Za gospodinje na opombo: kako obesiti zavese na traku za zavese

Za gospodinje na opombo: kako obesiti zavese na traku za zavese

Lepa draperija zavese se dobi, če v ta namen uporabite poseben tekstilni trak. Pravilna pritrditev tkanega traku s kabli, ki tvorijo zanko, zahteva podrobno obravnavo, saj vsebuje nianse. Vse o vrstah in načinih lomljenja, pa tudi o tem, kako pravilno obesiti zavese z njo - opisano spodaj.

Za gospodinje na opombo: kako obesiti zavese na traku za zavese

Zavese na traku za zaveso za dnevno sobo

 • Lambruck na zavesnem traku
 • Prednosti traku za zavese

  Glavna prednost pletenice za pritrjevanje zaves na robu je njegova cena. Na voljo je, ne glede na stroške samih slik - drage ali naravne zavese bodo lepo opremljene skupaj s poceni sintetičnimi.

  Za gospodinje na opombo: kako obesiti zavese na traku za zavese

  Poleg tega:

  • Namenjen bo vsem vrstam vogalov - sten, stropa, okroglih, kvadratnih. Absolutno ne opazimo, da je kombinacija z debelimi žeblji in tanko ribiško črto.
  • Zamenjajte zavese na zavesah kadarkoli in po lastni presoji. Zavesa na traku bo lepa, če poznate pravila za lesk. Za to je v notranjosti tekstilnega traku nekaj kljuk za kljuke. Po vadbi pred pritrditvijo dobite kakršen koli draperij, ne glede na njegovo zapletenost.
  • Uporablja se ne glede na notranjost. Pomembno je samo, da izberete ustrezno zavesno opremo - kljuke, prstane, rožnate korpe. Mimogrede, trak lahko skrije pomanjkljivosti vogala, če je za nekaj centimetrov okrepljen pod zgornjim robom.
  • Niti sam trak niti njene vrvice in zanke ne izgubljajo zmožnosti, da bi prišli v gube, tudi po intenzivnem pranju.

  Za gospodinje na opombo: kako obesiti zavese na traku za zavese

  Povprečna cena traku za zavese je 12 rubljev na tekoči meter. Stroški se razlikujejo glede na število niti in vrvi. V prodaji so ponujeni pufri, vendar so kupljeni samo za ustrezne tekstilije, v nasprotnem primeru učinek ne bo deloval.

  Vrste in uporaba traku

  Tekstilni trak za zavese je najprej potreben za oblikovanje grebenov na platnah in šele po njej nosi uporabno funkcijo pritrditve na robu. Je razdeljen na prozorne in gluhne možnosti za tanke in goste tkanine. Od vrste gube je odvisna količina materiala, dolžina in širina traku, prisotnost žepov in ravni vrvi:

  1. Trak za preprosto draperijo 6 cm, koeficient 1,5. Oblikovane so običajne vodoravne gube, ki so sprejemljive za lahka tkiva. Prosojna tekstilna tkanina z dodatkom poliestra in z dvema vrvima je tisto, kar potrebujete za ustvarjanje preprostega sloga. Te vrste trakov za zavese praviloma tvorijo za pritrditev tila, svile, organze. Koreni služijo kot tanke palice in celo vrvice.

   Za gospodinje na opombo: kako obesiti zavese na traku za zavese

  2. Bow. Potrebno je, da obdržite večplastne krpe, lambrequins. Različne velikosti gube, najbolj ugodna, če kupite tkanino širše od vogalnice v 2,5-3 krat. Trak sam je širok - 5 cm, da oblikuje kompleksen dizajn v različnih smereh. Uporablja se za težke gladke tkanine - potem so gube vidne v njihovem sijaju. Če se slepim na slepem traku pravilno obesi, se ročice tvorijo do pritrditve.
  3. Waffle gube. Razlikujejo se po enakomerni porazdelitvi tkiva brez skupinskih skupin. Perfect fit perilo zavese, svila, chintz. Ni priporočljivo obesiti tila na zavese s takšno draperijo. Še posebej bela in prozorna, saj se izgublja lepota gub. Faktor gradnje je 2,5.

   Za gospodinje na opombo: kako obesiti zavese na traku za zavese

  4. Cilindrični. Drugo ime je svinčnik. Ustvarite okrogle gube, zanimive za zavese-zavese na obročkih. Širina pletenice je od 7,5 do 10 cm. Dve zanki držijo en kvačkanje ali prstan. Potrebna enotna porazdelitev, drugače te vrste montažnih zaves, učinek ne bo dal. Da ne bi pretiravali posameznih delov zavese, so gredi tvorjene pred pritrditvijo s posebnimi sponami, nato pa je na vogalu obešena tkanina.
  5. Flamske gube. Širina 8,5 cm, faktor 2. zapletena oblika črke V, v izvedbenem vvyazkoy kabel oblikuje zanke, vendar zanka ne more vleči, drugače razstaviti gub. Njihov nastanek zahteva sposobnost celo, da visi na tila zavese traku, da ne omenjam težkih materialov. Primerno za držanje zaves z različnimi tiskovinami, ki ne tvorijo posebnega vzorca.
  6. Dvojno nagubana. Za oblikovanje takšne draperije je možnost široka 10 cm z dvema žepoma. Posledično se v vrstnem redu vrstnega reda dobijo trije nizi gub.

  Za gospodinje na opombo: kako obesiti zavese na traku za zavese

  Originalni zavijalni trak

  Običajni trak tekstila se uporablja ne le za tradicionalne zavese, temveč tudi za popolnitev rimskih, avstrijskih in francoskih zaves. Nestandardni pristop in pritrjevanje na vsako možnost - na strani, na sredini platna - bo zavese na traku zavese resnično umetniško delo.

  Kako izbrati kaseto pravilno

  Da bi upravičil svoj namen organiziranja gub, je izbran v skladu s tekstilom. Na primer, vrste trakov za zavese različnih tkanin so naslednje:

  • Svetloba tila, tančico, organza ali bombažne tkanine, calico ali svile dober oprijem na ozek prozoren trak iz dveh vrvic - bo ena tvori zanko za obešanje zavese, Druga oblika gub.

   Za gospodinje na opombo: kako obesiti zavese na traku za zavese

  • Masivne zavese, seveda, so pritrjene na širokih trakovih z več vrstami vrvi. Manipulirajo jih, tako da ustvarijo vrsto zgibov, opisanih zgoraj.
  • Če želite ustvariti vdolbino, je izbrana posebna vezava.

  Trgovinske mreže ponujajo vrste trakov za zavese s priporočili za določene tkanine. Potrebno je samo poiskati nasvet.

  Izračun traku

  Dolžina izbranega traku je odvisna od sestavnega faktorja - to je kazalnik "sijaja" bodočih gub. Na primer, če želite izračunati dolžino zavese na traku z navadnimi gubami, morate podvojiti tkanine. Za praznične in razkošne gube, bo material potreboval trikrat več, plus 10 cm na stranskih gubah.

  Za izračun širine zaves na traku zavese se za določitev vrednosti določijo parametri vogalov. Pomembno je, da trak, pritrjen na zaveso, popolnoma pokrije robnik ali celo prodre preko roba. Za to ugotovite strukturo tkanine - trak za debele zavese od 5 do 10 cm in želeno višino nad vogalom - + 5-10 cm.

  Za gospodinje na opombo: kako obesiti zavese na traku za zavese

  Priprava zaves

  Preden zavijete zavese na traku za zaveso, se platno zašije. Za močno razpadanje tkanine, vendar gosto, ne uporabljajte dvojnih upogibnih šivov. V nasprotnem primeru debeli robovi ne zmanjšujejo lepote. Uporabite posebna sredstva za preprečevanje puhastih robov ali uporabo prekrivanja. Tanke tkanine so obložene z navadnimi šivi.

  Pritachivanie trak

  Umika od roba pripravljenega zavese zavese trak prečenje z njim, in zagotoviti, da so črte vzporedne, pritachivayut, ukrivljanje robov. Več vrvi skupaj vam bo pomagalo krmariti v prihodnosti:

  • 1 vrstica za enostavno pritrjevanje.
  • 2-4 vrstica za sestavljanje želenih gub.

  Za gospodinje na opombo: kako obesiti zavese na traku za zavese

  Kavelj za zavese na traku za zavese ostaja še posebej okreten, saj so posebni, s sponami, ki preprečujejo padec tečajev. Enako razdeljuje število ključavnic na platnu, eno vodi do tkivnega vrvice in potegne ven, snap plastiko. Tudi pri intenzivnem pranju ne izgubljajo funkcionalnosti, zato jih ni treba odpeljati.

  Sestavljanje gub

  Za pravilno odstranjevanje zavesnega traku se preklopi in nastanejo gube. Tu je fantazija neomejena - odklenjena je kljuka in zaplenjena sosednja vrstica - ena ali več, potegnjena, potegne skupaj platno. Pomembno je, da vsak kavelj vsebuje enako število zank, sicer bo zavesa videti grdo. Kako oblikovati gube različnih vrst, opisane zgoraj.

  Položaj kavljev lahko spreminjate po svoji volji, vendar morate upoštevati prvotno strukturo tkanine - nekatere vrste so namenjene le svetlobnim možnostim, širini.

  Za gospodinje na opombo: kako obesiti zavese na traku za zavese

  Ostanki ostanejo samo zaklepati končne gube na obročkah.

  Lambruck na zavesnem traku

  S pomočjo tekstilnega traku lahko šivalni lambrequini na traku za zavese le dve možnosti - enostavno in svag - eno od vrst notranjih tkanin. S prvim je jasno - dejansko isti material zavese in prišit na to pritrditev traku je enostavno. Določeni so s koeficientom in trak je pritrjen. Izdelava svaga vključuje naslednje dejavnosti:

  • Izgradnja vzorca, na katerega se bodo na tkanino nanosili obrisi svag.
  • Odprite tkanino in železo dopolnite na šivih.
  • Sestava lambreka "za življenje". Nato so mesta označena za pritrditev tekstilnega traku.
  • Zadnji šiv z zavesnim trakom na šivalni stroj.

  Za gospodinje na opombo: kako obesiti zavese na traku za zavese

  Še vedno je lepo obesiti organzo ali drugo tkanino pripravljenega lambreka, ki najprej oblikuje zapestje z rokami. Da bi bili svagi videti okrogle, so jih potisnili v notranjost. Delo je zapleteno in samo izkušeni mojstri lahko storijo.

  Glejte VIDEOINSTRUKCIJA

  Za pravilno obešanje zaves na traku za zavese, ne potrebujete posebne veščine - ne bogovi loncev so sežgali. Skrbi in sledi nasvetom strokovnih šibancev v delu pravilnega tvorjenja šivov. Vse ostalo - izbira gube, lepe draperije, dekorativne dodatke - okus gospodinje.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  *

  + 87 = 89