Како поправити славину за туширање, ако његово црево пропушта?

Изградња и потребни алати

Како поправити славину за туширање, ако његово црево пропушта?Како поправити славину за туширање, ако његово црево пропушта?

Како поправити славину за туширање, ако његово црево пропушта?

Цријево за туширање је најчешће прекинути дио туширања, најчешће почиње цурење.

По дизајну, црево за туширање је гумена цев постављена у металну рукаву. Метално црево може недостајати, у овом случају црево је флексибилна пластична цијев. Квалитет гуменог дела одређује животни век читавог црева. Радни век гумене цеви зависи од воде и износи 5-15 година. Гума има својства с временом да стврдне, еластичност материјала се смањује и то доводи до појаве пукотина, суза. Ове цијеви једноставно се мијењају. Тешко је пронаћи замјењиву гумену цијев по туш кабини, јер најчешће на продају постоје замјењива готова црева са металном рукавом. А трошкови таквог црева нису јако високи. Замена се врши и ако је црево са ружичастим рукавом. Естетика таквог миксера је генерално лошија, а рђа може да стигне на емајлу санитарних јединица, које је тешко уклонити.

Пре него што извршите потпуну замену црева за туширање, можете га покушати сами поправити, ако, наравно, није баш стар.

Да бисте поправили туш, ако се сломи, требају вам алати:

  •  подесиви кључ;
  •  сцревдривер;
  •  нож.

Такав минимум ће бити довољан сет, јер не постоји велика потешкоћа у рјешавању проблема с властитим рукама.

Главне локације цурења и грешке

Најчешћи узрок цурења црева је пукотина у гумени цеви.

Цријево за туширање најчешће протиче у мјестима повезивања са миксером. На пример, на месту прикључивања глави туша. Пропуштање се јавља услед ослобађања и непотпуне затезања матица. Ораси се могу опустити док користите туш. Да бисте елиминисали такав квар, можете се прибегавати снази руке, пошто вам нису потребни додатни алати за затезање ораха.

Ако сте затегнули синдром, не бисте се ослободили излаза, у овом случају морате провјерити стање гумених прстена и грмља. Ако је потребно, треба поставити нове бртве. Проверавајући бртве, уверени су у квалитет резова металних делова миксера и одсуства пукотина. Врло често, ако ставите превише напора, лоше квалитете цијеви, лукњаци се расклапају, а вода пукне кроз пукотине. Подстандардни резови се могу подлоге брусним папирима.

Ако након назначених радњи није могуће уклонити цурење, а црево за туширање и даље тече, провјеравамо прикључне тачке чауре и цијеви, као и квалитет и употребљивост чаура. Врло често дефекти рукава доводе до чињенице да уствари нови миксер у купатилу тече. Да проверите да ли су оштрице одвукле накидние ораси. Ако су чауре неисправне, онда морате заменити цело црево за туширање. Ако цевка лети из везе због маленог пречника црева, можете поставити стезаљку помоћу бакарне жице.

Како поправити славину за туширање, ако његово црево пропушта?

Ако црево тече на месту где је прикључено на заливање или миксер, затегните матице које обезбеђују непропусност.

Ако вода не излази из дифузора, већ из металног рукава, онда је цев сама неисправна. Да би проверили своје стање, неопходно је уклонити навртку и метално црево. Вероватна места његовог руптуре, места везивања за ригидне елементе. На примјер, на мјесту придруживања синдикату. Оштећења могу настати услед слабе квалитете цеви или ниске еластичности материјала. Овај проблем можете елиминисати сопственим рукама, али само ако је руптура што је могуће ближе отворима. Поставите размак помоћу ножа и ставите цев на монтажу. Да бисте осигурали да цев не лети, инсталирајте стезаљку. Дужина цијеви је смањена, а под напетостм, вода се поново опија. Због тога, с временом, морате замијенити комплетно црево за туширање.

Повратни поглед Отказ цријева је одсуство притиска воде или вода не пролази кроз њега. Постоји такав квар захваљујући савијању, преклапању гумене цијеви унутар металног црева због дужине. Елиминисање дефекта може бити врло једноставно с властитим рукама, за то, уклањајући матице, извлачити гумену цев и одсећи вишак одсека.

Глава такође можда није последица главе туша, која је најчешће замашена. Глава туша се може очистити. Ако се залепи стари дизајн, одвија се од дршке. Ако је модел модернији, демонтажа се смањује на одвијање одвијача, који је причвршћен помоћу вијка за самопрезивање.

Машину можете чистити механички, користећи жицу или шипку или хемијски помоћу посебних детерџената.