Да ли људи наносе штету винилним тапетама на неткани основи

Да ли људи наносе штету винилним тапетама на неткани основи

При избору позадине потребно је узети у обзир различите факторе, од њихове комбинације са ентеријером до њихових физичких својстава. Још једна ствар која се често узима у обзир је еколошка компатибилност позадине.

Да ли људи наносе штету винилним тапетама на неткани основи

Позната немачка колекција позадине са геометријским орнаментима

Ово је посебно важно када су изабрани у дечјем простору. Онда бих дефинитивно желео да не буду опасни за његово здравље. Међутим, за одрасле је то истина, а ако се обично не ослањају на папирну позадину, ниједна рекламација, озљеда винила, по мишљењу многих, може изазвати прилично озбиљне. Али да ли је тачно?

Порекло мишљења

Зашто људи мисле да су винил позадине опасни? Посао у свом саставу. Имају два слоја. Први доњи, разликује позадину на папиру или, алтернативно, на неткани основи. Обично нема притужби на то.

Али горња, која је израђена од поливинил хлорида, има много забринутости, јер има чисто хемијско порекло. Да ли су људи који вјерују да су такве позадине опасне, у праву? Делимично. Све је у вези са својствима овог слоја. То је водоотпорно, а такође не истиче пару.

Да ли људи наносе штету винилним тапетама на неткани основи

Типична примена две врсте тапета: монохроматски и са шаблоном

С једне стране, ово је изузетно позитиван квалитет, који омогућава лак за чишћење. Може се лако опрати, може се очистити без икаквих посебних потешкоћа. Али ова иста својина је и недостатак. На крају крајева, ако нема размене ваздуха, онда испод тапете почиње да се акумулира кондензат.

Постаје извор за развој довољно опасних гљива патогеног типа. Они обично доносе главну штету и изазивају опасност по здравље, о чему чак и лекари упозоравају. Ове гљивице могу бити алергичне, онда здравствене последице могу бити различите, али дефинитивно само негативне.

Материјал ниског квалитета

Још један разлог зашто постоји опасност по људско здравље није довољно квалитетна позадина. Често су ово само кинеске фалсификовање за популарне брендове који не користе веома добре материјале. Понекад је то само тапета која се користи уз застареле технологије. У овом случају из њих могу произаћи испарења формалдехида, који су извор токсичних материјала.

Постоји мишљење да ако се позадина са штампом од свиле, онда не можете бити уплашени да ће бити штетни. Али то није тако, јер је свилени ситотисак исти винил са додавањем свилених нити, природних или вештачких.

Да ли људи наносе штету винилним тапетама на неткани основи

Силксцреен позадине се лако препознају по својој карактеристичној сјајности

Обично је много различитих врста винил тапета, на примјер, са хемијским утискивањем, компактним винилом, тешким винилом и још много тога. Понекад чак и не знате да добијате овај материјал, па је вредно узети интерес за одабир најпогодније позадине.

Нове позадине

Раније је поменуто да застарели типови тапета штетни. Али да ли су нове позадине винила нове генерације направљене са свим најновијим достигнућима штетним? На крају крајева, како би се осигурало да ове позадине нису опасне, није тако тешко, довољно је применити еколошке материјале, као и да површина буде дихљива, микропорозна.

Реално је с модерним технологијама, али је важно схватити да је тешко приписати јефтиним производима малобројних фирми. Морамо се фокусирати само на главне робне марке земаља које дуго и успјешно производе такве тапете, примјењујући савремене приступе њиховој производњи. То може бити, на пример, Финска, Немачка, Шведска и тако даље, обично је ниво квалитета у овим земљама више него висок.

Да ли људи наносе штету винилним тапетама на неткани основи

Близу слике позадине за позадину изгледа компликовано, али удаљена је као једна тонска верзија

Такође схватите да ове позадине нису посебно опасне по здравље, на етикети се може назначити да је винил микропорозан. Композиција може такође имати различите антифунгалне компоненте, што је такође веома важно, јер тада се вероватноћа појаве свих врста негативних формација смањује неколико пута.

Остали критеријуми за избор

Ако изаберете винил позадину, онда критеријуми селекције који ће вам помоћи да изаберете оптималну опцију, може бити много више од назива земље производње и етикета на етикетама.

Да ли људи наносе штету винилним тапетама на неткани основи

Модеран дизајн укључује мешавину различитих материјала

Први важан корак у избору је да се лично упознате са обрасцем оних позадина које намеравате да купите. Обавезно купите позадину лично, а када то учините, онда их осјетите. Ово је једноставна и чак примитивна метода, али је врло ефикасна.

Ако је тапета подстандардна, ако је њихов материјал штетан за људе и садржи негативно испаравање, онда ће такви производи одмах одмах мирисати и изузетно непријатно.

Многи се односе на ову методу са скепсом, али у ствари се осигурала своју објективност може бити врло једноставна метода - мирисати најскупљу европску винил тапете, које су доступне у продавници, а онда, за разлику од тога, највише јефтино. Разлика ће бити одмах приметна, ако, наравно, немаш прехладе. Ако је тамо мирис, лако је замислити како ће се проширити у стану након стицања дуго и позадине на зидовима њиховој локацији.

Да ли људи наносе штету винилним тапетама на неткани основи

Један тип винила омогућава савршено симулирање природних материјала за завршну обраду

Ако имате јаке сумње да можете правилно покупити позадину и желите их још увек узети - то можете учинити. На крају крајева, у сваком случају у кући и тако садржи пуно ПВЦ-а, на пример, у иверици, пластичним прозорима и другим елементима.

Али онда покушати да залепите ове позадине у просторији где се обично проводе минимални износ времена, или тамо где постоји добра вентилација (на пример, у кухињи, где постоји хауба опсег), али пошто је дјечја соба је најбоље да не експеримент, не треба само еколошки позадина која није опасна.

Флизелин

Као што је раније поменуто, винил позадине могу бити на папиру и могу бити на неткани. Права неткана позадина није штетна, али проблем је у томе што произвођачи покушавају на сваки могући начин да снизе трошкове производње, али зато што је далеко од чињенице да ће тамо бити прави флизелин.

Да ли људи наносе штету винилним тапетама на неткани основи

Смешно, на неки начин, цртежи простора на тапету

Постоји могућност да ће умјесто неткане базе бити и релативно јефтин и ниско-квалитетан облик винила, који ће издвојити све исте негативне супстанце. Дакле, основни принцип избора је исти - не купујте јефтине позадине малобројних произвођача. Уштедели ћете само једном, али онда ћете платити много већу цену када је ваше здравље оштећено.

За поновно осигурање неопходно је питати продавца за сертификат о усаглашености, који иде са производима, као и санитарни епидемиолошки закључак. Ако су производи добри, онда ће ови документи сигурно бити присутни.

Да ли људи наносе штету винилним тапетама на неткани основи

Квалитетан њемачки тапете из бренда Русх

Сигурна Валлпапер

Рецимо да сте одлучили да не скидате позадину винила, јер нисте сигурни да ли можете правилно изабрати прави. Коју алтернативу могу наћи?

Сигурно и квалитетно су позадине од стаклених влакана. Друга опција је скупа тапета направљена од сигурних материјала, на пример, бамбуса или плуте. Па, или само узмите папир, они нису тако јаки и не тако издржљиви, али још увек у смислу сигурности само вас неће изневерити.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 3 = 1