Tekoče ozadje: 30 fotografij notranjosti v navadnih stanovanjih

Tekoče ozadje: 30 fotografij notranjosti v navadnih stanovanjih

Tekoče ozadje: 30 fotografij notranjosti v navadnih stanovanjih

Tekoča ozadja - moderen material, ki je zelo priljubljen Danes, trg ponuja velik izbor ozadja vseh vrst. Tekoče ozadje - moderni materiali, ki se uporabljajo za dekorativno oblikovanje površin v različnih vrstah prostorov. Tekoča ozadja: fotografija notranjosti v običajnih apartmajih bo pomagala izbrati možnost, primerna za vsako posamezno sobo in notranjost. Pred popravilom je treba upoštevati barvo ozadja, vzorca in možnosti uporabe. Pomembno je upoštevati, v kakšnem slogu bo okrašena soba, kakšen stil bo pripadal pohištvu in kako bo postavljen.

Prednosti tekoče ozadja v notranjosti: fotografija

Nekateri ne vedo, kako se tekoče mešanice razlikujejo od dekorativnih ometov, ki se uporabljajo tudi za dodelavo površin. Mnogi se zmotijo, da se tekoče mešanice lahko štejejo za vrsto ometa. So precej mešanica ometa in ozadje iz papirja.

Ko se odločate za izbiro in prilepite tekoče ozadje, je pomembno, da se posvetite načinu nanašanja na površino - radikalno se razlikuje od uporabe dekorativnih zmesi.

Tekoče ozadje je izdelano iz celuloznih vlaken, ki so zlepljene skupaj. Tekoče ozadje lahko vključuje različne reliefne oblike dekoracije, na primer ostružke ali impregnacije barvil. Omeniti velja, da so takšne ozadje okolju prijazne, ne škodijo zdravju živih bitij in planeta, na splošno.

Tekoče ozadje: 30 fotografij notranjosti v navadnih stanovanjih

Tekoča ozadja imajo številne prednosti

Prednosti tekočih pripravkov:

 • Fina maska ​​majhne razpoke in luknje na steni površine. Pomembno je opozoriti, da če je stena močno poškodovana, ne bo delovala brez predhodnega ometanja.
 • Lahko jih enostavno uporabite z lastnimi rokami, poškodovane površine ozadja lahko posodobite v katerem koli primernem času, če je dovolj materiala.
 • Sestava ozadja vključuje izključno naravne sestavine. Ko temperatura pade, ne oddajajo strupenih snovi, ne prispevajo pa k nastanku gliv in plesni.
 • Stene, končane s tekočimi tapetami, se ne mokrajo, dobro prehajajo zrak, kar omogoča ozadje »dihati«.
 • Material varuje pred nepotrebnimi zvoki in mrazom.
 • Ozadje je enostavno očistiti s sesalnikom ali suho krpo, ki omogoča redno odstranjevanje prahu s površine sten.

Seveda imajo tekoče formulacije svoje pomanjkljivosti. Na primer, niso odporne na vlago. Zato je v prostorih z visoko vlažnostjo strogo prepovedano uporabljati take materiale za zaključevanje sten. Ozadja, ki so se pred kratkim pojavila na gradbenem trgu, zato njihova vrednost ostaja precej visoka.

Samopriprava tekočih ozadij v apartmaju: fotografija korak za korakom

Mnogi ljudje všeč učinek dekoriranja sten, ki jih je mogoče doseči z uporabo tekočih mešanic na njih. Tekoče spojine so narejene iz majhnih kosov papirja ali lesonitne plošče, ki jih lepimo z lepilom. Takšna ozadja so draga, zato si vsi ne morejo privoščiti takega nakupa.

Na internetu lahko najdete več načinov, s katerimi si lahko zagotovite, da lahko tekoče mešanice naredijo sami.

Treba je omeniti, da bo priprava ozadij traja zelo dolgo. Za oblikovanje velikih površin je ta metoda komaj primerna in bo primerna. Če pa je izbira padla na samostojno proizvodnjo, je pomembno, da strogo upoštevate navodila, sicer ozadje ne sme pokrivati ​​niti sten.

Tekoče ozadje: 30 fotografij notranjosti v navadnih stanovanjih

Priprava tekoče ozadja traja veliko časa

Navodila za samostojno pripravo ozadja:

 • Mlet papir velikosti. Manjši so kosi, bolje. Papir je lahko čist ali umazan. Srednji kos papirja lahko doseže tri do štiri centimetre.
 • Uničeni papir je treba vliti z vodo, tako da jo pokrije. Pomembno je, da voda ni preveč, sicer se ozadje izkaže za preveč tekoče in neprimerno za uporabo. Papir v vodi je ostal nekaj ur.
 • Mešanico je treba temeljito pomešati z mešalcem v gradbeništvu. V zmes dodamo lepilo, sadre in barve. Njihovo število se izračuna na podlagi števila rezanih listov - na eni listi je treba dodati eno žlico sadre in 5 ml PVA. Raztopino lahko okrasimo z različnimi dekorativnimi elementi: iskri, lesni ostružki.

Dokončanje tekočih sestavkov samopripravljanja se ne razlikuje od uporabe kupljenih ozadij. Sestava se nanese na stene z lopatico. Po nanosu mora biti čas, da se ozadje izsuši.

Oblikovanje in tehnologija uporabe tekoče ozadje

Priprava mešanice ni težavna, ker so navodila v vsakem paketu. Včasih pri dekoriranju sten s tekočimi mešanicami lahko pride do pomanjkljivosti, ki pokvari estetski videz sten. Pomembno je, da pesnik ve, kako uporabljati ozadje, kakšna orodja naj to naredijo bolje.

Suho mešanico je treba strogo razredčiti v skladu z navodili - ponavadi po vzreji je treba dati pol dneva za pripravo.

Pomembno je, da prevzamete odgovornost za pripravo sestave, da bi spremljali doslednost njegove skladnosti. Po infundiranju zmesi je treba dobro zmešati. Prvič, ko lahko sestavite mešanico z gradbenim mešalcem, vendar je vsa nadaljnja mešanja najbolje izvedena ročno.

Tekoče ozadje: 30 fotografij notranjosti v navadnih stanovanjih

Pazljivo nanašajte tekoče ozadje, da ne prekinete njihove teksture

Kako uporabljati tekoče mešanice:

 • Uporaba materiala se ponavadi opravi z lopatico, premiki morajo biti enakomerni, z zmernim pritiskom.
 • Pomembno je, da se ozadje lepo uporablja, da ne bi prekinili njihove teksture.
 • Pritisk na površino mora biti zadosten, da se ozadje po sušenju ne znebi sten.
 • Potrebno je, da je pokritje ene stene izdelano iz materiala, ki ga pripravi ena serija.

Po nanosu ozadja morajo stene dobro posušiti 2-3 dni. Zmanjša vlažnost v prostoru, hitreje se bo površina izsušila. Težko je uporabiti ozadje s sliko, ker morate za to najprej uporabiti risbo s svinčnikom.

Vrste tekočih ozadij za stene: fotografije in ideje

Variante dekoracije sten z ozadjem so lahko različne. Dekor ni odvisen samo od barve materiala, ampak tudi od njegove kakovosti in sestave. Dokončanje se lahko opravi v različnih tekočih sestavah, kar bo neposredno vplivalo na njegov videz.

Najbolj dostopna vrsta tekočih pripravkov je mešanica na osnovi celuloze. Take ozadja imajo številne pomanjkljivosti, vendar so poceni.

Treba je omeniti, da ozadje na osnovi celuloznih vlaken hitro poslabša, izgubi videz. Če soba gleda na sončni strani, konča ogroža hitra izgorelost. Posebej nedopustna registracija celuloznih ozadij prostorov z visoko vlažnostjo.

Tekoče ozadje: 30 fotografij notranjosti v navadnih stanovanjih

Eden najcenejših vrst tekočih pripravkov je mešanica na osnovi celuloze

Vrste tekočih ozadij:

 • Celuloza;
 • Svila;
 • Svilena celuloza.

Osnova svilene ozadje vključuje svilena vlakna. Material naredijo material bolj vzdržljiv in zanesljiv. Sončni žarki ne morejo škoditi ozadju te vrste, kar bistveno podaljša njihovo življenjsko dobo.

Različice oblikovanja prostorov s tekočimi tapetami

Dizajn tekočih ozadij je primeren za skoraj vse prostore, razen tistih, v katerih je stopnja vlažnosti previsoka. V kopalnici ne postavljajte tapet, ker bodo zelo hitro postali neuporabni. V kuhinji je takšna ozadje neuporabna, ker je povečana raven onesnaženosti.

Na internetu lahko najdete zanimive projektne rešitve za sobe z različnimi velikostmi, geometrijo in funkcionalnim namenom.

Še posebej razkošno in elegantno bo izgledal kot dvorana, okrašena s tapetami svilenih vlaken. Zelo pomembno je, da izberete pravo barvo za ozadje. Zanimivo je videti ozadje z različnimi dekorativnimi impregnacijami.

Tekoče ozadje: 30 fotografij notranjosti v navadnih stanovanjih

Dnevna soba, okrašena s svilenimi vlakni ozadje, izgleda kot nalašč

Možnosti načrtovanja sobe:

 • Dnevna soba. Za to sobo je primerna ozadje z velikimi vlakni. Tekstura bo prostor razkošno.
 • Spalnica. Ozadja z zrnci in žarnicami so idealna za okrasitev prostora za počitek.
 • Otroci. Material vam omogoča, da ponovno ustvarite katero koli sliko. V tem primeru ste lahko sto odstotkov prepričani o varnosti ozadja.

Popravite vsako sobo, ki jo lahko naredite sami. Pomembno je upoštevati, da je delo z ozadje pri ustvarjanju slike ali okrajšave čas bolj zapleteno kot preprosto zaključevanje površine sten ali stropa. Tekoče ozadje vam omogoča, da predstavljate kakršno koli zamisel. Zaradi tega je notranjost edinstvena. Na primer, prostor je mogoče dopolniti z nišo, v kateri lahko shranite različne stvari. In nišo se lahko okrašuje z isto tekočino ozadje.

Notranjost s tekočimi ozadji

Nenavadna ozadja vam omogočajo, da spoznate kakšno fantazijo. Lastniki ne omejujejo pri izbiri barv in vzorcev sten in stropov. Stene lahko okrasijo s muhastimi razvezami in okrašenimi risbami. Izbira barve in teksture materiala je odvisna od celotnega sloga prostora in namena prostora.

Rumena ozadja bodo prinesla veselje in svetlobo v sobo. Njihova prednost je, da ne podtalijo pod vplivom sončne svetlobe, zato se barva ozadij ne spreminja več let.

Ob registraciji prostora v strukturi tekočih sten papirja je mogoče dodati barvila različnih barv, igranje barv. Kreativne barve in njihove kombinacije bodo omogočile, da notranjost okrasite z dolgočasnim in izvirnim. Če so stene okrašene s tekočimi tapetami, je bolje, da jih ne kombinirate s tapetami iz običajnih materialov: papir, vinil, tkanine.

Tekoče ozadje: 30 fotografij notranjosti v navadnih stanovanjih

Na steno lahko okrasite steno z osebnimi željami in okusi

Kako pripraviti sliko iz tekoče ozadje:

 • Pripravite šablono.
 • Svinčnik premakne sliko na steno.
 • Ozadje postavite na steno z lopatico, ne da bi zapustili konture slike.

Po nanosu mora biti površina izravnana tako, da na steni ni nobenih izboklin in gugalnic. Tekoča ozadja povsem zakrijejo napake, če so nepomembne. Popravila lahko storite sami.

Popravilo: tekoče ozadje (video)

Tekoče ozadje - sodoben zaključni material, ki vam omogoča, da okrasite stene tudi sami. Takšne tapete so sestavljene iz celuloznih vlaken, ki so povezana z lepilom. V prodaji so suhi sestavki, ki se pripravijo neposredno pred nanosom na steno. Velik izbor barv omogoča, da oblikujete notranjost v najrazličnejših slogih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 41 = 51