Vezeni vzorci navzkrižnih šivov na škatlah: majhni za otroke, lažji od 50 do 50 za začetnike

Vezeni vzorci navzkrižnih šivov na škatlah: majhni za otroke, lažji od 50 do 50 za začetnike

Zahvaljujoč enostavnemu vzorcu navzkrižnega šivljenja je mogoče ustvariti zelo raznoliko sliko s svojo zgodovino
Tudi v sodobni umetnosti je prostor za večni - šivalni vez po shemah v celici. Zahvaljujoč tehnično pravilno zasnovanim shemam je možno, tudi s kompleksno kompozicijo, pod močjo in začetnikom.

Diagrami vezenja s križcem na celicah: naučimo se razumeti

Brez vezave na križanje ni mogoče razstaviti brez sheme - vzorec, ki se razprostira po majhnih kvadratih. Vsaka celica na diagramu označuje vezeni križ na tkanini.

Postopek poučevanja navzkrižnega šivanja je precej preprost. Od ženska bo potrebovala samo napor, malo časa in potrpljenja.

Zelo pogosto, zaradi udobja in preprostega razumevanja, so kvadrati sheme označeni z različnimi barvami in ikonami.

Vezeni vzorci navzkrižnih šivov na škatlah: majhni za otroke, lažji od 50 do 50 za začetnike

Preden začnete, natančno preučite skladnost številk niti in njihovih ikon, da ne bi prišlo do napake pri vezenju

Torej, bomo podrobneje obravnavali vse:

  1. Shema je razdeljena na velike kvadrate 10 od 10 celic, kar pomaga pri pripravi osnovnega blaga za vezenje, pa tudi pri primerjavi vezenja na platnu z vzorcem na papirju;
  2. Vsi molji imajo številko za svojo mošo, in če obstajajo kvadratki na shemi, ki niso označeni, to pomeni, da na teh mestih ni treba ničesar vezati;
  3.  Da bi vaše slike izgledale harmonično in pravilno nameščene, je treba vezenje strogo začeti s sredine platna.

Za udobnost in pravilnost izračuna je mogoče sredino tkanine označiti s puščicami s svinčnikom ali s posebnim svinčnikom.

Vezenje za šivanje: skice za začetnike

Zaradi preprostih vzorcev navzkrižnih šivov se proizvajajo številne luksuzne slike. Pogosto je križ vezan z rožami, na primer šopke v vazi ali tiste, ki rastejo na travniku.

Najpogosteje pri vezenju s šivom so takšne rože:

  • Roses - to so svetlobe lepe cvetlice, ki simbolizirajo zvestobo, medsebojno ljubezen in polno medsebojno razumevanje moškega in ženske. Zato so njihove slike tako priljubljene pri številnih ženskah. Vezena podoba rože prinaša harmonijo v družinskih odnosih.
  • Popki. Zunaj so precej preproste, vendar so cvetovi videti zelo izvirni in zanimivi. Menijo, da vezenje teh cvetov ščiti pred težavami in napakami. Takšne slike pogosto dopolnjujejo poljsko cvetje: korenike, kokile ali kamilice.
  • Peonies. Ti cvetovi v vezenju s šivovkami izgledajo odlično. Simbolizirajo dobro počutje, ljubezen in veselje.

Vezeni vzorci navzkrižnih šivov na škatlah: majhni za otroke, lažji od 50 do 50 za začetnike

Za vas bo veliko lažje, če začnete z najljubšo in preprosto shemo za vezenje

Barvita tihožitja lahko okrasijo katero koli kuhinjo, cvetje je primerno za dnevno sobo ali spalnico, za rojstvo otroka pa lahko predstavite sliko z angeli.

Pri izbiri skice za vezenje s križem je vredno upoštevati vse elemente na sliki, kar bo pripomoglo k dobremu rezultatu.

Majhni vzorci za navijanje v celice

Primerna so za majhne preproste sheme, ki vam bodo pomagale obvladati umetnost rekonstrukcije slik s celicami. Ne nemudoma opravljajte težkega dela. Potrebno je pridobiti izkušnje. In potem v prihodnosti lahko takšne slike predstavljamo kot izvirno darilo svojim sorodnikom in prijateljem za vsak praznik.

Vezeni vzorci navzkrižnih šivov na škatlah: majhni za otroke, lažji od 50 do 50 za začetnike

Majhne sheme za navzkrižno šivanje so dobre, da lahko hitro zaključite postopek igranja in začnete ustvarjati nove mojstrovine

Posebnosti tehnologije majhnih vezenin:

  1. Majhen križ na tkanini za vezenje bo pripomogel k risbi lepši in učinkovitejši, zato je bolje, da je kletka na tkanini majhna.
  2. Obstajajo sheme z zelo veliko paleto barv. Nekatere ženske verjamejo, da je delo s takimi programi težje in težje, saj včasih potrebujete le nekaj križanj iste barve, morate stalno spreminjati nit. Obstajajo tudi takšne sheme, v katerih je barva manjša, čeprav z njimi izdelki izgledajo nekoliko primitivno. Katera je boljša izbira.
  3. Pri majhni vezavi je pomemben tehnološki trenutek kap. S tem bo vezava oblikovala in jasnost.

Potez je obris konture za vezenje s tanko nitjo niti.

Okvir se naredi na naslednji način: najprej prečkajte konturo v eni smeri skozi šiv, nato v nasprotni smeri napolnite izgubljene šive in iglo spustite v nasprotno luknjo na tkanini. Hod, po potrebi, oblikujejo tudi črte na sliki.

Kako izrezati križ: naučiti se preprostega števnega križa

Do zdaj je že več kot 30 različnih vrst vezenine. Vendar pa je navadna šivanka, ki je še vedno najbolj priljubljena med iglami. To je preprosto in univerzalno, zato se tudi otroci učijo, da se križajo.

Vezeni vzorci navzkrižnih šivov na škatlah: majhni za otroke, lažji od 50 do 50 za začetnike

Ena od možnosti za izvedbo preprostega štetja - vsak križ je v celoti vezan, nato pa naslednji

Običajni križ je sestavljen iz dveh nagnjenih šivov. Iglo morate samo dvigniti skozi luknjo od spodnjega dela platna, postaviti diagonalni šiv na tkanino in skozi iglo skozi nasprotno luknjo prenesti v platno.

Pomembno! Da bi delo izgledalo lepo, je treba križišča na eni strani izrezati s pobočjem.

Moderna vezna vez: sheme na celicah, slike (video)

Ženske, ki prvič sedijo za križno šivanje, lahko na križišču na različnih delih platno naredijo več vrst treninga. To je potrebno za "zapolnitev" roke in pridobivanje samozavesti. Po tem lahko pojdete na "čisto" različico platna in jo drzno ustvarite.