Sami zavese: izdelava bar in okrasnih elementov

Sami zavese: izdelava bar in okrasnih elementov

Tradicionalno, za dekoracijo oken v naših stanovanjih uporabljamo žaluzije ali zavese, ki so prišli iz tkanine. Včasih pa se ta odločitev lahko zdi dolgočasna in nezanimiva. Nato lahko pomagajo nestandardne vrste zaves. Na primer, tako imenovane zavese zavese. V notranjost bodo prinesli občutek lahkotnosti in zračnosti. Poleg tega bodo takšne originalne draperije okrasile okno, omogočale dostop do sončne svetlobe in zraka.

Sami zavese: izdelava bar in okrasnih elementov

Zavese iz biserov bodo čudovit okras oken v spalnici.

Za podobno vrsto zaves je lahko dobesedno iz priročnega gradiva. V sodobnih trgovinah lahko najdete zavese, zbrane iz vinske trte, brezovega lubja ali tanke lesene kocke. Ampak to je veliko bolj zanimivo, da si oblačite. Poleg tega lahko svoje otroke privabite na delo. Praviloma te dejavnosti skupaj z očetom in materjo dojemajo kot zabavna igra. Zavesa na koncu bo mnogo bolj prijetna in "doma".

Vrste zaves za različne prostore

Sami zavese: izdelava bar in okrasnih elementov

S pomočjo zaves iz kroglic lahko okrasite ne samo okna, ampak tudi vrata, in po želji lahko vizualno ponovno ustvarijo manjkajočo steno.

Takšne zavese se trenutno uporabljajo ne samo za dekoracijo oken. Lahko zamenjajo vrata, se okrasijo z odprtino ali služijo kot zaslona, ​​kjer se prostor zaokroži. Različne materiale, iz katerih lahko zberete zavese, jim omogoča, da se "prilegajo" v katero koli notranjost. Poleg tega je mogoče te zavese zlahka odstraniti ali obesiti v primeru potrebe drugje.

Ponavadi se za izdelavo teh zaves, kroglic, kroglic in lesa uporabljajo. Ampak, če želite, lahko vzamete nestandardne materiale. Na primer stare stare zgoščenke, kovinske verige, papirni posnetki. Takšne zavese bodo služile kot dekoracija za prostor, izdelan v slogu hi-tech. Najstnik bo cenil podoben dekor oken veliko višji od klasičnih draperije.

S pomočjo zaves, lahko dodate barve v sobo in dodate veselo, nenavaden element na svojo zasnovo. Če želite to narediti, uporabite svetle velike kroglice, bugle, različne curly obeske. Če želite okrasiti okno ali narediti zaslon v kopalnici, lahko zberete zavese v morskem slogu. Če želite to narediti, uporabite konvencionalno bombažno vrv, vezano na fantazijske vozle.

Mnoge gospodinje še vedno ne cenijo vseh prednosti takšne zavese samo zaradi hrupa, ki ga povzroča "viscule", ki se med seboj trčijo. Toda ta problem se enostavno reši, če izdelate zavese mehkih materialov. Na primer, kroglice lahko enostavno zamenjate s kroglicami iz pene. Ali pa zavijete zavese v tehniki macrame. Zlasti zanimive so zavese, izdelane iz navoja za pletenje. Uporabite lahko travo, debelo alpako ali mohair.

Ni nujno, da se zavese okrasijo z "viskozo" v celoti. Lahko zavijete zavese iz gostega tkanine. Okno bo zaprlo za ½ ali 1/3 višine. Elegantni elementi in izvirni okraski bodo zaprli odprtino do okenske police ali nadstropja.

Materiali za izdelavo zaves je mogoče kupiti v trgovinah, ki prodajajo šivalne dodatke. Izbira kroglic, obeskov in drugih okrasnih elementov je ogromna. In končni izgled zaves bo odvisen samo od vašega okusa in domišljije.

Izdelava žaluzij

Ne glede na vrsto zavese, ki jo izberete, morate najprej narediti vrstico, na kateri bodo elementi pritrjeni. Preden ga začnete izdelovati, morate razmišljati o tem, kako bo pritrjen na vrhu okna ali nad nadstreškom vrat.

Najlažji način popraviti palico z vijaki ali nohti za samoprezanje. Nato je treba v predalu zagotoviti ustrezne luknje. Če ta metoda fiksiranja ne deluje za vas, lahko kupite poseben lepilni trak, ki ga lahko najdete v trgovinah, ki prodajajo blago za popravilo. V ekstremnih primerih je dovoljeno uporabiti običajen dvostranski skotechni trak.

Sami zavese: izdelava bar in okrasnih elementov

Metode pritrditve venca za zavese.

Če je zasnova zavese dovolj enostavna, uporabite trak Velcro (Velcro). Ena stran (s kavlji) je pritrjena na steno z lepilom ali majhnimi čepi. In drugi (fleece) je na napačni strani palice.

Da bi rake izgledalo kot notranja dekoracija, mora biti ustrezno okrašena. Lahko uporabite akrilne barve, lak za pohištvo, madež ali laminiran lepilni papir. Kot fiksirna tirnica primerna dekorativna obloga, prodaja v trgovinah pohištveni pribor. In nekateri mojstri priporočajo uporabo dovolj širokega in močnega stropa iz polistirena.

Proizvodnja lesenih trakov

Najlažji način, kako narediti rake iz obrezovanja vezanega lesa ali iverne plošče. Toda ne uporabljajte prevelike liste, sicer lahko celotna struktura postane pretežka. Potrebovali boste naslednja orodja:

Sami zavese: izdelava bar in okrasnih elementov

Postavitev zavese.

  • žaga ali električne žage;
  • Vaja in komplet tankih vrtalnikov za obdelavo lesa;
  • komplet brusnih papirjev različnih stopenj granularnosti;
  • mizarski nož.

Dolžina traku je odvisna od dolžine okna ali vratca, kot tudi širine zavese. Višina običajno ne presega 10-15 cm.

Vrtnico obdelujte po dimenzijah, ki jih potrebujete. Odstranite vogale od vogalov. Za to se običajno uporablja ravnina, vendar lahko storite s konvencionalnim nožem. Uporaba grobega zrna, okrog robov. Z označitvijo lukenj za pritrditev elementov zavese. Razdalja med njimi je odvisna od števila "vises", ki jih boste storili.

Nato previdno očistite palico in odstranite vse nepravilnosti in bruše. Po želji lahko priponko okrasimo z rezbarijo ali žganjem. Odstranite površino in uporabite dekorativni premaz. Šele ko se rak popolnoma posuši, pritrdite pritrdilne elemente na napačno stran. Po tem lahko nadaljujete z montažo samih zaves.

Izdelava zaves iz kroglic, kroglic ali steklenih kroglic

Preden začnete z montažo "visyulek", izberite material, ki bo podlaga za določitev elementov. Za to se običajno uporablja debela nit (npr. Čevelj) ali ribolovna linija. Slednja možnost je boljša, saj je ribolovna linija praktično nevidna. V tem primeru se kroglice dobesedno "dvignejo" v zraku.

Če so okrasni elementi dovolj veliki, lahko uporabite dekorativno vez, trak ali vrv.

Ampak ne pozabite, da lahko zavesa dobi malo grobe oblike. V vsakem primeru pa boste potrebovali naslednje materiale in orodja:

Sami zavese: izdelava bar in okrasnih elementov

Vrste zaves iz kroglic.

  • škarje;
  • velika igla za vrvice;
  • parafinsko svečo (jo je treba mazati z navojem, tako da jo lahko lažje preide skozi kroglice, po potrebi pa se lahko odstranijo pritrdilna vozlišča);
  • elementi za pritrditev koncev "visyulek" (kot se lahko uporabljajo dekorativni ščetki ali "zamaški" za oblačilne vezi);
  • preprost svinčnik, merilni trak za prilagajanje, zatiči s svetlo glavo za oznake;
  • shema vaše prihodnje zavese za tuširanje.

Slednji je potreben, če želite, da se reproducira na zavesi neke risbe. Ampak potem morate upoštevati, da se niti kroglic ali kroglic nahajajo med seboj dovolj blizu. V tem primeru je bolje, da jih pritrdite na pritrdilno ploščo, ne pa v luknje, vendar z nosilcem. To vam bo pomagalo pri spajkanju pohištva.

Diagram risbe je sestavljen na enak način kot pri raztegovanju šivov. Vsebovati mora kvadratke 10 * 10 celic. Vsaka celica ustreza barvi določene barve. Sama zavesa je sestavljena v navpičnih ali vodoravnih vrsticah. Kot diagram lahko pripravite risbo za vezenje. Ampak ne izberite preveč zapletene slike. Za neizkušene mojstre, to ne bo enostavno ponoviti.

Sestavljanje elementov zaves

Izmerite nit ali linijo, ki jo potrebujete. Njena velikost mora biti enaka višini končne zavese, pomnoženo s 2,5-krat. Takšen stalež je treba pustiti na vozliču. Toda zapomnite si, da se lahko navoj vedno po potrebi podaljša z vezanjem manjkajočega kosa in skrivanjem vozla znotraj noge. Primerneje je uporabiti nit z visoko vsebnostjo sintetičnih vlaken ali črto. V tem primeru se lahko vsi pritrdilni elementi zlahka spojejo z navadnim vžigalnikom. Potem vaši vozli nikoli ne bodo odvezali. Bodite previdni! Ne škodujte sebi in ne poškodujte dekorativnih elementov.

Sami zavese: izdelava bar in okrasnih elementov

Različica žrebčkov na liniji.

Če želite zbrati zavese v vodoravnih vrsticah, je treba navoje za vse "visyulek" takoj pritrditi na pritrdilno palico. Toda ta metoda v delu ni zelo priročna, saj se bodo niti zamenjale med seboj. Zato je bolj smiselno, da se sestavite navpično.

Vsako žlico je treba določiti z vozelom od zgoraj in spodaj. Tudi če boste ustvarili precej gosto platno, je treba elemente še vedno ločiti z vozlišči. V nasprotnem primeru bodo kroglice zdrsnile na spodnji konec navoja. In če jih boste preveč pritegnili, se bo celotna zavesa izkazala kot nefleksibilna in "viskula" se lahko deformira in zasuka.

Pritrdite zgornji konec navoja na drogu in spodnji del igle v očesu. Približno 1 cm od roba traku poveže prvi vozel. Navoj nit skozi nogo, tako da je blizu vozla. Znova spustite vozel. Če so okrasni elementi dlje od 1,5 cm drug od drugega, preden pritrdite naslednjo kroglico, pritrdite še en vozel. V nasprotnem primeru lahko elemente ločijo le 1 vozlišče.

Na enak način zberemo celotno nit, nenehno preverjamo vezje. Bolj razumno je, da na naležnih elementih opazimo nanešene elemente, tako da izbrišemo ustrezne celice. To vam bo omogočilo, da med postopkom gradnje ne boste zmedeni. Končano nit odložite od spodaj in jo odložite na stran, tako da ne ovira nadaljnjega dela. Na podoben način zberemo vse "obeske" in pritrdimo zavese na oknu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

83 + = 88