Инсталација гипса на зидовима: упутства за инсталацију

Инсталација гипса на зидовима: упутства за инсталацију

У савременој конструкцији, употреба гипсане плоче за зидне фолије је заслужно популарна, јер је овај материјал универзалан. Постављање гипсаних зидова на зидове је прилично једноставан начин завршетка просторије, ако је правилно припремљен оквир за причвршћивање. Након облоге, можете користити готово било које начине за окретање зидова - кит, боју, облогу и још много тога.

Неопходни материјали и алати

Пре почетка инсталације потребно је припремити материјале и алате.

Прво морате да утврдите који материјал ћете направити оквир својим рукама. Обично је израђен од дрвених шипки или металних профила. Неопходно је мерити целу собу или појединачне просторе у којима ће гипс картон бити фиксиран. С обзиром на релативно малу количину листова, кутија је једноставна. Главна ствар је да имате неколико пречника где ће се завртњи завртати. Материјал за кутију се припрема.

Инсталација гипса на зидовима: упутства за инсталацију

Након тога израчунава се област покривања. Приликом куповине сувог зида, узмите материјал са маргином. Ако се лист пукне током монтаже, мораћете да потражите нову или поново купите у продавници. А ово је додатно губљење времена и новца за испоруку.

Када је основни материјал за облагање је спреман, мик алат. Да ради потреба да се избушити или чекићем, шрафцигер, чекић, маказе и нож, а посебан ниво или олово, квадрат на контролу под правим углом, вешалице, Затварачи (сцревс), као и рулет и оловка ознаке.

Тешки алат може бити потребан да се демонтира стара облога. Када демонтирате плочице, покушајте да не оштете зид и места на којима се налазе комуникације.

Видео "Како украсити зидове"

Из видео снимка ћете научити како зидати зидове гипсаним плочама.

Припрема зидова и ознака темеља

За почетак, припремите област за уградњу главног носача, који ће носити све оптерећење. Ово је један од најважнијих елемената у технологији плочастих плоча.

Припрема се састоји у уклањању старих плочица, боје или облоге. Ако желите сами учинити, онда је боље направити тешки алат за демонтажу плочица или друге чврсте темеље. Плочице можете прекинути чекићем и длетом, секиром или перфоратором, избацујући лепак испод плочице. Када се површина очисти, треба га изравнати.

Инсталација гипса на зидовима: упутства за инсталацију

Шипање се може обавити помоћу машине за брушење, а затим нивоом, одредити колико је глатка површина.

Ако је просторија обојена, онда је потребно наношити нокте на површину, а затим очистити слој оштрим ножевима или ножевима. Наравно, након демонтаже облога, на површини ће бити много неуједначености и дубоких огреботина. Може се поставити, али то није неопходно, јер ће сви жлебови бити сакривени испод гипсаних плоча.

Ако планирате да инсталирате комуникацију или изолацију на планираној локацији, потребно је да се повучете за практичну инсталацију. Након тога, на зиду су означени простори на којима ће се причврстити дрвени или челични сандук. Сви главни водичи морају бити у истој равни. Затим је означен положај носача профила. Обрачун треба да се уради тако да на ивицама гипсаних плоча постоје носачи и не падају у спој између њих.

Инсталација гипса на зидовима: упутства за инсталацију

Инсталација гипса на зидовима: упутства за инсталацију

Инсталација гипса на зидовима: упутства за инсталацију

Када су све ознаке спремне, можете започети прављење оквира за гипс картон с властитим рукама.

Монтажа рама за ГКЛ

Ако желите да направите оквир за фиксирање гипсокартонних листова сопственим рукама, онда је све што треба да урадите да пратите шему. На површини су водени дрвени или метални профили. Од њих ће поузданост целе структуре зависити. Због тога је неопходно обезбедити јачину кутије. Причвршћивање се врши уз помоћ дугих клинова који су фиксирани на зиду. Уобичајено је да се клијешта постављају у корака од 40-50 центиметара један од другог.

Инсталација гипса на зидовима: упутства за инсталацију

Након тога, монтажне водоводне линије морају бити причвршћене дуж линије пратећих профила. На суседним линијама, пожељно је померати сидришта у односу на остатак, стављајући их у растављен ред. Овај аранжман ће трупу дати већу снагу. Водилице су причвршћене на рацк помоћу вијка за самопрезивање дрвета или метала. Вертикални и хоризонтални профили су постављени на сличан начин.

Ако су коришћени профили веома дугачак, онда су обрезани жигом. На кратко, користите посебне спојне елементе да бисте повећали дужину траке.

Инсталација ГЦР на зидовима

После постављања рама сопственим рукама, можете наставити причвршћивање на зидним плочама од гипсаних плоча. Ако власници желе да направи топлотну и звучну изолацију куће, онда је то боље учинити одмах. У супротном, мораћете да демонтирате завршетак. Технологија је врло једноставна - поставља минералну вуну, полистирол између зида и гипсане плоче. Ови материјали су залепљени на зиду, а тек онда се шишу лимовима.

Приликом фиксирања џепа сопственим рукама, одаберите одговарајуће завртње. За дрвене конструкције, навојни размак је шири за вијке него за металне подлоге. Листови се убацују у шаблон за провјеру како хоризонтално тако и вертикално. Вијци за самопражњење се увијају под правим углом како би се ушли у базу сандука. Вијци шрафова су дубоко завртани, утапливају их у подножју гипсане плоче за неколико милиметара. Ово ће елиминисати избочине на површини, што ће ометати гутање.

Инсталација гипса на зидовима: упутства за инсталацију

Све листове треба зајебавати око периметра, тако да се структура не сагне.

Ова технологија за монтажу има многе предности. Први елиминисани сви недостаци зида (пројекције, депресије, огреботине, лагано малтер), радећи са гипсокартом нема потребе да се пажљиво припремити зид темеља или потпуно поравнајте. Да бисте то поправили, обично вам не треба разблажити сва решења. Поред тога, могуће је направити топлотну изолацију.

Постоје и мане. Због сандука и највећим дриуалл смањене површине просторије, приликом уклањања има много потешкоћа, материјал је крта и оштећен зид дефект тешко елиминисати.

Причвршћивање на лепку

Ако вам се чини да је склапање сандука и поправљање џепова на њој својим рукама тешки задатак, онда можете користити другу технологију. Сада постоје посебна решења за лепкове која чврсто држе велику масу.

Овај метод често користе људи који имају мале просторије, а чак и мали губитак простора је већ критичан.

Инсталација гипса на зидовима: упутства за инсталацију

Причврстите гипсаних плоча лепка може бити у случају да власници не планирате да урадите у соби је звучна и топлотна изолација, као гипсане плоче није везан за материјал. Ова метода такође не функционише са неуједначеним зидовима, јер сва подручја основе листа не могу бити у добром контакту са површином.

Ова технологија се користи за смањење простора често, али сам процес је бржи. Поред тога, демонтажа у овој ситуацији је знатно поједностављена.

Предобликовање зидова

Пре лепљења сухог зида, ожичење мора бити прекинуто. Сви каблови морају бити уграђени у зидове. Да би се то урадило, направили су се посебни шхтроби. Жице можете затворити помоћу специјалних кабловских канала. Да не би даље демонтирали сухом зиду, неопходно је искључити отворе за утичнице и унапред прећи.

Инсталација гипса на зидовима: упутства за инсталацију

Да бисте лепили џепове морате припремити зидове. Треба их очистити од тапета, старих боја, прљавштине, прашине и мрља уља. Ако је потребно, исправите јаке кавитете, а затим их осушите. Да би се побољшала адхезија и смањила особина апсорбовања влаге зидова, њих треба третирати посебним премазом.

Видео "Тајне монтирања"

Из видеа ћете сазнати тајне инсталирања сувог зида.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 40 = 42