Како исправно шијете траку за тил: савјет стручњака

Како исправно шијете траку за тил: савјет стручњака

Да направите лепу драперију на завесама: са дубоким, наглашеним зглобовима без додатних материјала - користите завесе - не можете учинити.

Како исправно шијете траку за тил: савјет стручњака

Трака за завесе

Шта је трака за завесе

Оно што је неопходно знати о овом производу кројача пре него што шаљете траку за завесу у тил. То је трака ткива. Материјал производње може бити различит: од провидног капра до густих природних влакана.

Како исправно шијете траку за тил: савјет стручњака

У траку за тканине су сешири снажни сигурносни филаменти. У овом случају, степен шивања кабла може се разликовати у величини. Од ових параметара (дужине корака навоја и природе њиховог преплитања), способност плетенице да формира зглобове и облик драперије у горњем делу тила зависи:

 1. Завеса се може монтирати, смањујући ширину за фактор 3. Што више затегнете каблове, постаје интензивнија драперија.
 2. Ако се нити су ушивеним шавова различитих дужина, наизменично одређеним редом, драпирање на завесу образује није глатка класични стубови и пуффс: двоструке или троструке плеатс у интервалима.

Цордс он широким моделима текстова распоређени у неколико риадов.Мозхно шити плетеницу на тила (паралелних теме за монтажу) и тиме формирају фолд затетура, драпе кравату и т. Д.

Како исправно шијете траку за тил: савјет стручњака

Плетеница за обликовање драперије такође варира у ширини. Што је производ шири, то је скупље: на њему се налази неколико парова каблова и паралелних редова са причвршћивањем петље.

Сорте траке за завесе

Производ се користи не само за обликовање драперије различитих типова, већ може деловати и као елемент за причвршћивање завеса са глатким или благо везаним површинама:

 • Постоје посебне траке за причвршћивање завеса помоћу механизама за подизање: на примјер, у римским или аустријским завјесама.

Како исправно шијете траку за тил: савјет стручњака

Корнице за римске завесе

 • Могуће је зашити траку за завесу као квачило, ставити палицу на капу и створити светлост, драперија са плитким непогоњеним преклопима.
 • Ако трака за завесе са завртњима у тилу није класична, већ издављивија, завеса ће лежати меком драперијом, покривајући вијчану шипку која излази на горњи део зида.

Шиваћа трака: инструкција по кораку

Одлучујући о типу и дизајну производа за моделирање преклопа, остаје да буде мала ствар која правилно шије траку за завјесу. Пошто сте упознали неке трикове и особине материјала, посао вам није тешко.

Што се тиче завршне обраде, изабрали смо светлосне завјесе, потребна нам је прозирна плетеница.

Како исправно шијете траку за тил: савјет стручњака

Алгоритам рада:

 • Шивање почиње са шаблоном. Измеравамо дужину производа и израчунавамо ширину, помножујући дужину вијенца за изабрани фактор монтаже. У целом периметру, не заборавите да додате сантиметре (најмање три) за обраду резова.
 • Прво, обрађујемо бочне ивице тканине завесе. Дно шалова од органза обично је првобитно украшено шавом са "интегрисаним" тежином. Остаје нам да шијемо завјесну траку на тилу на врху.

Пошто смо изабрали прозирне материјале, величина фолда тканине (на погрешној страни) мора одговарати ширини плетенице.

За органзе важно је добро држати лабаву линију. Материјал можете обмотати два пута, формирати двоструко преклапање или унапред обрадити ивицу преклапања.

Како исправно шијете траку за тил: савјет стручњака

Лоосе цут органза

Ако желимо да зашијамо траку за завесе на тилу, неће бити никаквог додатног завршетка ивице: овај материјал се не увлачи и не пукне. Нарочито се горња сечица крије иза плетенице.

 • Преклопљена тканина (двоструко или обично) се пегла.
 • Мјерите и исеците плетење потребне дужине: на ширину завјесе додајте додатке за савијање бочних дијелова са обе стране.

Важно! Када радите са тилом, боље је узети траку најмање 0.5 м на залихи. Тил се односи на материјале који се протежу шивом.

 • Из савијене за обраду ивица бочних делова извлачимо каблове.
 • Да нежно спије траку на тилу, нанијети је испод ивице завесе најмање 5 мм. Плетеница никако не сме да се протеже преко ивице завеса, нека је боље да оставите широке траке формирају украсну бочицу на врху.

  Како исправно шијете траку за тил: савјет стручњака

 • Веома је тешко зашити траку за завесу у органжу без претходног чишћења чак и искусног кројача: површина материјала је глатка и клизава. Резултат изван контроле тканине ће у најбољем случају бити нетачни шав. Због тога, пре-бријамо производ или причврстимо плетеница и тил са затичима.
 • Прво, спојите причвршћене делове у горњем делу. За шивање траке за завесу од органзе са другим доњим шавом, са истезањем, равномерно проширите завесу и плетеница (како би се спречило појављивање бора на тканини).

Када радите са широким производима, потребно вам је да шијете плетиво до тила дуж сваког пара нити или испод свих трака с причвршћивањем у облику петље. Важно је да се стринг не поправи како бисте створили завој, иначе га нећете додатно заоштравати од приложеног места.

Уверите се да су линије равне - на предњој страни, одсуство паралелних шавних линија које су близу једно другоме, ухвати очи: врх ће изгледати неуредно.

Како исправно шијете траку за тил: савјет стручњака

Формирање зглобова на завесама

Ако сте успели да лепо и исправно шијете траку на тилу, прелазимо у најпријатнију фазу рада: формирање драперије. Прелиминарно гвожђе производ и затегните парове нити са обе стране: лакше је распоређивање зуба једнако преко целе ширине завесе. Ако немате асистента, када радите са једне стране, поправите пар нити од друге ивице.

СЕЕ ВИДЕОИНСТРУЦТИОН

Не прекидамо крајеве каблова, али нежно их одмотавамо. Завеса ће се испразнити пре прања и пеглања, тако да сакривите укривљене филаменте испод траке или у посебним кесама које професионалне шминке шије на свакој страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

8 + 1 =