Како одабрати боју за фугирање за плочице

Како одабрати боју за фугирање за плочице

С обзиром на површину са различитим врстама плочица, желим добити прекрасан и поуздан премаз. Али резултат је у томе што чак и коришћење скупог материјала и висококвалитетни стил не дају жељени ефекат. И све због тога што су шавови запечаћени погрешно одабраним једињењима. Због тога је неопходно пажљиво приступити питању како одабрати одговарајућу боју за плочице.

Како одабрати боју за фугирање за плочице

Прави избор фугирања је важан

Често се верује да ињекција не утиче на коначни изглед собе. А једина корист од ње је заштита зглобова од прљавштине. Али ово је сасвим погрешна идеја. Шав је мала по величини, али он одређује коначни декоративни изглед.

Како одабрати боју за фугирање за плочице

Јединствена фугирање плочица омогућава стварање осећаја савршенства у унутрашњости

Генерално, приликом избора смеше за заптивање шива, морате узети у обзир неколико фактора одједном:

 • За то ће се простор користити.
 • Који је начин рада.
 • Карактеристике околине.
 • Локација извора светлости.
 • Општи поглед на ентеријер.

Наравно, већина ових параметара утиче на избор решења са заштитне тачке гледишта. Али одабир оптималне нијансе боје је веома важан. Ако правилно играте на омјеру фуге и плочице, можете визуелно проширити или смањити просторију. А ако направите грешку, онда ће соба бити неугодна, опћа идеја ће бити прекинута. Тешкоће је исправити ову ситуацију.

У напомену! Није потребно користити мешавину у боји за заптивање спојева. Можете одабрати неколико нијанси, као и различите опције плочица. Ово ће створити јединствени мозаик панел.

Како одабрати боју за фугирање за плочице

Обојена смеша

Која је нијанса практичнија?

Тренутно, у специјализованим продавницама доступан је широк спектар рјешења (фуга) за фугирање зглобова. Због тога није изненађујуће што избор може бити прилично тешко.

Такође треба узети у обзир такав фактор као практичност. Чини се да то не одговара пуној величини боја, али имају директну везу између њих. На примјер, ако користите бијеле спојеве за заптивање керамичких плочица у ходнику, у року од једне седмице ће постати сиве, а можда чак и црне. Добија се супротан ефекат, ометају се укупна композиција.

Како одабрати боју за фугирање за плочице

Тамни тон фуге ће омогућити дужи период да задржи оригинални изглед спојева

Дакле, у зависности од просторије, постоје следеће препоруке:

 1. За објекте са повећаним тереном, ходницима, вестибулама - нанијети масу сиве боје. Нарочито ако је соба мала. Када се рад врши у просторијама са великом површином, можете обавити зонирање. На примјер, на улазним вратима, на мјесту држача - ставите тамније производе и изаберите мјешавину сличне сјене. Затим, за суочавање са лаким плочицама, као и за бијелу фугу.
 2. Одвојено, треба размислити о купатилу или туш кабини. Због снажног утицаја влаге, простор за преплетање може врло брзо да се затамни. Али није увек могуће запечатити га са тамном лопатицом. Стога је неопходно дати предност рјешењима која имају додатна водонепропусна својства. И такође вршити додатну завршну обраду са заптивним материјалима.
 3. За кухињу биће најбоља опција - двокомпонентна епоксидна смеса која има дискретну боју. Треба напоменути да задржава своје карактеристике за врло дуго времена.

У напомену! Постоји модерна фуга, која омогућава да је користите у свим условима. Чак и светле боје не изгубе своју жалбу. Али постоји значајан недостатак - висока цена и немогућност купње у било којој грађевинској радњи.

Како одабрати боју за фугирање за плочице

Бела фуга је најједноставнији и најефикаснији начин за масирање зглобова

Правила избора заснована на дизајнерској идеји

Боја плочице треба да нагласи лепоту изабраног материјала. Да једноставно речено, фуга је "оквир" у који се слика убацује.

Постоје општа правила за добијање занимљивог дизајнерског рјешења:

 • Када се у просторији користи једнобојна плочица, одабрана композиција за затезање треба да буде лакша у неколико нијанси. Тада ће бити могуће нагласити основу. Али можете одабрати сличну боју, ово омогућава да се добије једна површина.
 • Одлично решење је такође контраст. Чињеница је да визија особе препознаје лаке елементе који су на позадини мрака, као благо конвексни и обимнији. То јест, постављање тамно црвене плочице, шавови су мало розе. Испоставља се одличан визуелни ефекат. Ово решење изгледа добро на кухињској платформи.

  Како одабрати боју за фугирање за плочице

  Користећи контрастну фугу, можете постићи занимљив визуелни ефекат

 • Такође можете користити реверзни метод. Одличан је за велике просторе који имају класични ентеријер. Дакле, ако изаберете фугу за плочице тамне боје, онда ће облога бити мало тонирана.
 • Наравно, најупечатнија мешавина је она која има бијеле боје. Постоји једноставно објашњење за ово. Погодан је за све нијансе. Иако проблеми могу настати чак иу овој ситуацији. На пример, комбинација врло лаке керамике и буквално беле фуге - даје потпуно негативан резултат. База постаје визуелно "прљава".
 • Највеће потешкоће настају са вишебојном керамиком, захтијева пажљивији приступ. Неопходно је изабрати најлакши и најтамнију боју на плочици и изабрати ињекциону масу која најбоље одговара одређеној опцији:
  • За велике просторије - тамно. Благо ограничава димензије, али ствара утицај потпуности.
  • За мале предмете - светлост. Проширићу простор. Наравно, не смијемо заборавити да се све најбоље роди у експериментима. Због тога можете покушати играти с нијансама.
 • Радите с мозаиком плочом, концентрирајте се на слику. Као ињекција, изабрана је безбојна или неутрална композиција.
 • До сада, купатила и купатила користе водоводне инсталације различитих боја. Због тога изгледа изврсна мастилична нијанса, која се комбинира са овим додацима.

Постојећа правила нису обавезујућа. Боје фуге могу се одабрати на основу ваше жеље. Наравно, унапред треба размишљати о општој композицији, тако да не морате поново радити све изнова.

Оригиналне опције

За оне који не воле стандардне приступе, постоје сасвим оригинална решења. Важно је напоменути да ове опције могу изазвати контроверзна удружења.

Дакле, за бијеле плочице, могу бити сљедеће комбинације у боји:

 • наранџасто;
 • црвена;
 • зелено;
 • љубичаста;
 • црно.

Како одабрати боју за фугирање за плочице

Црна глетерица за бијеле плочице

Црна керамика је довољно занимљива приликом употребе фуге:

 • са белим тоновима;
 • благо сипано - бисерно;
 • црвена.

У напомену! Да не би били разочарани у изабраној мастики, уради се следеће: Узмите комад шперплоче, лепљена је (баитед) употребљена верзија плочице. Величина зглобова се узима у обзир. Одабрана фуга се примењује. Испоставља се мало заглављено подручје, постављено је у центар собе. Наравно, овај метод неће дати општу идеју, али ће помоћи да се одлучи и не направи грешку.

Нове ставке

Сада можете једноставније да изаберете боју фуге - постоје модерна једињења која ће одговарати љубитељима свих необичних и светлих. Они су:

 1. Потпуно транспарентан. Користе се опрезно, јер морате пажљиво припремити шав.
 2. Транспарентно, уз додатак блистава. Изгледају сјајно на црним плочицама и мозаичним плочама.
 3. Флуоресцентно. Они имају своју боју, али у ултраљубичастом стању се мења.

Постоји много могућности за фуговање. Али како одабрати најбоље? Наравно, треба узети у обзир постојеће препоруке, али се ослањати на сопствене преференције.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 1 = 5