Vrste plastičnih oken (fotografija)

Fotografije
Za razumevanje širokega izbora ponujenih plastičnih profilov in za izbiro najboljšega, se morate seznaniti s klasifikacijo vrst plastičnih oken glede na določene lastnosti.

Vrste plastičnih oken (fotografija)

Moderna plastična okna odlikuje veliko različnih konfiguracij in barvnih možnosti.

To je nemogoče zamisliti novo hišo v gradnji brez plastičnih profilov v različnih različicah, saj so sprejeli svoje trdno mesto na trgu zaradi svojih kakovostnih izdelkov. Te informacije bodo koristne ljudem, ki ne vedo, za kaj so današnja okna, in za lastnike, ki ne izpolnjujejo več zahtev sodobne družbe.

Torej, če se odločite za nakup profila v vašem stanovanju, potem se morate seznaniti s svojimi sortami.

In po svoji izbiri se morate odločiti, preden pokličete vodjo, ki vam bo pomagal pri odločitvi o številu vrat, kamerah in parametrih bodoče pridobitve.

Klasifikacija profilov

Vrste plastičnih oken (fotografija)

Najprimernejša različica trikuspida je dve skrajni odpiralni loputi.

V običajnih apartmajih se uporabljajo naslednje vrste:

 • z enim listom (eno listje);
 • z dvema listoma (bicuspid);
 • s tremi listi (tricuspid).

Če je vrsta profila enojna, se običajno opravi s funkcijo odpiranja. Bivalve lahko izdelamo tudi v dveh različicah (odvisno od želje kupca): odpre se eno listno ali oboje odprto. V tricuspidu so možne naslednje kombinacije: odprta loputa je ena, običajno nameščena na robu; Druga in najprimernejša možnost sta dve ekstremni odpiralni loputi; je mogoče odpreti vsa tri vrata, vendar je to neprimerno. Ne smemo pozabiti, da je manjša odprtina lopute, namestitev boste dobili cenejši (in obratno).

Način odpiranja letakov

Obstajajo naslednje vrste plastike:

Vrste plastičnih oken (fotografija)

Plastika ima lahko različne načine odpiranja: A) Swivel je najpogostejši tip. List se odpre navznoter. B) Zglobovi s krili - vrata se zložijo navznoter. B) Turn-in-nagib okno - ta tip je zelo enostaven za uporabo in omogoča, da se odpre loputo v dveh ravninah, ki zagotavlja večjo načine variabilnost prezračevanja. D) Gluh - to se ne odpre in se praviloma uporablja v blokih, ko je zagotovljen zunanji pristop.

 1. Gluh. To se ne more odpreti in ima praviloma en list. Zaradi poceni je preprostost konstrukcije pri izdelavi in ​​namestitvi te vrste profila razširjena. Gluhi običajno določi v pritličju v apartmajski hiši, zid, ki stoji med balkon in kopalnico, kot tudi majhne odprtine in odpiranja krila nenačelno. Glavna pomanjkljivost te vrste je nezmožnost čiščenja zunaj sobe, medtem ko je v prostoru, zrak zraka.
 2. Z vrtljivo odprtino. Ta vrsta je prav tako preprosta. Njeno bistvo je v tem, da je ena stran pritrjena na tečaje. Če želite odpreti okno, morate samo potegniti ročaj in se odpre z vrtenjem okoli fiksne osi. Odpre se sam, znotraj sobe. To načelo je že poznano, uporabljeno je v vseh starih lesenih oknih. Takšne vrste imajo prednosti pred gluhimi. V tem primeru lahko prideš do zunaj, očistite pred prahom, sedimentom in umazanijo. Še en plus takega profila je, da je prosto prosto prezračevanje prostora.
 3. Z očarljivim načinom odpiranja. Drugo ime za to vrsto je zložljiva plastika. To načelo deluje kot okno, ko se letalo vrti vodoravno (to je glavna razlika od prejšnjega pogleda). Mehanizem nihanja in nagiba profila je zapleten v proizvodnji, vendar je najbolj primeren in priljubljen na trgu plastičnih profilov. Ventili se lahko dvignejo navzgor ali navzdol.
 4. Kombinirana pot. Ta metoda vključuje kombinacijo možnosti nihajoče odprtine profilne lopute in mehanizma nihanja in nagiba. Tako lahko glede na želeni rezultat odprete okno s polnim obratom ali uporabite trans. Za izvedbo te kombinacije proizvajalec nastavi možnost obračanja ročaja v različnih smereh. Torej, če morate odpreti vrtljivi navpični mehanizem, se ročaj obrne na vodoravni položaj in ga sami potegnejo. Da bi zložil okno, je ročaj obrnjen navzgor v navpičnem položaju in rahlo spuščen k sebi.

To je zelo priročno, ko morate prezračiti sobo. Ventil, ki ga tvori reža v nagibnem mehanizmu, služi za dovajanje svežega zraka v majhni količini. Primerna je pozimi ali v hladnem obdobju, ko je odprto okno široko odprto z zamrzovanjem in potreben je svež svež zračni tok. Podobno je v vročem vremenu bolje uporabiti vrtljivi mehanizem za prezračevanje.

Število kamer

Vrste plastičnih oken (fotografija)

Najpreprostejša dvojna stekla so enokomorna. Ti se uspešno prilegajo v notranjost koče. V mestnih pogojih, kjer potrebujete bolj resno zaščito pred hrupom, je priporočljivo izbrati plastično okno z dvojno zasteklitvijo okna, v katerem so 2 - 3 kamere.

Število komore v dvojno zastekljenem oknu določa njegove toplotno izolacijske in hrupno izolacijske lastnosti. Razlikovati:

 • Enokomore. Prisotnost dveh očal, ločenih z eno vrzeljo.
 • Dve komori. Prisotnost treh očal, ločenih z dvema ustreznima vrzema.
 • Tri komore itd.

Večina podjetij, ki zagotavljajo storitve za izbiro in namestitev plastičnih oken, ponujajo omejeno na dve ali tri komore. Čeprav se dvokomorno varuje pred zmrzali v srednjem območju Rusije. Seveda je za hladnejše podnebje na primer v severnih regijah treba namestiti profil z velikim številom komor. Skladno s tem večje število komor, močnejši učinek toplotne izolacije.

Razlika v obliki

Vrste plastičnih oken (fotografija)

Za plastiko je značilna fleksibilnost, zato je s pomočjo posebne tehnologije mogoče dobiti različne oblike.

Izbira sorte za to lastnost je odvisna od želje po okusu in od oblikovalskih značilnosti stene, v kateri je nameščena. Torej, pogojno je mogoče razdeliti v okna:

 • pravokotni profil. To je najbolj priljubljen pogled, ki je vgrajen v stanovanjske in poslovne stavbe. Prav tako so najcenejša možnost med svojimi kolegi;
 • trapezoidni profil;
 • oblika trikotnega profila;
 • oblikovan profil in druge možnosti večje kompleksnosti, narejene po naročilu.

Vrste plastičnih oken (fotografija)

Iz varnostnih razlogov je možno namestiti dvojno zastekleno okno z udarnim odpornim steklom. Ko se zlomi, se steklo razbije v številne majhne okrogle oblike, ki nimajo ostrih robov.

Poleg vseh navedenih klasifikacij lahko izberete tudi okna, v katerih steklo ne bo navadno, temveč odporno proti udarcem. Ena od značilnosti te vrste nove generacije je energetsko varčne lastnosti plastičnih oken z dvojno zasteklitvijo. Njihovo bistvo je, da je profil steklo prevlečeno s posebno folijo, ki odbija svetlobo v infrardečem območju valovnih dolžin, ne oddaja toplotno energijo iz prostora navzven.

Poleg tega, da je vredno razmisliti o možnosti, da naročilo ne standardne bele plastike, in vse vrste originala, saj zdaj obstaja veliko različnih barv, ki so dodane plastike, filmov ali posnemajo lesno teksturo z žilami in vozlov.

Na splošno je med ogromnim izborom plastičnih oken mogoče najti vaše idealno in primerno okno, ki ga vodijo vaše želje in vrsto možnosti, ki jih ponujajo.

Vrste plastičnih oken (fotografija)

Vrste plastičnih oken (fotografija)

Vrste plastičnih oken (fotografija)

Vrste plastičnih oken (fotografija)

Vrste plastičnih oken (fotografija)

Vrste plastičnih oken (fotografija)