Изолација пода за бетон испод кошуљице: како и шта изолирати

Изолација пода за бетон испод кошуљице: како и шта изолирати

Изолација пода за бетон испод кошуљице: како и шта изолирати

Изолација за поду испод кошуљице бетона је међу најпопуларнијим материјала због чињенице да обезбеђује квалитетну и ефикасну изолацију, доприноси очувању топлоте да бетон не може држати дуже време.

Водећи грађевински и поправни рад многи потрошачи мисле како да изолују бетонски под. Они проучавају детаљни опис и техничке карактеристике различитих грејача, одабирајући најквалитетнију. Загревање бетонског пода осигурава ефикасно очување топлоте у стамбеном или пословном простору, посебно ако се налази на првом спрату.

Карактеристике избора

Загревање бетонског пода захтева прави избор изолационих материјала.

Изолација пода за бетон испод кошуљице: како и шта изолирати

Неопходно је обратити пажњу на такве техничке карактеристике као:

 • густина;
 • снага;
 • еколошка компатибилност;
 • трајање рада;
 • отпорност на влагу;
 • пропустљивост воде.

Изолација пода за бетон испод кошуљице: како и шта изолирати

Због великих оптерећења на премазу, материјал за топлотну изолацију вриједи одабрати повећану снагу

Материјал изабран као грејач за бетон, требало би да буде веома јак, јер је већина спрат је подвргнут великим оптерећењима и, самим тим, изолација испод кошуљице пода мора да буде и издржи висок притисак.

Густина зависи од тежине топлотноизолационог материјала, а на нивоу порозности - квалитета топлотне изолације.

Квалитативна изолација пода испод кошуљице треба да има пропустљивост влаге (способност апсорпције влаге) и високу отпорност на влагу.

Изолација пода за бетон испод кошуљице: како и шта изолирати

Овај квалитет је од велике важности ако се топлотна изолација бетонског пода уграђује у купатилу или на балкону.

Изолација пода за бетон испод кошуљице: како и шта изолирати

У случајевима где се изолација бетонских подова одвија у дневној соби или спаваћој соби, канцеларији или ходнику, нема потребе да се посебну пажњу посвећује овој карактеристици.

Од великог значаја се придржава екологије топлотне изолације, нарочито када се ради о описаном раду у дечијим и спаваћим собама.

Разноврсност топлотноизолационих материјала

Изолација пода за бетон испод кошуљице: како и шта изолирати

Под црном кошуљицом иде глина

Загревање бетонског пода врши се у неколико варијанти. Изаберите термичку изолацију, у зависности од тога која је врха постављена на врх. Ако је мешавина цементно-песка, онда ће бити потребне плоче које карактеришу велика чврстоћа и густина.

Дакле, међу материјалима на тржишту, са којима се врши изолација бетонског пода, веома су популарни:

 1. Минвата, која карактерише ниска тежина, ниска густина и топлотна проводљивост. Још једна предност је приступачна и ниска цена. За минералну вуну, посебна је опасност влаге. Након контакта са влагом је значајно смањен степен топлотне изолације квалитета. Дизајн захтева за причвршћивање дрвену лаг између којих изолационе плоче су наслагане, и морају бити постављени на њих водоотпорног, који слагање се изводи са преклапајућим лепљење грађевинских шав моистурепрооф траку.

  Изолација пода за бетон испод кошуљице: како и шта изолирати

  Стиропор је лаган и лако се инсталира

 2. Ако је изолација пода са клаидитом испод кошуљице, онда се пуњење ове материје врши за постављање грубог кошуљица, што је с правом препознато као лагано. У раствору за то, уместо дробљеног камена, додат је клајдит за изолацију пода. Бацкфиллинг се врши слојем од најмање 10 цм на претходно направљеној хидроизолацији, за коју се може користити битумен мастик. Поравнајте овај слој помоћу кошуљице, а на врху је положена ојачавајућа мрежа, дебљина шипке у којој је 5 мм. Сада долази до изградње грубе арматуре. Пре изолације пода са клаидитом, потребно је обележити зидове на зидовима у нивоу куће помоћу уређаја за нивелисање. На ободу собе до зидова лијепљена трака за лемљење. Чешљајућа кошуљица добија снагу не мање од 7 дана, након чега можете почети сипати стандардну кошуљицу. Таква изолација се врши на тлу, али и бетонски подови.
 3. Загревање пода са експандираним полистиреном испод кошуљице један је од најпопуларнијих и најпопуларнијих метода. Полифоам је прилично приступачан, једноставан и једноставан за обраду и инсталацију. Користи се за загријавање пода под кошуљом на тлу. Ово је дело са стране топлог ваздуха или случај када је под остао на дну, а на врху је постављена термичка изолација.

Редослед радова

Сви материјали се постављају на површину у одређеном низу. С обзиром на карактеристике материјала као што је пена, потребно је водити рачуна о уређењу квалитетне и ефикасне хидроизолације.

Изолација пода за бетон испод кошуљице: како и шта изолирати

Изолација испод подне кошуљице постављена је на "вишеслојни пита" систем. Сваки слој у њему има своју посебну улогу, а најмања кршења секвенце ће довести до прераног уништења структуре.

Први корак је водити рачуна о припреми површине базе. Бетонски подови се чисте од загађивача, попуњавају све откривене пукотине и пукотине помоћу монтажне пене или уобичајене мешавине песком. После очвршћавања депонованих раствора, њихов вишак се прекида и наставља се на полагање хидроизолације. За главне грешке током изолације кошуљице погледајте у овом видеу:

Изолација пода за бетон испод кошуљице: како и шта изолирати

Руббероид је постављен као хидроизолациони слој

Први слој хидроизолације - веб материјала (обично Кровни филц), положили преклапају. Сви шавови су замрзнути битумном мастиком. По ободу просторије на зидовима амортизера је залепљена трака, а затим на врху овог слоја је постављен шипке које служе оба ударца и мачка, која ће бити изграђена и изолације.

Раздаљина између њих не прелази 50 цм. Ту се постављају плоче експандираног стиропора, тако да је њихова горња ивица на нивоу са ивицом траке.

Изолација пода за бетон испод кошуљице: како и шта изолирати

Након завршетка инсталације, можете наставити са постављањем другог слоја хидроизолације.

За то се користи полиетиленски филм који је, као и материјал за кровове, прекривен, али можете користити скотцх траку за лепљење које је високо отпорно на влагу.

Ојачајте дизајн арматурне мреже, изаберете ону чији пречник шипки достиже 5 мм. Да би се постигла снажна и трајна конструкција, на филму су постављени посебни пластични пластични макови, због чега решетка за естрихе продире испод мреже.

Сипати мешавину цемента и песка. Подлога може бити мокра или суха. Одлуку доноси власник куће. На изолацији бетонских подова у гаражи погледајте у овом видеу:

Брига о стварању квалитетне топлотне изолације бетонских подова испод кошуљице, не треба заборавити на постојање пуноправних слојева "пита" и посматрати конзистентност у њиховој конструкцији. Избор изолационог материјала зависи од тога ко ће бити заузет радом, али је неопходно узети у обзир карактеристике објекта и непосредне просторије у којима се врши изолација. Модерни материјали за топлотну изолацију гарантују висококвалитетну изолацију и присуство не само парне баријере, већ и пуноправне хидроизолације.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

57 + = 66