Како исправно висити вијенцу: препоруке

Како исправно висити вијенцу: препоруке

Када људи поправљају или само планирају то, они често пређу на услуге грађевинских фирми или грађевинских тимова. По огласу, путем познанства, претражују се на интернету иу новинама. Чак и ако је услуга наручена од стране мушкараца, ово је сасвим нормално. Али понекад чак и најелементалнији посао, како изгледа од почетка, није тако једноставан.

Како исправно висити вијенцу: препоруке

Гарнитура за завесе у унутрашњости игра важну улогу, јер је из таквих детаља формирана потпуна, интегрална слика просторије.

Који је крај сваке поправке собе? Уградња намештаја и завеса. Дакле, питање како правилно обесити вијенци, један од најчешће постављених питања. Ако разумете, онда уградите вијенац је врло једноставно.

Ако сте купили скупу вијенац, немојте користити причврсне елементе који долазе с њим. Боље је користити своје.

Шта се може тражити?

Како исправно висити вијенцу: препоруке

Шема фиксирања плафонског плафона до плафона тензије.

Како исправно објесити вијаду?

Веома је једноставно. Потребно је само поштовати следећа правила:

 1. Вијенца би требало да буде дуже од прозора који отвара негдје од 35 до 55 цм.
 2. Као што је раније речено, прозори би требало да се отворе слободно, и не би требало да буду ометане од вијенице. У ту сврху остају до 5 цм између прозора и крана, а најмање 8-10 цм треба да буду од зида до завеса (или завеса).
 3. Дно прозора су батерије. Оставите растојање од батерије до завесе најмање 6-7 цм.

Израђени су корници од различитих материјала, али према начину везивања подељени су само два типа: фиксирање на плафон и на зид. Нема значајних разлика у технологији причвршћивања. Разлика је само у тачки поправљања. Да бисте обесили вијенцу, следите ове кораке:

 1. Како исправно висити вијенцу: препоруке

  Шема монтаже зида корита.

  Користите једноставну оловку, означите места на којима ћете причврстити носач. Сви носачи су фиксирани на такав начин да су од центра прозора до њих исте удаљености. Ако је вијенац дугачак (више од 240 цм), у средишту прозора уграђује се још један носач.

 2. Да ли сте купили плафонску плочу? Онда се уверите да је зид из држача свуда био на истој удаљености. Инсталацијски држачи за ову врсту вијенца морају бити стриктно хоризонтални.
 3. Сазнајте од чега су ваши зидови изграђени. Ако су направљене од цигле, немојте користити конвенционалне пластичне клијешта. Узмите боље смолне вијке од плуте боје величине 4 * 50 мм. Пре завртања оваквих вијака, они морају направити рупе.
 4. Ако објесите само лагане материјале као завесе, пожељно је купити жичану верзију вијенца. Изградња ових капи састоји се од жица растегнутих између заграда. Али овај коријени има мањи недостатак: након истека времена, жице имају својство истезања.
 5. Ако су ваше завесе направљене од тешког материјала, онда у овом случају, ролета жица очигледно није погодна, онда вам је потребан пластични вијенац који је причвршћен за плафон. Међутим, обратите пажњу на материјал. Ако је пластика мекана, такав врећица очигледно не може издржати оптерећење. Затим, у циљу максимизирања вијенца, потребно је уложити челичне плоче у жлебове за сваку рупу у задњем зиду надстрешница које треба уградити. У овом случају челичне плоче треба бити величине 40 * 18 мм.

За остале случајеве, потребни су конвенционални вијци и клијешта. Могу се повезати са вијенцем или можете сами купити. У почетку су уграђени загради, а затим је уграђен вијенац. Даље, вијенца мора бити постављена дуж отвора прозора.

Практичне препоруке

Запамтите, ако ваш плафон није савршено ниво, не постављајте корито преблизу. Неопходно је узети у обзир чињеницу да ако је вијенац постављен превише близу плафона, видјети ће се неједнакост плафона. Понекад, у циљу постизања равности, заграде морају бити фиксиране на другој удаљености од зида. Инсталирајте заптивке између заграда и зида ако је цев постављена према вијенцу.

Затим морате обележити место испод заграда и извући линију. Да би линија била што је могуће већа, користите ниво зграде.

Затим се избуше рупице и убацују се у њих. Након тога, заграде су причвршћене вијцима.

Проверите везу са тврђавом, причврстите му мало силе.

После тога, шипка се узима, а прстенови са врховима се стављају на њега и фиксирају у овом положају. Међутим, вреди оставити један прстен између савета и заграда. Куке је пожељно да се причврсте директно на тканину, а затим на прстима да заједно ставе.

Ако фиксирате вијенац на плафон, почетно измерите растојање од зида и конзоле. Од зида до свих заграда, требало би да буде иста свуда. Али не заборавите на завесе: не би требало да леже на прозору.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

44 − = 35