Двокреветна соба с властитим рукама: производни процес

Двокреветна соба с властитим рукама: производни процес

Садржај: [сакриј]

 • Двослојни кревет са властитим рукама: технологија производње
  • Потребни материјали
  • Наредба рада
  • Нијансе које требате размотрити
  • Како направити јак оквир?
  • Постељина технологија
 • Кревет за кревет за дјецу из ламиниране иверице
  • Фиксирање и завршавање кревета

До сада људи често намештају намештај својим рукама. Уколико породица има двоје деце, онда како бисте уштедјели простор у дечијој соби, можете направити или купити кревет за дјецу.

Двокреветна соба с властитим рукама: производни процес

Двокатни беби кревет се може дизајнирати као пиратски брод. Да бисте то урадили, можете додати елементе попут снажног ужета, клизача и управљача.

Двослојни кревет са властитим рукама: технологија производње

Ако планирате купити квалитетан двоспратни кревет за дјецу, требали бисте знати да је прилично скупо. Буџетски пројекти нису увек квалитативни. Двоспратна градња би требала бити у стању да издржи и дјецу и родитеље. Важност производа такође је важна.

У неким случајевима су направљени трослојни кревети, али градитељи то не препоручују.

Повратак на садржај

Потребни материјали

Двокреветна соба с властитим рукама: производни процес

Кревет на спрат, украшен у истом стилу са другим комадима намештаја, савршено допуњује унутрашњост.

Да би самостално направили дјечји креветац, који ће имати два спрата, неопходни су следећи алати:

 1. Клешта за равне носаче.
 2. Чекић.
 3. Сцревдривер.
 4. Електрична бушилица или шрафцигер.
 5. Изградња нивоа.
 6. Роулетте.
 7. Угао.
 8. Хацксав.
 9. Стеге.
 10. Електрична јигсав.

Да би се кревет савршено уклапао у унутрашњост дечије собе, мораћете да размислите унапред где је најбоље постављен. Биће неопходно узети у обзир величину места за спавање, тако да је могуће разумети колико ће материјал бити потребан. За рад следећи материјали ће бити потребни:

 1. Дрвене шипке дужине 2,5 м - 4 ком.
 2. Дрвене шипке дужине 3 м - 4 ком.
 3. Три метра плоче - 4 ком.
 4. 2 шперплоче од лима, иверица или летвица дебљине 12 мм.
 5. Вијци су дужине 75 мм.
 6. Вијци пречника 6 мм, који имају шестоструку главу - 8 ком.
 7. Вијак пречника 6 мм и дужине 75 мм - 10 ком.
 8. Нутс анд васхерс.
 9. Кити, намењен за рад са дрветом.
 10. Самоусисавајуци завртњи.
 11. Вијци дужине 150 мм - 2 ком.
 12. Полиуретан.
 13. Брусни папир.

Дрво се може заменити ламинираном иверицом. Ако и даље планирате да користите плоче, пре него што извршите сав посао потребно је да стоје око 1 недеље у просторији, тако да су температура и влажност отприлике исти као у просторији у којој ће се изградити. Ово ће морати да се уради тако да материјал не упали.

Црибинг иоур овн хандс мора бити обављен пажљиво, јер ће дизајн бити важан дио дечије собе.

Повратак на садржај

Наредба рада

Двокреветна соба с властитим рукама: производни процес

Усклађен је са ентеријером креветског кревета, украшен у класичном стилу.

Производни процес је следећи:

 1. Пре свега, на носној структури кревета биће неопходно утврдити локацију фиксационих тачака дрвених кутија које су намењене за душеке.
 2. Потребно је направити рупу на обе стране подужних шипки за сваки од вијака.
 3. Затим притисните доњу уздужну шипку према првом зиду, а затим га причврстите завртњем. Исто се мора урадити са другим зидом.
 4. На исти начин су уграђене горње подужне шипке, које су намењене за душеке. У овој фази биће извршена структура подршке дечијег кревета.
 5. Неопходно је поставити попречна шипка испод дјечјег лежаја. Ово треба да се уради и са нижим и горњим слојем. Морају бити чврсто причвршћени вијцима до греда на удаљености од 30 цм један од другог.
 6. Затим, костур кутије је исечен даскама у бочном делу. За облоге препоручујемо употребу вијака са невидљивим главама.
 7. Надаље, причвршћене су бочне лопатице, које могу да елиминишу случајно пада деце која ће спавати.
 8. Вијци круто фиксирани степенице на горњи слој.

Повратак на садржај

Нијансе које требате размотрити

Двокреветна соба с властитим рукама: производни процес

Шема креветне кревета с уграђеним столом и полице.

Обавезно се уверите у величину која треба да се одржи за спавање и на којој страни је најбоље поставити вертикалну мердевину. Величина дечијег кревета требало би да буде већа од места спавања за око 8 цм, а ширину - 10 цм. Стубиште ће повећати величину кревета за око 4,5 цм.

Да бисте утврдили одговарајућу висину кревета, морате узети у обзир висину плафона у соби. Треба размислити о растојању између доње и горње етаже. Морате оставити толико простора да бисте имали прилику да сједнете са својом мајком ако је потребно.

За степенице и регале потребне су барови и табла од пуног дрвета. Панели на крајевима су исти за целу структуру, овај тренутак ће поједноставити свој радни предмет. Бочне плоче имају исту ширину са завршним панелима. Ако их међусобно уједините, можете направити оригиналан дизајн.

Ако почнете са величином душека које морате ставити на кревет, онда морате повећати величину структуре за 2 цм са обе стране. Ово је неопходно да бисте могли лако напунити постељину за кревет. Најважнија смјерница у овом раду је удобност кревета која се прави.

Доњи положај првог слоја може се одредити ако се као основа за израчунавање узме висина коју дете лако може превазићи. У већини случајева, висина је 35 цм за дете до 3 године старости. Оквир за постављање душека би требало да буде нижи по његовој дебљини. За други ниво треба поставити горњи положај узимајући у обзир да одрасло дете које спава на врху може седети у било ком тренутку на првом спрату без додира главе горњег спрата у било које вријеме.

Повратак на садржај

Како направити јак оквир?

Двокреветна соба с властитим рукама: производни процес

Цртеж кревета на кревету

Дечији креветић мора бити поуздан, естетска страна је секундарна. Шипови морају бити чврсто спојени вијцима. Као резултат, добићете 2 кадра који имају скоро исте димензије. У естетском смислу, они су у стању да се добро допуњују.

Једној од страна и крају мораће се причврстити вијци на плочу, важност овог причвршћивача треба узети у обзир. Препоручујемо да се вијци навише од унутрашњости, морате водити рачуна да не пролазе кроз плочу. За мале вијке могу се бушити велике рупе. Због тога се препоручује коришћење мерача дубине на електричној бушилици.

Обод је инсталиран на другом оквиру. Препоручујемо да сакријете рупе за причвршћивање китом. Након што се посуши, неопходно је третирати кити с млевним папиром. Дужина ноге треба да одговара висини ограде. Водите рачуна да нога може издржати оптерећење које ће бити на њему.

У ногу ћете морати направити рупу на месту везивања горњег слоја. Иста рупа се прави у оквиру са плочом. У ногу ћете морати да направите рупу која ће вам помоћи да лако сакријете шестоструку главу вијка и машину за прање. Рупа мора бити тако дубока да се вијком, који пролази кроз ивицу и ногу, може бити сигурно усидрен у шипку.

Дечји кревет има једну предност: под првим слојем можете поставити малу кутију у којој можете спремити кревет или мали број потребних ствари. На пример, дете ће моћи да ставља своје играчке у такву кутију. Предњи део кутије не би требало направити све док је кревета. Висина би требала одговарати првом поду, која може допунити дизајн просторије за дјецу.

Повратак на садржај

Постељина технологија

Двокреветна соба с властитим рукама: производни процес

Доњи слој кревета може се опремити за играње детета опремањем објекта помоћу додатних елемената.

Основа креветне кревета је од дрвета. Квалитативна припрема овог материјала захтева одређени напор: потребно је извршити поравнање користећи авион, брушење са брусним папирима, на крају морате покрити производ лаком, тако да можете продужити период њеног сервисирања.

Ако су зидови гипсане плоче, онда одређивање локације стубова је довољно једноставно. Врло је важно направити рупе на потребним местима. За ову сврху се препоручује да се пронађе помоћник који ће моћи да подржи оквир на дну, чврсто притиском на зид.

Руковање водилима треба обавити бушењем профила постова, гипс плоче и траке оквира. Потребно је припремити места за завртање вијака са шестостраном главом. За ову операцију треба користити бушилицу велике дужине. Вијке морају бити причвршћене тако да повезују све елементе и причвршћују у регалима. На исти начин, морате инсталирати први ниво, то јест оквир са плочом.

Посебну пажњу треба посветити постављању ограде, јер ће моћи да створи за дјецу неке гаранције сигурности. Ограда се може направити од јаких плоча, које су причвршћене на стубовима, смештене у усправном положају. У том случају, вијци су сјебани изнутра. Треба имати на уму да у кућишту мора бити рупа за степенице која води до горњег нивоа.

Вертикално степениште је направљено сасвим једноставно, заузима мање простора у поређењу са степеницама које су нагнуте. Прво су фиксиране две шипке, које могу водити кретање дјеце у процесу успона или спуштања. Кораци морају бити сигурно причвршћени вијцима дужине 6 мм. Дуги вијци се користе за причвршћивање горње степенице и истовремено фиксирање љествице у кревет.

Повратак на садржај

Кревет за кревет за дјецу из ламиниране иверице

Двокреветна соба с властитим рукама: производни процес

Горњи слој се може монтирати на зид. Доњи кревет може бити опремљен точковима.

Ако се ламинирана иверица користи за производњу лежаја за кревет за дјецу, неће бити потребно поравнати, млевати и варати материјал. Уместо тога, само треба да обрадите и лепите ивицу око ивица иверице. Захваљујући коришћењу сличне иверице, за кратко време можете направити прелеп кревет с властитим рукама. Треба напоменути да ламинирана иверица има добру чврстоћу и издржљивост.

Резана ламинирана иверица је неопходна на улици. Овај материјал има своје специфичности, у вези са којима ће бити неопходно направити неке промјене у технологији производње објекта. Кревет на кревету за дјецу из ламиниране иверице ће имати много већу тежину у односу на дрвену конструкцију, тако да ће кревет бити стабилнији.

Двокреветна соба с властитим рукама: производни процес

Кревет на крову може се поставити у сусједству. Ово штеди много простора у соби.

Ако користите ЕАФ, требате купити сљедеће алате:

 1. Преносна ручна кружна плоча.
 2. Гвожђе, које је потребно за лепљење сигурносне ивице.
 3. Сцревдривер.
 4. Кутије и бушилице за одвијаче.
 5. Нож.
 6. Заштитне рукавице или рукавице.
 7. Владар.
 8. Просто оловка.
 9. Роулетте.

Да бисте могли да направите двоспратни кревет властитим рукама добре квалитете, требало би да користите не само иверицу, већ и ивицу, лепак, брушење папира из материјала. Биће неопходно купити дрво, које се користи за степенице која води до другог спрата.

Фазе креирања кревета:

 1. Креирајте пројекат.
 2. Везивање ивица на иверицу.
 3. Материјал за тестере.
 4. Прикључите све елементе једни с другима помоћу вијака за самопрезивање.

Повратак на садржај

Фиксирање и завршавање кревета

Двокреветна соба с властитим рукама: производни процес

Постељина се може купити за једно дете. Ако уклоните доњи кревет и поставите шатор уместо тога, можете добити одлично место за игру.

Важно је поуздано поправити све елементе двоспратне бебе. Пре свега, потребно је поправити рамове и бочне панеле. Даље, крајњи и бочни панели су ригидно фиксирани. На тај начин се може добити поуздана структура подршке. Оквир који се користи за прилагођавање душека ће бити подржан од стране греда, које су причвршћене у средини на бочне панеле.

На другом спрату, као резултат, имаће се неколико кутија: са уским и завршним панелима који имају велику ширину. На првом нивоу крајњи панели, који имају малу ширину, биће смештени изван кутије. То је због чињенице да имају посебну сврху. Они су причвршћени шипкама и вијцима на доњем делу кревета према регалима, чиме се прекривају зглобови свих слојева и подупируће се. Ово омогућава потпуно уклањање кретања носача првог слоја. Од кретања ка уздужној оси у подножју, уграђени шиљци ће штитити.

Сви панели ће бити додатно фиксирани једни са другима. Фиксација је последица уметања шиљака са лепком. На стубове се могу причврстити завртњима, намењеним за намештај. Такви причвршћивачи имају украсне главе. На исти начин, потребно је размотрити и причвршћивање лествице, што води до другог нивоа. Од уређаја зависи стабилност целокупне структуре у целини.

Украсни кревет за кревет за дјецу није само естетски него и практичан. Биће неопходно изводити квалитетно полирање свих елемената пре него што буду састављене у потпуну двоспратну структуру. Ово омогућава намештају да се уклапа у постојећи дизајн и повећава сопствени век трајања. Исто важи и за фарбање са емајлом у неколико слојева. Лепа је и корисна за дрво.

Дечији кревет кревет са властитим рукама је направљен врло једноставно. Да бисте то урадили, морате имати само одређено знање.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 7 = 1