Како поправити кухињску славину?

Како поправити кухињску славину?

Звук капања воде не само да иритира, већ и повећава комуналне рачуне. Узрок овог звука је неисправност миксера. Да бисте поправили кухињску славину, за то увек не треба позивати водоинсталатере. Неки ломови могу бити потпуно елиминисани самим собом, штедећи новац и добијајући добро искуство.

Како поправити кухињску славину?

Шема уређаја кухињског миксера.

Поправите кухињску славину: када је потребно?

Сваки миксер може да прекине. Посебно ово важи за кухињску славину, јер се користи више него миксер у купатилу.

Поправите миксер у кухињи није тешко, само треба да идентификујете узрок неуспјеха.

Поправка кухињске славине је неопходна у случајевима када:

  • излази из замајца;
  • протиче кроз бочицу;
  • тече између главе вентила и спољашњег навоја.

Како поправити кухињску славину?

Шема склопа миксера.

Најчешће дизајн кухињске славине има високу топлину. Господјице не разматрају само ово
Како поправити кухињску славину?Кухињска славина је најприкладнија од свега: допушта пуњење чак и дубоких контејнера водом. Такав миксер може бити једноручна кугла или двоструки вентилациони тип. Погодност миксера за кухињу је да се вода може укључити и искључити једном руком. У овим миксерима има мање детаља, па је много лакше поправити их сами. Најчешће је потреба за поправком миксера за кухање кухиње због крхкости затворног вентила.

Поправљање миксера у кухињи захтијева доступност одговарајућих алата и материјала, а листа се може разликовати у зависности од природе неисправности. Комплетан сет који ће вам омогућити брзо и тачно поправљање миксера у вашој кухињи својим рукама, укључује сљедеће алате:

  1. Хексагони.
  2. Гасни кључеви.
  3. Сет одвијача.
  4. Велике клешта.
  5. Обичан кључ.
  6. Фум трака за заптивање навојних спојева.
  7. Винил трака (потребно је обмотати спужве кључева у 2-3 слоја како би се спречило гребање површине миксера).

Редослед поправке миксера за кухињу властитим рукама

Монтирање кухињске славине (корисни савјети).

Можете спречити непријатан звук капања воде која се појављује у процесу
Како поправити кухињску славину?уградњу миксера у кухињу, односно, пре него што се угради. Вероватноћа раног неуспјеха миксера се значајно смањује ако инсталирате филтере за чишћење на хладним и топловодним цијевима. На крају крајева, током поправке, по правилу, неопходно је променити цео модул лопте, и овај посао је скупљи и дуготрајнији од инсталирања филтера. Миксер са лоптом може извести из више разлога. Најчешћи од њих је хабање унутрашње заптивке и механичко оштећење тијела мешача, што подразумева изглед чипа или пукотина.

Као што је већ поменуто, поправак миксера у кухињи може се извршити ручно. Прије започињања рада потребно је искључити довод воде и припремити плитак контејнер за одвод воде у кухињску славину. У случају да је производ купио у доброј продавници, требало би да имате приручник произвођача који описује техничке карактеристике овог модела, можда ће вам ове информације бити корисне.

Мала пукотина или пукотина могу се покрити помоћу заптивача. У случају да су димензије пукотине довољно велике, боље је заменити славину у потпуности. Ако се не открије видљива штета, а поклопац још увек цурење, разлог је највероватнији у хабању заптивке. Да бисте је заменили, прво уклоните славину.

Ми растављамо миксер

Поправите миксер својим рукама.

Пажљиво одвијте матице на главном тијелу производа. Код многих модела, матице су скривене испод додатног тела за лепши изглед. Тело се може померити помало напорима, омогућавајући приступ причвршчивима. То је због додатног кућишта који миксер на први поглед изгледа нејасан. Међутим, у ручки има рупу за хекс кључ. Демонтажа дизалице почиње с њим. Ако немате посебан кључ, лагано додирните чекић помоћу одвијача. Горњи печат лопте налази се равно испод матице. Прегледајте заптивку и лопту. Посебну пажњу треба обратити на горњи дио, тк. ту се налазе рупице вентила. Површина лопте треба да буде сјајна и једнобојна.

Тело кугле има 3 рупе са гуменим заптивкама. Ове рупе су подржане од опруга, које треба уклонити помоћу одвијача. Излаз ових извора такође може проузроковати цурење. У том случају, опруге треба заменити.

Замена заптивке кугличног вентила

Ако раставите производ како бисте заменили гуму, обавезно унапред купите нову. Бртве се продају у свим грађевинским продавницама. Заптивка за кран је гумени прстен, чија главна функција је заптивање везе. Пречник прстена требало би да премаши пречник гнезда у којем сте пронашли цурење.

Након замене заптивке, потребно је врло пажљиво затегнути матице, јер разлог за хабање зглоба није само продужена употреба, већ и прекомерно затезање везе. За делове трења користите малу количину силиконске нетоксичне масти. Уз то, миксер ће трајати 1,5-2 пута дуже него без њега.

У моделима уграђеним у умиваоник, узрок цурења може бити хабање керамичког кертриџа уграђеног у славину. Поступак замене није тежи него замена заптивке. Само треба да извадите кертриџ и не инсталирајте нову.

Поправљавање двослојног миксера својим рукама

Мијешалице са двоструком вентилацијом нису мање уобичајене. Слаба тачка таквих производа је гумена заптивка. Конкретно, овај тренутак се односи на славину топле воде: због сталног загревања, гумица се срушава много брже.

Купите нову гуму. Искључите довод воде, а онда одврните замајац вентила за поправку и оставите га у отвореном положају како бисте заштитили дијелове вентила од надпритиска. Уклоните од декоративних поклопаца вентила (црвеном и плавом бојом), извадите вијак држећи замајац помоћу одвијача. Након тога користите подесиви кључ како бисте извадили причврсну матицу. Након уклањања главе, можете видети неисправност - деформисану главу на вентилу. Уклоните садржај и инсталирајте нову заптивку. Постоје такви модели кранова у којима су фиксирани помоћу специјалних навртки. Ако се то налази и на вашој славини, онда је потребно уклонити, а након уградње новог пртљажника, вратите га на своје место.

Пропуштање печата је уобичајени проблем

Још једна уобичајена грешка у славини кухињског црева је цурење кутије за пуњење, која се јавља због хабања амбалаже за пуњење. Да бисте разумели који се поправци морају изводити, неопходно је раставити миксер на горе описани начин. Понекад је довољно само запечатити кутију за пуњење, ау неким случајевима мора бити потпуно промењена.

Након растављања производа, покушајте да стиснете кутију за пуњење чврсто. Ако после тога цурење престане, можете сакупити славину. У случају да се цурење настави, неопходно је заменити паковање. Као пуњење, обичан врпци, импрегнирани моторним уљима, погодни су гумени цевасти рез, навој за вучу. Међутим, ово је само ако је у вашој кухињи уграђен стари миксер совјетске производње. Ако је славина нова, само купите одговарајуће делове у продавници санитарних уређаја.

Паковање мора бити постављено у смеру казаљке на сату. Сваки следећи слој је заптивен са одвијачем. Овде је неопходно пронаћи златно средство, избегавајући празнине и поновно консолидацију. Чаура мора бити извијена у 2-3 нити. После поправке кухињске славине проверите његов радни капацитет. Пре укључивања главног вентила за довод воде, оба вентила морају бити враћена у затворени положај.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

98 − = 97