Како поставити мрежу против комараца на пластични прозор: практични савети

Како поставити мрежу против комараца на пластични прозор: практични савети

На почетку дуго очекиване топлине желимо да стално држимо прозоре тако да свеж ваздух испуњава собе нашег дома пријатним мирисима. Да би заштитили од нежељених инсеката, посебни уређаји се постављају на отворима прозора. Какви су њихови типови, које су карактеристике дизајна и како поставити мрежу комараца на пластични прозор, наш текст ће вам рећи.

Како поставити мрежу против комараца на пластични прозор: практични савети

Клизна мрежа против комараца

Врсте мрежа

Постоји неколико главних врста мрежа комараца.

  • "Антикосхка"

Ова врста мрежа не само да штити кућу или стан од инсеката, већ и да обезбеди безбедност вашег кућног љубимца, не дозвољава да се пада са отварања прозора. Израђен од посебно издржљивог материјала, може издржати врло озбиљна оптерећења. Ваши кућни љубимци неће моћи да оштете или оштете ову структуру. Не може се уклонити ни за зиму, већ је у стању да издржи и веома ниске температуре и јаке ветрове.

  • Клизне конструкције

Уређај овог уређаја може бити и на обичним прозорима, на терасама или на балконима. Структуру представљају два клизна елемента који се могу отворити и затворити. Међутим, инсталирање овог уређаја на прозор захтијева инсталацију специјалних водича, дуж ције помицање дијелова кретати.

  • "Анти-прашина"

Заштитите се од пенетрације алергена у кућу може бити постављањем врсте мреже "анти-прашина". Израђен из густог материјала, задржиће и најмању честицу. Али ова конструкција се веома брзо прља. Међутим, лакоћа његе је једна од његових предности. То захтијева топло сапунско рјешење и сунђер. Густина материјала не утиче на квалитет видљивости. Главни недостатак је висок трошак.

  • Ремовабле рамовске мреже

Ово су стандардни дизајни направљени према величини поклопца у који су уметнути. Они пролазе сунчеву светлост и штите од продирања инсеката. Уколико је уређај велики, додатна шипка се налази у средини, што даје цјеловиту структуру поузданости. Ремљив оквир је јефтин.

Како поставити мрежу против комараца на пластични прозор: практични савети

Клијешта за мрежу комараца

Врсте причвршћивача

Можете инсталирати комарце на прозор користећи пластичне углове, клипове за затвараче или затезне елементе. Више поуздан и погодан је фиксирање друге врсте. Не захтева креирање додатних рупа и може се наносити на рамове и од пластике и дрвета. Његов минус је слободан облик заштитне структуре.

Клијешта клипова - метални делови, подесиви по дужини. Њихов дизајн укључује пролеће. Инсталација и демонтажа мрежног уређаја у овом случају су врло лагана, погодна за све врсте прозора.

Пластични углови су инсталирани са спољашње стране прозора. Мрежа се лако уклања и не омета нормално функционисање летака.

Како поставити мрежу против комараца на пластични прозор: практични савети

Монтажа

Није тешко поставити мрежни уређај на прозор, али је неопходно придржавати се одређеног дела рада. Да бисте то урадили, потребно је припремити 4 причвршћивача и 8 вијка, одвијач.

  1. Правите мерења. Угаони причвршћивачи се постављају у углове оквира, исти елементи нису угаони тип - на једнаком растојању једни од других.
  2. Причврстите елементе за причвршћивање вијцима.
  3. Прво уметните причвршћивач у горње уређаје, а затим га спустите у доњи склоп.

Савет

Када уклоните дизајн мреже, држите пластичне држаче са обе руке и лагано повуците према горе, заштитни уређај ће изаћи из пластичних углова. Раздвојите га и уклоните из горњег елемента.

Да бисте инсталирали мрежу против комараца на прозор или врата, обезбедите удобан боравак у свом дому. Овај дизајн ће избјећи кориштење за контролу инсеката различитих хемикалија које могу бити опасне по здравље.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

9 + 1 =