Да ли су балкон или лођа заједничка имовина

Вруће дискусије о томе да ли је балкон део заједничке имовине, су последица разлике у разумијевању власника станова појмова "елемент дизајна" и "лични простор". Према дефиницији "заједничке имовине" они покушавају да слободно приступе свим станарима. Разлика у тумачењу постојећих норми законодавства поднесена је у виду тужби судовима до Врховног суда. Дакле, 17. јануара 2012. године, Жалбена комисија Врховног суда Руске Федерације донела је решење бр. ЦСС11-789. Размислите како се дистрибуира право заједничког власништва.

Правна основа

Да ли су балкон или лођа заједничка имовина

Кодекс становања Руске Федерације (ЛЦ) наводи да правила за одржавање заједничке имовине у стамбеним зградама утврђује Влада Руске Федерације (члан 39). Оваква правила су одобрена 13. августа 2006. године (Резолуција бр. 491).

Н / н, "Б" стр. 2 Правилника односи плоче балкона који затварају пратеће објекте, састав имовине у власништву право заједничког власништва акција свим власницима одвојених просторија зграде.

Правила и норме за технички рад стамбеног фонда (тачка 4.2.4.2) дистрибуирају балконе на носиве структуре.

Члан 36, 1. дио ЛЦД-а утврђује расподјелу структура за уградњу у заједничку својину.

Законодавни акти не предвиђају упућивање на заједничку имовину само на оне елементе који служе више просторија. Балконски подови укључени су у целокупан интегрисани дизајн сваке зграде, што обухвата и пружа индикаторе стабилности, чврстоће.

Одлука о оружаним снагама РФ

Да ли су балкон или лођа заједничка имовина

Приликом одређивања броја КАС11-789 жалбе комисија је навела да је класификација структурних елемената балкона стана до заједничке имовине није у супротности са становање и грађанског законика. Оружане снаге Руске Федерације препознао плоча балкон (лођа) није намењен за употребу од стране више од једног стана, али се односе на имовину за заједничком власништву станара зграде.

Одјељење одговорности

Да ли су балкон или лођа заједничка имовина

Заједничка имовина укључује: пећ, вањску ограду, вањске зидове

Власници приватизованих станова подељени су на два кампа у вези са потребом поправљања балкона:

 1. Део његовог стана (летња површина). Када купујете кућу, ово је назначено у неким уговорима. Сходно томе, личну територију уређују се по вољи.
 2. Компонента фасаде куће. Поправак је потребан за производњу друштва за управљање (МЦ) или стамбеног сектора.

Ако сумирамо све нормативне документе заједно, добијамо следећу дистрибуцију:

 1. У заједничкој кућној имовини носи:
  • пећ;
  • спољна ограда;
  • спољни зидови.
 2. Индивидуална употреба:
  • рукохвати;
  • виндовс;
  • врата;
  • самостојећи визир, застакљивање, решења за дизајн.

Због тога се одговорност за садржај одређеног елемента овог дела стамбеног простора може разликовати.

Додатна координација је неопходна за вјешање на спољном дијелу ограде кутија са цвијећем, другим дијеловима који штуку, тежи дијелове лежаја.

Како се односити на расподјелу имовине

Да ли су балкон или лођа заједничка имовина

У вишеспратним кућама, зидовима, подовима, плафонима деле станове, нису подељени међу станаре - ово је заједничка имовина. Да би се објаснили "животни простор" примијенити подручје стамбених и подружничких просторија, мјерено у м². Такав простор је опремљен материјалима за завршну обраду, испуњен предметима употребе, ограничава могућност уноса било кога. Стварно власништво над станом, као збир грађевинских материјала, само је правни израз.

И третиран са правом коришћења балкон од стана производње која је у приватном власништву - простор, стан у листу података за зхилтса.Улуцхсхение животне средине постављањем тенде, лаке структурне оквира за заштиту од временских прилика и сунца, њихове поправке и одржавање, су на салду власника стана, биће његов део његове имовине. Неке варијанте реструктурирања захтевају координацију у органима за издавање дозвола. Структурални елементи куће припадају свим учесницима стамбеног друштва.

Да ли су балкон или лођа заједничка имовина

Значајно је да се исти односи између станара настају у раду са постављање рекламних дизајна, банера на спољној површини лође. Генерални састанак свих власника одлучује о питању сагласности за постављање плаката. Осим тога, одлука да се уклоне неовлашћено постављање рекламних производа (станара, странац, станар) је такође прихваћен од стране свих власника кућа.

Ови делови куће које нису одвојене споразумом свих учесника на неким другим критеријумима, подељена на једнаке делове све. Ако се власник је направила сталне побољшања свог део свог удела може на одговарајући начин повећава. Елиминисана побољшања су у власништву закупца.

За функционисање зграде, као комплекса технолошких система, развијен је механизам за учешће свих власника индивидуалних станова.

Поправка кућанства

Да ли су балкон или лођа заједничка имовина

Услуге одржавања, поправке, њихове запремине, захтева квалитета, исправности, узимају се у обзир у висини накнада за одржавање свих објеката, одобрене од стране скупштине акционара (ако је фарма води Кривичног законика), контрола на Хоа.

Акт инспекције комисије се подноси на састанак ОУН за разматрање. Састанак је надлежан за доношење одлуке о поправци уз сагласност од 2/3 гласова од укупног броја учесника.

У циљу доношења надлежне одлуке о поправним радовима у вези са ванредним условима заједничке имовине (балконске плоче, постојеће ограде), изјава се упућује директору Кривичног законика. Један примјерак, наравно, мора бити у рукама власника стана - подносиоца представке у случају одласка на суд због одбијања. О томе како поправити кућни сектор, погледајте овај видео:

Састанак власника одлучује о потреби настао доделу новца за поправку на захтев станара, узимајући у обзир писмене предлоге предвиђене Кривичним закоником, процењеног времена на почетак капиталних радова, потребне количине и врсте рада, процењених трошкова грађевинског материјала, исплате распореду, други значајни услови.

Власник стана може бити обавезан да елиминише измјене у удјелу зграде ако крше утврђене норме. Ако се одбијање усаглашавања са захтевима упути Државној стамбеној комисији ради кршења инспекција.

Промене у рачуноводству

Да ли су балкон или лођа заједничка имовина

Логгиа, балкон, по правилу се односи на укупну површину и плаћа се с смањеним коефицијентима. Ако власник изврши реконструкцију, удружује се с припадајућом собом, онда се ово подручје прелази у категорију загријане са одговарајућим обрачунатим средствима за топлоту.

У пракси, менаџмент компаније често не укључују подручја као што су балкони на списку имовине код куће при закључивању уговора. Поред тога, потврђују дужност власника стана да задржи свој део имовине слањем и доставом обавештења о чишћењу објеката од снијега у зимском периоду. С обзиром на такве околности, суд постаје на страни компаније.

Посебна тачка ће бити власништво једне собе у посебном стану. У овом случају власник нема право да ограничи употребу балкона свим станарима стана, да га додели из општег дела.