Како зашити завесе са преклопима: прорачун тканине, савети, карактеристике

Како зашити завесе са преклопима: прорачун тканине, савети, карактеристике

Упркос чињеници да је унутрашња декорација вашег дома најпријатнији процес у поправци и изградњи, постоји неколико врста посла који је скоро немогуће учинити без вањске помоћи. У зависности од способности власника куће, ови радови могу бити различити. За неког ко се испоставља да је компликованно тапетање, неко није способан за сликање, полагање плочица. А неки се не могу суочити са таквим догађајима, завршавајући косине прозора или зидова. Али, поред тога, потребно је украсно декорисање. У основи се састоји од горе поменутих тапета, зидног сликарства, уређења намештаја и, наравно, из завеса.

Како зашити завесе са преклопима: прорачун тканине, савети, карактеристике

Завесе које шире руке љубавне господарице куће, дају удобност и биће одличан завршни акорд поправке.

Многи покушавају сами зашити завесе, али не и све ово. Међутим, након што сте се упознали са одређеним карактеристикама и обучили, лако можете да се носите са задатком.

Карактеристике и кројење завеса са преклопима: савети, обрачун материјала

Како зашити завесе са преклопима: прорачун тканине, савети, карактеристике

Посебне траке помажу у креирању различитих преклопа, од једноставних до најоригиналнијих.

Једна од најједноставијих варијанти начина како се завесе ове врсте користи посебна трака за завесе. У њему постоје мали џепови за куке, помоћу којих се формирају црева (када су кукови уметнути у џепове). Количина коришћеног ткива зависи углавном од тога колико боца намеравате да направите и која ће бити њихова величина. Важно је напоменути да, у зависности од тога како су ови убачени у џепове, могу бити двоструки или троструки. Вредност истог фолда зависи од величине куке, која се користи у овом случају. Идеално шивање подразумева да се све куке налазе између себе на истој удаљености. Према томе, прво израчунајте површину коју треба покрити завесом (зид или прозор), а затим одредити величину преклопа и њихов број. А тек након тога моћи ћете да израчунате тачну дужину материјала за завесе.

На пример, мерењем раздаљине од куке до пода, добијате вредност од 2.6 м. Морате додати још 30 цм (20 од њих ће ићи на ивицу са врха и 10 са дна). Испоставило се да ће једна завјесница захтијевати материјал дужине 290 цм, али један прозор је потребан 2. Сходно томе, у овој просторији потрошите око 6 м тканине на сваки прозор. На крају крајева, боље је купити у резерви тако да не можете исецати сваки инч. И ако нисте пријешли завесе, можете нешто покварити. Материјал неће увек бити у продавници. Стога, како не би бринули о томе да ли имате довољно ткива или не, боље је купити најмање још 1 м тканине за сваки прозор. Да бисте уштедели новац, посетите различите продавнице, упоређујте цене. Поред тканине, морате купити још:

  • трака са џеповима и кукама;
  • шивење нит.

Дакле, прво морате да одрежете купљени материјал у одвојене делове - завесе. Даље, обавезно савијте сваку бочну ивицу будуће завесе не више од 2 - 3 цм. У исто време, обавезно користите нити које одговарају боју самих завеса. Након тога, можете наставити са обрадом горње и доње стране завеса. Они су савијени мало више - на 2,5 - 3 цм. Тада је неопходно да се носи са таквим поступком, као везивање преклопне траке на тканину. Његова ширина је најмање 10 цм, тако да је горња ивица потребно савијати још 15 цм. Након што је трака већ на месту, потребно је да га гњечите (можете чак и пре него што га снимите како би било боље). Запамтите да трака треба да се шије не до саме ивице, крака, већ 1 до 1,5 цм испод ње.

Како зашити завесе са преклопима: прорачун тканине, савети, карактеристике

За најбоље резултате гвожђите све шавове и завесе пре шивања траке за складиштење.

Да бисте потпуно упропастили све, потребно је унапред направити белешке и причврстити траку на тканину барем с затварачима, јер није потребно прво ручно шивати. После тога можете истегнути траку на машини. Посебно обратите пажњу на џепове, које се не могу занемарити. Према томе, узмите 2 линије на растојању од 0,5 до 0,6 цм од горње и доње ивице траке.

Након завршетка ове фазе, можете ићи у џепове и куке. Прво, причврстите 2 куке дуж ивица завеса, а затим додајте још 1 - у средини. Затим, можете направити што више преклопа колико сте израчунали и колико дозвољава величина завесе. Истовремено, свака фаза иде иде равномјерно и потпуно исто као и сви остали. Стога је неопходно уједначити у кривинама.

Најтеже је да се носите са првом завесом, јер је процес креирања креативан, овде је потребна машта. Остатак завеса ће се направити аналогно са првим, овде ће ићи брже.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

43 − = 39