Како прање прозора на балкону напољу: најбољи начини

Како прање прозора на балкону напољу: најбољи начини

Како прање прозора на балкону напољу: најбољи начини

Вањска балкон прозори упрља, па редовно чишћење се мора Спољашњи стаклени прозори упрља брже од домаће, јер је стално изложена утицају на животну средину: вода, песак, прашина и више. Машина за прање прозора са спољне стране, сасвим је процес дуготрајан, на прозорима од улица се може видети сапуна развода, и најмањи кап кише, воде мрље које не дозвољавају прозора да сија. Због тога прање прозора споља мора бити пажљиво припремљено.

Чишћење балкона и ложе: истиче

И балкон и лођа су обично застакљене просторије, редослед одржавања у таквим просторијама није тежак. Поред мокре чишћења и чишћења тепиха и тепиха, потребно је прање прозора и прозора.

Да би опрали прозоре на балкону, биће вам потребно:

  • Чашице или канте воде;
  • Домаћице панталоне;
  • Гумени, пјенасти или тканински сунђери, чишћење јастука, струготине;
  • Соап солутионс;
  • Алкохолна раствора;
  • Моп.

Вода за прање прозора на балкону мора бити топла, чак можете користити и мало вреле воде. Сапун решења треба да буду пенасти, што може дати пуно пене. Пралице, сунђери и стругачи за прање треба да имају гумирану површину и никако не би требало да имају гвоздене шчетке, иначе можете гребати стакло током прања. Резервоари са водом треба да буду два, у једном раствору за прање прозора ће се растворити, а у другом контејнеру би требало водити воду како би се испрали сапунски раствор.

Како прање прозора на балкону напољу: најбољи начини

Најбоља ствар за прање прозора на балкону је моп с дугом ручком

Контејнер са водом за прање прозора сапунског раствора треба да буде обиман и широк, тако да је добро добро испирати крпу.

Што се тиче детерџената за прозоре, најбоље је да користите комерцијалне алате који су намењене за прање чаша је због уобичајене детерџенте и средства за чишћење може бити састављен од базе и киселине, које могу да ометају интегритет стакла, чинећи га крт или га гребање. Развела детерџенте у води према упутству, је непожељно дозволити улазак хемијских решења за прозорских профила унутра или пластике.

Како прање прозора на балкону споља: тражимо прави приступ

Опрати прозоре на балкону је тешко, јер су на извесној висини, на којој морате опремити све неопходне материјале, поред тога, морате некако стићи до прозора. Ако висина балкона или лође није превисока, можете користити мердевине или шпалере, чврсто га осигурати. Али ако су прозори високи, можете позвати и професионалну компанију за чишћење која ће вршити висококвалитетно чишћење или се такво чишћење извести са балкона, удобно седи на њему.

Након што су сви потребни алати за прање прозора спремни, можете почети са радом. Добро је очистити логгие и балконе на јасан дан, у данашње вријеме су сви разводи на прозорима јасно видљиви и лако се могу елиминисати.

Пре свега, потребно је да оперете прозоре унутар и оквир, а тек онда можете сами пранити наочаре.

Како прање прозора на балкону напољу: најбољи начини

Приликом прања балконских врата споља, потребно је изузетно пазити

Чишћење стакла споља треба извршити према следећим упутствима:

  1. Из спољашње стране, потпуно слажите целу површину стакла са раствором сапуна помоћу мопа са крумпирима, пропуштајте прозоре у овом стању неколико минута.
  2.  После 3 - 5 минута, очишћите нечистоће и мрље с раствором сапуна.
  3. Са чистом теписом испрати сапунски раствор са прозора све док на њега нема сапуна. Посебна тканина са микровлакном обришите осушите површину стакла.
  4. Ако је у неким местима може се видети мрље на стаклу, можете користити за чишћење спрејеве за стакло, али у удаљеним местима на прозорима спрејеви лошу пад и уместо чишћења ће створити лепљиве основе за прашине и прљавштине. Да бисте уклонили трагове у удаљеним местима је само погодна суву крпу или микрофибер пешкир као што је то уобичајено ваффле.

Ако се прозор на балкону састоји од неколико прозора са два прозора, прво морате да оперете унутрашње панеле тако да се спољашње стакло јасно види кроз чисто површину.

Како правилно исправити прозоре (видео)

Како опрати клизне прозоре на балкону: упутства корак по корак

Клизне прозоре за балкон погодне су за рад и чишћење. Да бисте оперирали клизне прозоре на балкону или лођу, биће вам потребни исти алати као и за прање нормалних прозора. У почетку, прозор канали морају бити темељно очистити изнутра могуће да их обрисати сувом, тако да не изазивају нагомилавање влаге у прозору, јер влага и пластичним прозором, а на дрвету, има само негативан ефекат. Након чишћења прозора унутра, можете почети да оперете стакло. У ту сврху, стакло, нанесите довољну количину сапуницом и добро за прање стакла у целој области.

Како прање прозора на балкону напољу: најбољи начини

Генерално, технологија прања клизних прозора није много другачија од уобичајене

Да би стакло било чисто и гарантовано да је испрано од прљавштине, сапунски раствор се може нанети неколико пута или чак 3-4 пута.

После сапунског раствора, прозори се опере са обично топлом водом док се не елиминишу најмањи остаци сапуна. Ако су средства сапуна добре квалитете, нема потребе за брусним чашама, неки чишћење прозора обезбеђују сушење без мрља. Па, ако прање стакла обављају обични детерџенти, стакло мора бити обрисано суво тканином и покривено сјајним средством и споља и изнутра. Клизне прозоре почињу да се пере на исти начин са унутрашњим наочарима, завршавајући спољашњим прозорима.

Карактеристике балконског стакла прање извана

Прозори на балкону можете рећи најважније прозоре у било које доба године, јер излазимо на балкон не само да објесимо постељину и добијемо свеж ваздух, већ и да се дивимо природи. За хостесе, важно је да њихови прозори нису само чисти, већ и сјајни, а за то морате знати неколико тајни. До прозора на балкону и ложи су искривљене, можете додати мало сирћета или лимунске киселине у воду приликом испирања. Додати малу количину раствора, канту са 10 литара воде ће бити потребно 5 тбсп. л. сирће 9% или 20 г лимунске киселине. Додавање воде у једној од ових супстанци, садржај треба да добро промешати и може опрати прозоре, али само у завршној фази када пена је пажљиво опрати сапуном решењима и стакла.

Како прање прозора на балкону напољу: најбољи начини

Ако се поштују сва правила прања, добар резултат неће бити дуго у току

Уколико је стакло на балкону или логгиа морао бити опран у хладне сезоне, испирање вода се може додати у раствор сапуна и 5 г натријум соли, онда прозори неће формирати лед или кондензацију.

Оперите стакло на балкону и лођа морају бити веома опрезни, придржавајући се правила безбедности и здравља: ​​не ослањају на оквир прозора и више на стаклу, не можете у великој мери вире из прозора. Оперите прозоре боље дугачким мопом или мопом са фиксном ручицом тако да слободно стигнете до одговарајућих места. Пре него што почнете да оперем стакло на балкону и лође, потребно је да припремите све потребне материјале за ово и једноставно их распоредити, добро је имати блиску асистента, који вам може пружити жељени објекат током рада.

Како прање прозора на балкону споља (видео)

Изводите сва правила чишћења и прања панела на балконима и логгиама, добивате диван резултат. Прозори сијају у даљини, а кроз њих је лепо гледати улицу у било које доба године. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

71 − = 67