Како обновити стару купку? Начини рестаурације купатила

Како обновити стару купку? Начини рестаурације купатила

Како обновити стару купку? Начини рестаурације купатилаКада се суочи са неизбежним старењем вољене купатилу, а затим од свих опција из ове ситуације само два: да баци стари ружно вишак купку и иду за куповину новог, а затим уживајте лежи у луксузном пене у свећама окружена и можете да урадите "мало крви", да поврати унутрашње површине у купатилу, што је јефтиније замене и могу да продуже свој живот.

Корист од најновијој верзији може да се осети, процењује се колико ће коштати укидање кадама, рад покретачи који ће га носити на н-ти спрат, замена оштећених плочица и других малих ствари које "Флоат" у току монтажу и демонтажу. То је фер рећи да, ако постоје таква озбиљна оштећења, као што су чипс, велике пукотине, рупе или деформације, онда искористити све предности опоравка већ, авај, није потребно. Јер, када такви симптоми старости обнове више нема смисла.

Начини за обнављање система купатила

Међутим, уколико је стање самог купка добро, можете га користити на три начина како бисте га вратили:

 • Акрилна линија.
 • Премазивање новим емајлом.
 • Инфузиони базен.

А сада о овим методама детаљније.

Акрилна уметка

Како обновити стару купку? Начини рестаурације купатила

Ово је можда најлакши и најлакши начин да решите проблем. Довољно је купити пластични умиваоник, који се убацује у стару. Ово производи добивену комбинацију пластике и, на пример, ливеног гвожђа. Танка фолија има дебљину зида од око 4 мм. Због тога, то не утиче много на јачину звука.

Међутим, има неколико предности. Пластика не рђе, не оксидира. Не захтева наношење емајлираног премаза. Гвоздено купатило има непоправљиву моћ, коју је тешко превладати. За разлику од пластичних модела, он је стабилан, има могућност гријања акумулације. И мали ваздушни јаз између подлоге и матичне базе омогућава вам дуже задржавање врућине воде. Ако се бринете о томе да постоји између њих, може се избјећи таквих невоља као што је смањење линије и појављивање пукотина на њој, што скраћује животни век на 2-3 године.

Премазивање новим емајлом

Како обновити стару купку? Начини рестаурације купатила

Један од ефикасних начина за повратак бившег сјаја у купатило је покривање своје унутрашње површине новим емајлом. Међутим, треба одмах рећи да сваки емајл није погодан за ове сврхе. Штавише, како би "тачна" глеђ заиста трајала дуго времена, мора се придржавати технологије његове примјене. У супротном, премаз ће једноставно пилингати и биће неопходно почети све од самог почетка.

Скоро свако грађевинско тржиште има богат избор и страних и домаћих производа. Емајли се производе у облику аеросола и традиционално у лименкама. При избору је вредно размислити о чињеници да аеросоли у свом саставу садрже велики проценат растварача. Ово донекле смањује живот готовог премаза. Наравно, мале дефекте се могу елиминисати, али за обнављање великих размера нису прикладне.

Сваки произвођач на паковању штампа инструкцију према којој је могуће извршити рестаурацију. Ипак, као иу сваком послу, постоје нијанси.

 • Не треба користити аутомобилске емајлове.
 • Алкид, а заједно са њима уље и нитро боје нису погодни у условима велике влажности и великих оштрих промена температуре.
 • Епоки двокомпонентна боја може да издржи јаке тестове чврстоће. Са частом издржава оптерећења и погодна је за радове на рестаурацији.

Секвенца рада

Дакле, купили сте амбалажу од емајла. Већ има упутства за употребу. Ипак, дајемо стандардни низ радова.

 1. Пре свега, морате уклонити сифон. Сви отвори морају бити одвојени од комуникације.
 2. Ставили смо површину праха за чишћење купке. Пажљиво молим! Не би требало да садржи хлор. И уклоните брусни материјал причвршћен за сврдла, све фабричке емајл у оштећеним подручјима. Остатак површине се љушти до мат стакла. Истовремено, квалитет чишћења зависи од вијека трајања новог премаза.
 3. Темељито опрати преостали слој. Попуњавамо већ очишћену купку топлом водом и сачекајмо 10 минута, након чега се вода споји и купатило треба темељито осушити.
 4. Ако ипак остану ожиљци или се налазе области са сјајем, онда поновите тачке 2 и 3. Као резултат наших радова, треба добити суху, мату и глатку површину.
 5. Дубоке чипове могу се обновити епоксидним смолама.
 6. Затим, површину треба припремити према упутствима произвођача. У исто време, аеросоли се примењују лако и без проблема. Двокомпонентна смеша треба да лежи без мехурића, јер на њиховом месту, уколико се не уклоне, премаз се касније одлепи. У том случају, потребно је наносити емајл ваљком, пошто гомила са четкица може уништити све радове. Поред тога, ваљак равномерно примењује боју. Да би емајл дуго остао на зиду, требало би да их буквално трља.
 7. Поново осушите.
 8. Наносимо 1-2 слоја премаза, остављамо да се свака од њих осуши најмање 30 минута.
 9. Након 24 сата, премаз постаје тврд, а купатило се може користити само недељу дана, а препоручљиво је осигурати да температура у соби буде око 20 ° Ц. Да. Још једна ствар. Током овог периода не дозволите да било који предмет или течност уђе у купатило.
 10. Сада можете уживати у новом, с нежним сјајем и белим кабином за кауцију.

Попуњавање купатила

Како обновити стару купку? Начини рестаурације купатила

Технологија купатила за попуњавање је сасвим нова и представља процес у коме се на површину нанесе пластика отпорна на течност, која се заснива на ливеном акрилу са додатком керамичког учвршћивача. Припрема површине врши се на исти начин као и за наношење емајла.

Да бисте обновили једну стандардну купку, морате купити 4 кг специјалне течне пластике. Благо се улије у купатило, елиминише мрље и могућа оштећења с лопатицом. Дебљина слоја може се разликовати од 6 мм на зидовима купатила до 10 мм на дну.

Након 24 сата, пластика се очвршћава на собној температури.

То је све. Пластика има сјајни сјај, отпорна је на разне оштећења и не посједује бактерије. Безбедно за здравље, али и без клизања.

Закључак: који је начин за обнову купатила бољи?

Свака опција има своје предности и слабости. С једне стране, једноставност инсталације и релативно ниска цијена слободних листова. Али они имају кратак век трајања. Са друге стране, можете заменити емајл. Ово је више радно интензивна, док вам треба недељу дана да будете спремни заборавити на купање. Али можете учинити, како кажу, "малу крв" финансијски. Правилно обојено купатило може трајати неколико година. Међутим, нехатно стање у припремној фази може негирати све напоре. Верзија са масивном пластиком је импресивна. Истовремено, дуго је познато да је све добро вредно.

На вама је да одлучите како се бавити старим купатилом. У сваком случају, ваше купатило ће сјајати с новим сјајем и звонити, позивајући вас да уживате у топлини вашег загрљаја.

Сам опоравите стару купку. Видео

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

91 − 86 =