Како тилује паук мрежу на прозоре

Прозори се сматрају очима куће, па им се максимална пажња посвећује њиховој декорацији. На основу савременог асортимана завјесе и завеса, лако је задовољити чак и најзахтевнијег купца да добије јединствени дизајн завеса на прозорима.

Како тилује паук мрежу на прозоре

Тил павле

Отвори за прозоре су израђени у различитим стиловима - зависи од тога који декор преовлађује у затвореном простору. Многи потрошачи проводе много времена избора завеса, али у потпуности заборављају да је тил једнако важна компонента декоративне композиције.

Како тилује паук мрежу на прозоре

Раније је тил продат искључиво бијелим, брзо је био жуто, спаљен на сунцу, деформиран чак и уз минималан напор.

Линија асортимана произведена од модерне индустрије тила нуди следеће варијанте производа:

  • коноп или врпце завеса (муслин);
  • веил;
  • органза;
  • тил из природних тканина;
  • завеса са везом;
  • тулле спидервеб.

Како тилује паук мрежу на прозоре

Карактеристике тула у облику паука

Мрежа је направљена од мешавине синтетичких и свилених нити. Таква завеса има прозирну структуру, упркос густини. Основа за све пајаце је органза - најтрајнија од свих врста тила.

Танка текстилна мрежа се формира, попут садашњице, спајањем и преплитањем мноштва влакана заједно. Сјај приложити полиестер и вискоза завесе, укључене у паук ткани.Тиул гледа на прозорима, као бестежинско лебдећег облака.

Завеса добија посебан шарм ако се допуњава штампаним сликама, везом или нити са лурексом.

Како тилује паук мрежу на прозоре

Цена тила спидер веба варира од 1 тисућа до 5 хиљада и више за готове производе фиксних фабричких величина (најчешће је то 3 к 2,6 м).

Оно што је важно обратити пажњу приликом одабира тила?

Прво погледајте величину собе. Тканина без тежине ствара јединствену ваздушну атмосферу лакоће и простора, али само ако је благо или блиско нијансама. Ако завесе тамних боја, онда у соби, напротив, ствараће се пријатна, пригушена атмосфера. Стога, за простране собе одговарају свим бојама безалоне органзе, а за мале оне је боље користити светле боје које визуелно шири простор.

Такође, узмите у обзир, да ли ће завеса бити искључиво украсна у природи или ће заједно са завесама вршити функцију заштите од неизвјесних погледа и сунца. У овом случају, важно је обратити пажњу на степен освјетљења просторије. Најбоље од свега, погледати завјесу паузу у комбинацији са завесом у једном кључу.

Како тилује паук мрежу на прозоре

Још једна важна ствар је замислити како ће се узорак на завесу комбиновати са сликама на тепиху и тапетама.

Веб у унутрашњости

Многи дизајнери користе технику, када павза не само украшава прозорски отвор, већ и простор између зидова. Ово доводи до знања да је правилно израчунати ширину платна.

Како тилује паук мрежу на прозоре

Дизајн ентеријера

Димензије

Ако желите да буде чак, купите јасно измерену величину. Ако желите да тканина пада глатко, онда очекивана ширина треба помножити са 2 или чак 3 пута.

Идеална дужина производа - када платно не стигне до пода за неколико цм. Тил - нема завеса! Не би требало да се шири на под. Али, када изаберемо тулу и израчунавамо величину мреже, требало би да почнемо од већ постојећих димензија завеса, у супротном се коначна слика испоставља да је нехармонична.

Комбинације боја

Идеално, пецива је увек лакша од тона платнене тканине за 2-3 тоне, али још увијек велики број потрошача бира бијели тил.

Како тилује паук мрежу на прозоре

Плоча од бијелог тила у унутрашњости се савршено уклапа у све завесе. Једино што треба да обратите пажњу је присуство везива. Наравно, синтетичка везена паук мрежа није вероватна да изгледа естетски у затвореном простору, украшена високотехнолошким стиловима или минимализмом. Али ваздушни везови савршено допуњују дизајн кухиње или спаваћу собу.

Расадник танак материјал погодан за завесе јарких боја које претварају у собу у фантастичној сунчаном куће, ту је, дакле, одговара да размотри нијансе плаве, розе, зелене или жуте. У комбинацији са бојама прикладним за шему боја, испоставља се весела композиција која привлачи пажњу, што узрокује позитиван став.

Како тилује паук мрежу на прозоре

Светле боје

За дневну собу, најбоља опција је снежно бела завеса са доњим чипком. Овај тил чини атмосферу просторија свечаним и свечаним. Бела завеса савршено осликава декоративне елементе, хармонично се уклапа у унутрашњост сваке просторије. Са својим атрактивним изгледом драперије с подвхватами и завесама у облику сатенске драперије.

За кухињу изаберемо тјуле паук мрежу до прозора. Боље је да је изведено у боји, складно са кухињским намештајем или додатком. Из практичних разлога, кухиња завеса је везана у угловима отвора прозора.

Како тилује паук мрежу на прозоре

Нега и одржавање

Због чињенице да се мрежа од платна састоји од синтетичких влакана, не пада се, не деформира се. Као тилови из других ткива, пецива се плаши отворене ватре, али уопће не реагује на светле ултраљубичасте зраке и практично не изгори. Осим тога, такав тил сматра се снажним, тешко је да се разбије.

Испирања такве тканине лако извести: метод прање употребе руку, Цобвеб потопи у топлој сапуници, затим исперите и каче на а полутрајних стрехе форме или пере у машини.

Прави спас за модерне домаћице јесте да синтетика пеглања након прања није потребна! А ако постоји потреба, онда то није учињено топлим гвожђем уз помоћ паруера.

Како тилује паук мрежу на прозоре

Савет: Ако танак Тулле-беле боје, тако да је што је могуће дуже нису стекли сиве или жућкасте нијансе, она је натопљена у сланој води и тамо оставили за 20 минута, а затим опрати као стандард.

Спидер веб од органзе практично не привлачи прашину себи, што га чини могућим да се користи чак иу дечијим просторијама.

СЕЕ ВИДЕОИНСТРУЦТИОН

Ово се сматра изванредно завесе дизајн курс, када треба да направите ауру светлости у просторији, а набори завеса донесе потребан број сунчеве светлости и ноћу да заштити од погледа споља.