Балкон и лодја у чему је разлика: детаљан преглед

Балкон и лодја у чему је разлика: детаљан преглед

Балкон и лодја у чему је разлика: детаљан преглед

Логгиа и балкон имају своје карактеристике дизајна и спољне разлике. Постоји таква скраћеница, позната многима - СниП. СНиП - такозвани Градјевински прописи и правила, који дају основну дефиницију појмова балкона и ложе. И код идентификације концепата треба прецизно водити овим нормама.

Каква је балкон и ложа по правилима

Балкон је ограђен простор, који се очигледно издваја из фасадне равни.

Балкон и лодја у чему је разлика: детаљан преглед

Логгиа је уграђена или спојена зграда, са једне стране је отворена, а са три стране зидова

Један дизајн се разликује од других и других значајних карактеристика.

Карактеристике и разлике у два дизајна:

  1. Штедњак - ово је дефинитивна разлика између нашег балкона и ложишта. Балкон се отвара до простора са три стране, грубо речено да нема зидова, нема крова. Иста плоча је само једна страна причвршћена на зид куће као конзола и визуелно виси у свемиру.
  2. Логгиа - ово је део ентеријера, никад није предњи део куће, већ је укључен у њега. Исту плочу већ подржавају три стране на зиду куће. Кров у ложи је пећ горње ложе.

Балкон и лодја у чему је разлика: детаљан преглед

Ложа је поузданија од балкона, јер је карактеристика балкона конзолна конструкција - причвршћивање плоче само уз један зид

Али не можемо рећи о оваквој врсти конструкције, попут балконске ложе. Од својих стандардних колега, одликује се чињеницом да део ове просторије означава саму равну фасаде, а део је уграђен у саму зграду. Али, ако све кажете, онда у новој згради нећете пронаћи такво решење, то је изузетно ретко.

Гарнитура намјештаја за лођу (видео)

Балкон се разликује од лође: димензије

Постоји тако нешто - стандардна ширина балкона. Дошло је из прошлог века, када су четири деценије, почевши од педесетих и завршавајући не тако давно осамдесет година, настављена је масовна изградња стамбених зграда. Типичне куће, бесмртоносне, укључујући, у филму Елдар Риазанов, постале су један од симбола тог доба.

Балкон и лодја у чему је разлика: детаљан преглед

Не увек је балкон или лођа може задовољити стандардизацију

Дизајн институти развили су "серију" - стандардне пројекте, тако да се масовна производња грађевинских структура могла у потпуности осигурати. Затим је рођена стандардна ширина балкона.

Већина балкона данас има ширину плоче од 3275 мм, а пројекција од зида 800 мм. Стандардна величина ложишта је плоча 1200 до 5800 мм.

Разлика између лође и балкона такође је важна јер је ова плоча подељена на два стана у средини, а ширина је постала једнака 2900 мм. Изузетак је кутна ложа, када се величина промени због прикључка две плоче.

Шта више: балкон или ложа

Судећи по типичним величинама, лако је закључити. Али данас постоје логги различитог дизајна, постоје врло велике логгие, које се често претварају у другу дневну собу. Наравно, након загревања.

Балкон и лодја у чему је разлика: детаљан преглед

Различите идеје могу се реализовати тиме што немају малу лођу. Једно од њих - загревање

Ако сумирате компаративне резултате, добићете такав подсетник:

  • Ложа са зградом има три заједничке зидове, а балкон има само једну. Али ако је ложница полукружна или угаона, постојаће два заједничка зида.
  • Ложа има плафон, балкон овог дела је одвојен;
  • Балкон се увек издаје за фасаду зграде, ложа није;
  • У лођу у многим случајевима је могуће потрошити гријање, а балкон је легално и сигурно да се то не испостави;
  • Када опремите балкон, увек узимајте у обзир дозвољено оптерећење, са лођом такве манипулације нису потребне;

И балкон и балкон по нормама не припадају загрејаним просторијама, а ако сте загрејали лођу, простор ће бити укључен у укупну површину стана.

Могућности дизајна за балконе и ложе (видео)

Топлина ложишта: шта је то?

Загревање лође ће бити потребно, ако ћете комбинирати лођу са собом, чиме ћете повећати површину собе. Истовремено морате да изолујете све: под, плафон, зидове. Немојте се бојати чињенице да због овог загревања, "једите" значајан дио подручја ложе. Изолација ће трајати не више од шест центиметара, а то није много већ.

Карактеристике изолације лођа:

  1. Зидови се брзо замрзавају, није мит. Дакле, потребно је одложити топлоту. У већини случајева користе се изолационе плоче од пене и пјене.
  2. Пре загревања потребно је пажљиво затворити све пукотине тако да ветар не пролази испод гријача. Додатни слојеви изолације обично морају бити прекривени полиетиленом.

Балкон и лодја у чему је разлика: детаљан преглед

Изоловани дизајн, фигуративно говорећи, претвара лођу у велики термос који савршено чувају топлоту

Након загревања, можете започети козметичке поправке.

Али о балкону је нешто што се може рећи, иако се веза са станом разликује од друге.

Може ли се кухиња комбиновати са балконом

Врло често је кухиња у комбинацији са балконом. Шта то може дати? На некадашњем балкону можете уредити малу трпезарију или га направити за фрижидер и замрзивач, односно - складиштење хране.

Балкон и лодја у чему је разлика: детаљан преглед

Балкон у облику прозора може постати радна површина ваше кухиње

Ако комбинујете стан са лођом, могућности су још веће. Популарна данас опција - студија или радионица за иглицу. Они често претварају лож у неку читаоницу за читање, где је место за спавање, пријатно и пријатно за забаву, полице за књиге или књижара, јастуке, тепихе итд. И, наравно, добро осветљење.

Комбинујући кухињу са лођом (видео)

Балкон и лодја - две, заправо, различите просторије, а један и други могу бити комбиновани са станом, координирају своје акције са релевантним организацијама. Овом одлуком можете дати живот вашој идеји, повећати функционалност стана и трансформисати га споља.

Сретно!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

4 + 6 =