Како да изаберете електрични жемак

Како да изаберете електрични жемак

Како да изаберете електрични жемакОвај чланак ће описати како да изаберете електрични жемак, који на градилишту захтева бушилицу, какве су разлике у различитим моделима овог перкусионог инструмента.

Вероватно, сви су видели свитаке у његовом животу. Ово је исти бучан и велики агрегат који су држали рудари и радници на путевима у старим совјетским филмовима. Употреба лукова је почела када се постављали тунели иу рударској индустрији већ почетком двадесетог века. Али с временом, технологија пенетрације камених формација и добијања стратешких сировина много се промијенила, па су продуктивнији уређаји и машине заменили чекере.

Занимљиво је чињеница да су првобитно створени електрични чекићи, али у руднику нису могли да се користе због могућих издувавања који би могли довести до пожара или чак експлозије. Поред тога, у тим данима технологија није дозволила да постигне довољну поузданост и снагу електричног алата. Из тог разлога, пнеуматици су доминирали дуго времена, где се енергија од компресора до удара врши помоћу компримованог ваздуха кроз црева.

И бушилица је започела нови живот, али већ у изградњи. Врло рано у времену дошли су светски лидери у производњи ручних алата, чинећи блок електричног бокса приступачним, поузданим, сигурним, практичним и моћним. Почео је систематски освајати тржиште од чекића са бензинским, пнеуматским и хидрауличним погоном. Међу предностима електричног шока, можете разликовати једноставност одржавања, ниске вибрације и буку, као и еколошко пријатељство.

Како да изаберете електрични жемак

Користећи га на градилишту може да произведе највећи део посла рушења: сечење метала, штемовање леда и смрзнуто тло, бреакинг асфалт, одлука велике рупе и отворе, рушење бетона (кравате, плоче, старим темељима, монолити, грудвице), демонтажу од камена и опеке зидови. Али импингемент плоча је такође погодна за чисте креативности - уз помоћ рамминг ђон може збијен дробљеног камена јастук и земљишта спике Хаммер цилиндар и назубљеном бара. Једноставна ударац не помаже овде, јер је мање моћна од маљем, која такође нема функција бушења, а сва енергија је усмерена на ударац.

Босцх ГСХ 5 Е

Како да изаберете електрични жемак

Дуго времена наша млада бригада није имала бушилицу. Положај изнајмљивања перкусије је спасен, али, искрено речено, трошак ове услуге је доста висок, узимајући у обзир чињеницу да су количине демонтажних радова стално расле.

Када је дошло време за просветљавање, постало је јасно шта нам је тачно било потребно. Главни посао за који је потребан џемпер је био изведен са поновним развојем станова - да се отвори у зиду, да се разбије цигла. Чак иу новим зградама било је могуће очистити. Понекад морате рукавити гипс, смањити старе кошуљице, изаберите нише за сигуран или електрични штит, направите велике покриваче за разне комуникације.

Већ неко време смо почели да градимо колибе, где се проширила радна површина - да би се направила рупа у плафону, да се нивелише темељ, да се пробије отворе степеништа у пећи. Због тога је, пре него што је изабрао електрични маказач, било јасно да нам није потребна тешка или чак средња скокова - да би се извршили ти радови, капацитет модела светлости могао би бити довољан. Као резултат тога, купили смо Босцх инструмент.

Како да изаберете електрични жемак

Буффер Босцх ГСХ 5 е пријатно нас је изненадио својом ударне силе, која достиже 12 Ј на постојећем стопи од 3000 откуцаја у минути, што је недостижна за индикатор класе у то време. Када покренете овај алат може да буде смисао сопственог величине, јер је лако да се носи са уништењем бетона и других материјала. Као што се испоставило, можете уживати и напоран рад. Не мора увек да треба власт од које може да сруши зидове у стану поред врата, тако да регулатор стопа утицај, у облику малог точак на телу, веома је корисно.

Редуктор електричног гумењача се не прегрева, јер је ковчег веома добар при уклањању врућине, тако да нема потребе за паузом за хлађење. Мотор снаге 1.100 вати без проблема тежи свим задацима.

Како да изаберете електрични жемак

Након што је јединица прикључена на мрежу и притиснуто дугме за покретање, његово срце се постепено опорављало, али није било преоптерећења на мрежи. Али неће бити утицаја све док му не дате максимално оптерећење. Индикаторска лампица означава режим мировања. Дугме за покретање има браву, стога у току континуираног рада није неопходно напрезати прсте.

Ако се намотај настаје на чврстом материјалу, блокада заустављања ће радити мало другачије, пошто стални рад електронике, који не дозвољава пад броја мотора. Сервисни приказ помаже у праћењу статуса инструмента.

Јацкхаммер Босцх ГСХ 5 Е је врло згодно када се ради изнад главе на дохват руке, а на хоризонталној равни, јер тежи само 5,5 кг, а његове димензије су 480х235 см, што омогућава да се упореди ову јединицу са цијеви ударцима.

Како да изаберете електрични жемак

Он такође долази са веома практичном екстра скобообразнои дршком која је савијена под углом, тако да је могуће да се прошири и уске рукохват, и распоредити их на 360 степени.

Како да изаберете електрични жемак

Лансер је направљен велик, па га можете пронаћи чак иу грубим рукавицама. Прекидачи карактерише једноставан и прецизан рад.

Такође вреди дивљења и система који штити од вибрација. То је најбоља која је тестирана. Тешко је замислити која је ефикасност остварена у модернијим моделима (контрола вибрације).

Продужни кабл неће вас ометати под ногама, јер кабл за напајање има прилично пристојну дужину. У исто време, она је довољно изолована и довољно флексибилна. Постоји компанија Босцх и друго знање - кабал се повезује са телом чекиром помоћу шарке. Због покретне сфере искључено је оштећење каблова, што ће бити веома корисно када радите на клизним местима.

Плоска врпица се може претворити у једну од дванаест положаја, тако да је у затвореном простору могуће направити згодно и прецизно длетање. У Босцху, овај систем назива се "Варио-Лоцк", користи се у свим Босцх бумперима и перфораторима.

У овом моделу одбојник користи СДС-мак картушу, с обзиром на то да је потребна велика опрема за преношење шокове енергије овог типа.

Како да изаберете електрични жемак

Такође, јацкхаммер је опремљен пространим, квалитетним кућиштем.

Босцх ГСХ 5 Е јацкхаммер је служио верно већ неколико година. Једном смо потрошили око 700 долара, али је у потпуности повраћао сваки уложени цент. Осим тога, он се чак неће уписати у пензију, али ће и даље радити као и раније.

Наравно, овај модел је већ прекинут, али ако је неопходно, узетићемо још један сличан модел компаније Босцх, тежине око пет килограма.

Разлике електричних удара

Како да изаберете електрични жемак

Приближавање избору електричног шока треба бити врло пажљиво, пошто има прилично високу цену. Најчешће, приликом избора електричног алата, морате започети разговор с којим моделом вам је потребно - домаћинство или професионално. Иако, заправо, нема аматерске класе за џемпер. Али треба имати у виду да готово сви произвођачи нуде чекере који су дизајнирани за широк спектар задатака.

Класификација електричних маказама

Ова врста инструмента може се поделити у три групе. Први су лагани чекићи, који имају масу до 5 килограма. Они су лагани, компактни и релативно универзални, на хоризонталној равни су веома погодни за рад. Ако се суочавате са суперкомплексним задацима, боље је користити медиј (тежина од 5 до 10 кг) или тешки (до 30 кг) одбојници, који се такође зову бетонски прекидачи. Ови браници су веома уско специјализовани и у хоризонталном положају са њима је прилично тешко радити. Ови браници су намењени првенствено за рад на темељима и терену, као и за путеве усмерене вертикално доле. У складу с тим, ови браници могу бити класификовани у хоризонталну и вертикалну. Подела чекића по тежини је прилично оправдана, јер ова карактеристика указује на масивност делова и моћ алата.

На пример, параметар тежине већ сада упознаје Босцх (УСХ 27, ГСХ 5 ЦЕ - 27 и 5 кг) у ознаку производа.

Један од главних показатеља, наравно, је снага мотора, која варира од 500 до 2000 вати. Што је снага алата већа, то је већа продуктивност удица и већа сила учестаности и удара на излазу. Много снаге ће вам омогућити да непрекидно користите алат на дуже вријеме, као и да користите веће алате. Али ово се практично не односи на кинеске производе, с обзиром да кинески произвођачи алата често инсталирају најмоћније моторе за своје производе, али обично се испоставља да је немогуће користити додатне ватове.

Утицај снаге

Како да изаберете електрични жемак

Максимална снага појединачног удара је још једна важна карактеристика електричног удара. Ова сила се рачуна у џулама. Што је важнија сила утјецаја, то је више могућности и издржљивији материјал који може уништити за одређени модел.

За светлосне одбојнике, овај индикатор је на нивоу од 3 до 8 џулова, а за бетонере велике брзине може бити већи од 60 џула (Макита ХМ 1810, Босцх ГСХ 27 ВЦ). Понекад мала сила ударца може бити надокнадјена високом учесталошћу нападача, који врши клипове кретања. На пример, Босцх ГСХ 5 ЦЕ, који има ударну снагу од 8,3 џула, може учинити 2,900 откуцаја у минути, а Макита ХМ 1810, чија ударна сила износи 63 џула, чини само 1100 откуцаја у минути. Да резимирамо, може се рећи да је број удараца и сила утицаја главни индикатори продуктивности инструмента, али врло зависи од њихове коректне корелације.

Системи за праћење и индексирање

Електрични прикључак је високотехнолошки и прилично скуп скуп алата који мора имати велики број електронских система који требају пружити своју функционалност и поузданост. Један од таквих система је прилагођавање фреквенције удараца, које може извршити регулатор, са почетном бравом или степеном депресије дугмета. Успут, закључавање дугмета за закључавање је веома важан детаљ, захваљујући којем можете отпустити окидач током континуалног непрекидног рада. Ако је почетак направљен у облику клизача, онда га уопште не треба поправљати.

Неки модели имају механизам који искључује функцију удара у празном ходу - у режиму мировања. Овај режим може повећати ресурс ударне јединице.

Када се укључи кочница велике снаге, ограничење стартне струје мора увек да се активира. Ово је учињено тако да нема скока у потрошњи енергије. На примјер, ова функција има ДеВАЛТ Д25899К.

Многи произвођачи довршавају своје производе помоћу различитих управљачких уређаја (индикатора, екрана), који сигнализирају хабање четки или потребу за сервисирањем. Ако не замените четке на време, могу се искључити сами, спречити оштећење скупог мотора. Стање утикача и кабла такође се може пратити.

Заштита од вибрација и буке

Не заборавите на анти-вибрационе системе, јер се проблеми у борби против вибрација и буке решавају на различите начине. Прва ствар коју треба споменути је уграђени динамички противтечни систем, са којим можете смањити вибрације за око 50-70%. Још увек постоје пенасте и гумиране плочице, као и ручке са уметком за уметање и ослањање на опругу. На пример, ХИЛТИ користи систем АВР (Активна вибрација апсорпција) у ТЕ 3000-АВР и ТЕ 1000-АВР моделима.

Конструктивне карактеристике

Како да изаберете електрични жемак

Немојте бити изненађени што неки модели имају кућиште од пластике, док други имају метално кућиште. Обично је изабрана пластика како би се смањила тежина хоризонталног алата. Али немојте се бојати тога, јер материјал који се користи није само лаган, већ и прилично издржљив и издржљив. Пример може бити одбојник Макита ХК 0500. За моћне уређаје често се користе метални делови од магнезијумских легура и алуминијума.

Кертриџ намијењен за причвршћивање држача може се разликовати. За неке произвођаче, најлакши модели раде са СДС-плус снап-ин-ом, али већина браника ради са СДС-мак картриџима, чији пречник може бити до 26 мм. Најснажнији модели користе врхове пречника до 30 мм и хексагонални прихват (Хитацхи Х65СБ2).

Понекад морате радити са различитих позиција, па ако алат има могућност одабира и поправљања различитих положаја опреме, то ће имати користи само. Најчешће се користе дванаест положаја, лоцираних на сваких 30 степени.

Пре него што изаберете електрични прикључак, обратите пажњу на ергономију производа. Врло је важно имати додатну дршку, која може бити Д-облика или равна. Мора да је погодан за оператора и има много инсталационих позиција.

Резултат

Ако су многи модели исте класе тако слични, онда како да изаберете такав модел џемпера који се најбоље уклапа? Може се рећи да су све главне компаније које производе грађевинске алате већ дуго времена познате и свака од њих чини сасвим пристојне бушилице. Квалитет и техничке карактеристике њихових производа су приближно на истом нивоу. У овој области иновације су изузетно ретке и брзо их препознају сви конкуренти. Избор алата за поједине параметре нема смисла, јер већина програмера пажљиво балира своје производе.

Из тог разлога, приликом избора браника, морамо се надовезати на карактеристике предњег дела и специфичне задатке, као и личне потребе у области дизајна и ергономије.

Главни критеријум којим можете да одвојите одбојнике - тежина - лагана, средња и тешка.

Неки произвођачи преферирају јефтине кинеске алате, који су много јефтинији од брендираних. Али овакав приступ често није оправдан, јер можете спријечити принудне губитке од прекида, а ниво сигурности уз перформансе кинеских алата је знатно нижи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

3 + 1 =