% se doda za dodatno obrezovanje).
 2. Leseni žarek 40x40mm za vgradnjo lamel (dolžina je odvisna od oboda spodnjega dela balkona).
 3. Zagonske letve, nameščene v spodnjem delu konstrukcije (število je odvisno od dolžine žarka v zabojniku).
 4. Zunanji vogali za skrivanje vogalnih sklepov tiru.
 5. Pritrdilni elementi (sidra z mozniki, samorezni vijaki).
 6. Okenci pod okensko polico.
 7. Montažna orodja: bolgarski z diski za kovine in les, puncher z vrsto lopat in preverjen, raven, izvijač s priponkami, izvijači, kladiva.

Remont balkona s svojimi rokami v panelni hiši: pravilna priporočila

Straniščna instalacija zunaj balkona

Ovijanje se začne z namestitvijo lesene zabojčke. V hišah tipa P 44 od 9 do 16 nadstropij, tako visoke nadmorske višine delajo z lastnimi rokami za dosego strogega upoštevanja vseh varnostnih pravil.

Pomembno! Če je stranišče predvideno namestiti v pokončnem položaju, je zaboj vodoravno nameščen in obratno!

Da bi to naredili, na vogalih balkona s pomočjo sidrnih vijakov pritrdite stojala iz lesenega žarka. Matice bodo pomagale popraviti zaboj iz notranjosti bolje. Potem so horizontalne palice nameščene vzdolž zgornje in spodnje stranice konstrukcije. Zdaj lahko postavite navpične police za zaboj.

Na zadnji stopnji popravila, pritrjevanje stranskega tira na leseno strukturo. Na vogalih zabojčke so priviti posebni zunanji vogali, v katerih se bodo konci izdelka končali.

Remont balkona s svojimi rokami v panelni hiši: pravilna priporočila

Balkonsko hišno stranišče

Namestitev vinskega tlaka z lastnimi rokami se začne z začetne plošče, ki se pritrdi na spodnjo leseno letev s pomočjo samoreznih vijakov. Zdaj je vsaka naslednja vrstica vstavljena v prejšnjo in določena. Najvišji spanec ni nameščen, namesto tega pa bo pod okensko polico. Pri privijanju vijakov za samoprezanje je pomembno, da se kot reža pusti 0,5-1 mm, kar ne bo omogočilo deformacije tlaka pri toplotnem raztezanju.

Notranji zaključek

Po končanem delu na prostem je treba balkonu dati prostor, toplino in eleganten videz. Za to uporabite naslednje materiale: PVC plošče, plastične obloge ali mavčne plošče. Najlažje namestite z lastnimi rokami so PVC plošče.

Remont balkona s svojimi rokami v panelni hiši: pravilna priporočila

Stene balkona so obložene s plastičnimi ploščami

Obloge sten in stropa s PVC ploščami

Pred začetkom dela je treba pripraviti naslednje materiale:

 1. Leseni žarek 20x20 za postavitev lamel (število kvadratnih metrov se izračuna iz območja prostorov).
 2. Polyfoam ali foam folija za izolacijo sten in stropa.
 3. PVC plošče: profil v obliki črke U, profil H, profil F (širina 0,250, 0,3, 0,5 m, dolžina: 5,9, 2,95 in 2,6 m). Če želite natančno določiti število delov za popravila, izmerite obseg prostora in delite z izbrano širino plošče.
 4. Montaža pene.
 5. Samozaporni vijaki s stiskalnico in drevesom.
 6. Orodje: perforator z zmagovalnimi vrtalniki, bolgarski z diski za kovine in les, izvijači, kladiva, izvijač.

Remont balkona s svojimi rokami v panelni hiši: pravilna priporočila

Namestitev drsne plošče za balkonsko ploščo s plastičnimi ploščami

Prva stvar je namestitev lesenega zabojnika na princip zunanjega dekoriranja s pomočjo vinilnega tiru z vodoravno razporeditvijo vodil. V prostorih med okvirjem vstavite pločevinke, pritrdite jih z mozniki. Nato je v kotu balkona postavljen začetni vogalni panel, kjer je najtežje delovati.

Vsaka kasnejša plošča se vstavi v prejšnjo z uporabo posebnih rež. Uporabite F-profil, da obiščete vogale balkona. Na mestih, kjer je stena s stropom spojena, namestimo stropne drsne plošče. Profil za utišanje je nameščen na koncu dela.

Vgradnja tal

Če želite izbrati možnost tla, morate začeti z razpoložljivimi orodji in materiali. Najlažji način namestitve tla s svojimi rokami v hišah tipa P 44 je tipična višina in segrevanje. Za to je potrebno pripraviti:

 • Izvijač.
 • Bolgarščina z diskom na leseni ali električni žagini žagi.
 • 80 mm klini.
 • Vezane plošče ali iverne plošče v 20 mm.
 • Leseni tramovi 40x40 mm.
 • Samovrezni vijaki za les.
 • Penasta ali penasta pena debeline 30 mm.
 • Roulette, svinčnik, izvijač, kladiva, raven.

Remont balkona s svojimi rokami v panelni hiši: pravilna priporočila

Vgradnja toplega tal na balkon

Perforator izvrta luknje za pritrditev grobe barve na celotno dolžino prostora. Izmerimo širino balkona (v hišah tipa P 44 je 105 cm) in razrežemo nosilce 40x40 mm v ustrezno velikost minus 1-2 cm. So nameščeni in nameščeni na razdalji 40 cm drug od drugega. Nato izvrtajte skozi luknje in pritrdite moznike 80 mm.

V oblikovanih celicah je plastična pena gosto zapakirana. Poskrbimo, da se ne pojavijo razpoke. Folija je postavljena na vrh. Z uporabo nivoja enakomerno izpostavljamo plasti vezanega lesa. Po potrebi vstavite še drugo plast pene ali penofol. Zdaj je še vedno barva tla v vaši najljubši barvi. To je popravilo balkonskega dna.

Zasteklitev

Zasteklitev balkona je zadnja faza popravila z lastnimi rokami. V domovih, kot je P 44, je najprimernejša možnost namestitev oken z dvojno zasteklitvijo. Okence morate naročiti pri pooblaščenem proizvajalcu. Najprej je treba opraviti meritve. Če želite to narediti, odstranite stare okvirje oken do podnožja parapetov in zgornjega stropa. Zdaj merite razdaljo med stenami in od parapetov do stropa. Po prejetih tehničnih podatkih izdelujemo okna.

Za samooskrbo s kovinskimi plastičnimi okni boste potrebovali:

 • Pripravljeni okvirji z dvojnimi stekli.
 • Vrtalni ali perforator s svedri 150 mm.
 • Samoprezni vijaki s plastičnimi mozniki.
 • Izvijač.
 • Montaža pene.
 • Ruleta, raven, izvijači.

Remont balkona s svojimi rokami v panelni hiši: pravilna priporočila

Montaža plastičnih oken na balkonu

Torej, pred namestitvijo oken, odstranite okno z dvojno zasteklitvijo iz okvirjev. Okvirji se vstavijo v okenski odprtini, kjer so označene točke prihodnjih lukenj. V izvrtanih luknjah vstavimo plastične moznike. Nato pritrdite okvir s pomočjo samoreznih vijakov, privijte jih v moznike. Vse razpoke so napolnjene s peno. Po namestitvi oken z dvojno zasteklitvijo jih pritrdite s plastičnim trakom. Priklopimo zavihke.